středa 13. května, 18:14 Svátek má Servác
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: drahus
Výsledné hodnocení: 5

hortenzie

Datum: 15.06.2007 19:42

061507174318mm.jpg

Takhle nádherně a vícebarevně mi letos vykvetla má jediná hortenzie. Evidentně jí svědčí polostín a časté přetečení sudu na vodu.

Nejznámější druhy

hortenzie stromkovitá (Hydrangea arborescens) vzpřímeně rostoucí keř původem ze Sev. Ameriky; výška 1–3 m; bílé květy v červenci až srpnu; plnokvětý kultivar ’Grandiflora
hortenzie drsná (Hydrangea aspera) vzpřímený keř až stromek původem z jihových. Asie, výška 1–4 m; v létě bílé květy
hortenzie velkokvětá (Hydrangea macrophylla) nejčastěji pěstovaný druh; vzpřímený keř, květy bílé, modré nebo růžové; často i jako přenosná rostlina
hortenzie latnatá (Hydrangea paniculata) vzpřímený keř původem z vých. Asie; výška 2 m; bílé až růžové květy v srpnu; plnokvětá odrůda ’Grandiflora
hortenzie řapíkatá (Hydrangea petiolaris) popínavý keř, původem z vých. Asie, výška až 15 (20) m; bílé květy od června do července
hortenzie dubolistá (Hydrangea quercifolia) vzpřímený výběžkatý keř původem ze Sev. Ameriky; výška 2–2,5 m; bílé až načervenalé květy od července do srpna
hortenzie Sargentova (Hydrangea sargentiana) vzřímený keř původem z Číny; výška 2 m; bílé květy

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil drahus (05.09.2015 18:31)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 4 z 21
  • Autor: gabca

Re: hortenzie

Datum: 08.01.2024 21:40

Já taky nic nepřikrývám. Růže už jen kopčím kompostem a chvojí nedávám na nic. Něco málo jsem na podzim zasypala listím, ale jen malé rostlinky. Ty velký si musí poradit. Jak píše Ivča, nestíhám. A kdo to má z toho na jaře sundávat. grinning smiley

Teď se strachuju o čemeřice. Ale jsou to zimní růže, tak se musí sakra snažit. grinning smiley

• Autor: Reklama

• Autor: Anavi

Datum: 09.01.2024 08:08

A při sundávání jsem leckdy pak i něco polámala.. musí si to poradit - a v opačném případě říkám Aspoň je důvod koupit něco nového a zase to obměnit.

• Autor: Betas

Datum: 09.01.2024 08:45

Ano, to je pravda. Loni jsem jich par prikryla netkankou, pak na ne nasnezilo, pak to zmrzlo, tu tezkou krustu zvrsku neslo sundat, ruzne se to zritilo nebo polamalo.. takze to je prast jako uhod - zlomit pupen nebo nechat zmrznout smiling smiley Zmrznuti je aspon bez namahy grinning smiley

Datum: 09.01.2024 18:05

Zmrznutí je bez námahy.🤣

Jsem vyměkla a schovala dva květináče s cibulovinama.😁

Datum: 09.01.2024 20:30

No, ja mam kvanta cibulovin celou dobu v garazi, tulipany uz maji snad 5cm. Jen kdyz bylo lepe, ty nejvic vylezle jsem na par dni dala ven, at se trosku zazelenaji. Dnes jsem ale koukala, jak i v te garazi je veskera hlina zmrzla. Mam tam i par nejmensich hortenzii, ty zasazene v zahonu si uz tedy musi poradit samy. A tri cemerice.

Premyslim, ze si ty tulipany narychlim postupne na doma.. jsou to totiz letite, ktere se mi uz barevne nehodi do zahrady, ale zas mi bylo lite je na podzim vyhodit, tak by ani nevadilo, kdyby se tim narychlenim nejak oslabily, kdyz je stejne pak nejspis budu nekam darovat na zplaneni.. confused smiley

• Autor: kaaj

Datum: 10.01.2024 09:30

pokud jde o hortenzie- v posledním roce jsem se na ně v tom našem břehu nebyla ani podívat . 5 týdnů po operaci kolene v rehabiitaci a pak jen s berlama.. takže ani nevím , jak kvetly . žádnou zimu jsem je nepřikrývala - a to jich mám šest . nic nezmrzlo . ale to nebyly takové zimy. no--- uvidíme. winking smiley

Datum: 29.01.2024 14:33

Dneska jsem si pohmatem kontrolovala vrcholove vyhony velkolistych. Jako nic moc teda - vetsina hadrovitych, mekkych... Pak jsem jeden pro zmenu tvrdy, oschly, utrhla a po rozebrani zjistila, ze uvnitr byl uplne dobry! eye rolling smiley Takze co mi neznicil mraz si pro jistotu znicim rovnou sama svoji zvedavosti spinning smiley sticking its tongue out

• Autor: kordula

Datum: 29.01.2024 20:26

Betas napsal(a):

Dneska jsem si pohmatem kontrolovala vrcholove vyhony velkolistych. Jako nic moc teda - vetsina hadrovitych, mekkych... Pak jsem jeden pro zmenu tvrdy, oschly, utrhla a po rozebrani zjistila, ze uvnitr byl uplne dobry! eye rolling smiley Takze co mi neznicil mraz si pro jistotu znicim rovnou sama svoji zvedavosti spinning smiley sticking its tongue out

Nesahat do konce května !

Datum: 20.02.2024 20:43

Dnes jsem byla u Elišky ostříhat latnatky. Její manžel vzal psa a šel raději pryč.😀

• Re: hortenzie

Datum: 20.02.2024 20:55

Kordulko, umím si to představit a celkem ho i chápu. Stejně i tak má božskou trpělivost. thumbs down

Datum: 21.02.2024 09:24

regina.mocova@gmail.com napsal(a):

Kordulko, umím si to představit a celkem ho i chápu. Stejně i tak má božskou trpělivost. thumbs down

Jen prohodil a to mě překvapilo, " to letos nepokvetou, kvetou na starém dřevě", Eli mu řekla , že stříháme latnaté. Pěkně jsem je probrala winking smiley. Nevzkázal, že už k nim nesmím grinning smiley.

• Re: hortenzie

Datum: 21.02.2024 09:33

Kordul, myslím, že to nikdy nevzkáže. grinning smiley Stejně by s kytkovou vášní své ženy nic nezvládl a byl by jen víc vtahován do dění.

Tak nějak to kdysi měla tchýně s jednou kamarádkou. Její manžel naši tchýni platil uplácel různými výlety s důchodci, aby se ženou neusel po různých hradech a zímcích. Rád se hrabal na zahradě a u králíků. eye rolling smiley

Datum: 21.02.2024 11:26

regina.mocova@gmail.com napsal(a):

Kordul, myslím, že to nikdy nevzkáže. grinning smiley Stejně by s kytkovou vášní své ženy nic nezvládl a byl by jen víc vtahován do dění.

Tak nějak to kdysi měla tchýně s jednou kamarádkou. Její manžel naši tchýni platil uplácel různými výlety s důchodci, aby se ženou neusel po různých hradech a zímcích. Rád se hrabal na zahradě a u králíků. eye rolling smiley

Regi, tak nějak ,jen ho štve , že si s ním nedám pivo grinning smiley.

Datum: 25.02.2024 17:44

img_20240225_141825.jpg
    Další fotografie:

Koupila jsem si v Kaufu kůru a zavezla na zahradu. Sluníčko svítilo, ale žádný teplo.

Soused č.2, si prišel na svačinku

Datum: 25.02.2024 18:17

Tebe bych tady Ali potřebovala. Koukám, že se nebojíš ty latnatky střihnout i do toho starýho dřeva. Já to mám některý větvičky takový nitky, ale bojím se, aby ty tlustý větve obrazily.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.