neděle 1. října, 01:07 Svátek má Igor
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: drahus
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5

hortenzie

Datum: 15.06.2007 19:42

061507174318mm.jpg

Takhle nádherně a vícebarevně mi letos vykvetla má jediná hortenzie. Evidentně jí svědčí polostín a časté přetečení sudu na vodu.

Nejznámější druhy

hortenzie stromkovitá (Hydrangea arborescens) vzpřímeně rostoucí keř původem ze Sev. Ameriky; výška 1–3 m; bílé květy v červenci až srpnu; plnokvětý kultivar ’Grandiflora
hortenzie drsná (Hydrangea aspera) vzpřímený keř až stromek původem z jihových. Asie, výška 1–4 m; v létě bílé květy
hortenzie velkokvětá (Hydrangea macrophylla) nejčastěji pěstovaný druh; vzpřímený keř, květy bílé, modré nebo růžové; často i jako přenosná rostlina
hortenzie latnatá (Hydrangea paniculata) vzpřímený keř původem z vých. Asie; výška 2 m; bílé až růžové květy v srpnu; plnokvětá odrůda ’Grandiflora
hortenzie řapíkatá (Hydrangea petiolaris) popínavý keř, původem z vých. Asie, výška až 15 (20) m; bílé květy od června do července
hortenzie dubolistá (Hydrangea quercifolia) vzpřímený výběžkatý keř původem ze Sev. Ameriky; výška 2–2,5 m; bílé až načervenalé květy od července do srpna
hortenzie Sargentova (Hydrangea sargentiana) vzřímený keř původem z Číny; výška 2 m; bílé květy

Starší odpovědi byly automaticky odmazány

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil drahus (05.09.2015 18:31)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: iriska

Re: hortenzie

Datum: 21.04.2023 10:07

To říkám pořád, že Kordulka je hortenziová královna thumbs down winking smiley

• Autor: Reklama

• Autor: kordula

Datum: 21.04.2023 12:14

img_20230420_172527.jpg
    Další fotografie:

Latnatnaté klacky ve vodě s malčka Regina Coton

Candy

• Status: expert

Datum: 21.04.2023 22:00

Kordul, jsi naprostá velkopěstírna. thumbs down

• Autor: alenak

Datum: 21.04.2023 22:20

Kordul thumbs down . Musím se přiznat, letos jsem chtěla namnožit Strong, nechytl se ani jeden ks,.......nj.

Datum: 21.04.2023 22:21

regina.mocova@gmail.com napsal(a):

Kordul, jsi naprostá velkopěstírna. thumbs down

Iž je nemám kam davat.....

Datum: 08.05.2023 12:47

img_20230508_122215.jpg
    Další fotografie:

Mám plný kýbl klacků hortenzie latnaté. Přes zimu byla na ohništi, když jsem je na jaře našla a začínaly pučet, bylo mě jich líto a dala bo kyble.

Co myslíte zelené odlomit, upravit a dát do perlitu?

Je to asi Annabelle, .....

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kordula (08.05.2023 15:53)

• Autor: Anavi

Datum: 09.05.2023 08:34

Včera jsem koukala na velkolisté, byly docela ošklivé, tak jsem popadla nůžky a vzala to všechno nad zemí. Aspoň se ten kout trochu prosvětlil a hortenzky letos naberou síly, když nebudou kvést. Občas je potřeba rázný řez, už byly obrovské.

• Autor: Zamina
    Status:

Datum: 11.05.2023 09:40

Ahoj holky po delší době. Sice vás čtu, ale nemám tolik co přispívat. Před časem jsem tu řešila jestli mi ta hortenzka co měla být bílá Annabelka ale je nakonec tmavě růžová přežije. Podporovali jsme mě že ano - ÁNO přežila a opravdu od spodu vyráží. Mám z toho radost.

Ale jak už tady někdo zmínil, že se mu popálili květy na velkolisté, tak i mě. Celou zimu byly opravdu poctivě přikryté ve skleníku a dobrý a jak byly počátkem dubna ty mrazy , tak mi to asi odmrzlo / asi jak byly napučené a já ty 3 vrstvy netkanky zmírnila na jednu/.

Jede od spodu listy , ale nějak pomalu. Mám ji ve velkém květináči.Tak snad aspoň nějaký kvítek ukáže.

Pak jsem koupila jestě jednu velkolistou v OBI, ale dělají se jí na listech takové červené okraje. Je na slunci- myslíte že jí vadí to slunce nebo jí něco chybí???? confused smiley confused smiley confused smiley

Lada

Datum: 11.05.2023 09:52

Zamina napsal(a):

Ahoj holky po delší době. Sice vás čtu, ale nemám tolik co přispívat. Před časem jsem tu řešila jestli mi ta hortenzka co měla být bílá Annabelka ale je nakonec tmavě růžová přežije. Podporovali jsme mě že ano - ÁNO přežila a opravdu od spodu vyráží. Mám z toho radost.

Ale jak už tady někdo zmínil, že se mu popálili květy na velkolisté, tak i mě. Celou zimu byly opravdu poctivě přikryté ve skleníku a dobrý a jak byly počátkem dubna ty mrazy , tak mi to asi odmrzlo / asi jak byly napučené a já ty 3 vrstvy netkanky zmírnila na jednu/.

Jede od spodu listy , ale nějak pomalu. Mám ji ve velkém květináči.Tak snad aspoň nějaký kvítek ukáže.

Pak jsem koupila jestě jednu velkolistou v OBI, ale dělají se jí na listech takové červené okraje. Je na slunci- myslíte že jí vadí to slunce nebo jí něco chybí???? confused smiley confused smiley confused smiley

Lada

Hlavně ji nedávej na slunce, je to nejaká skleníková, s tou musíš opatrně

• Autor: Zamina
    Status:

Datum: 11.05.2023 11:44

No právě že jsem ji dala. A ještě chytla mšice. No dala jsem postřik mospilanem a s těžkým srdcem budu muset najít jiné místo- právě tam jsem ji chtěla mít. Úplně jsem viděla jak se tam vyjímá/ je to na krytu studně/. sad smiley sad smiley

Myslela jsem že ji slunce vadit nebude, leckde je taky vidím na slunci.

Kordulko - díky moc za rady. Jsi skvělá. flower smiley flower smiley

Datum: 11.05.2023 11:59

Zamina napsal(a):

No právě že jsem ji dala. A ještě chytla mšice. No dala jsem postřik mospilanem a s těžkým srdcem budu muset najít jiné místo- právě tam jsem ji chtěla mít. Úplně jsem viděla jak se tam vyjímá/ je to na krytu studně/. sad smiley sad smiley

Myslela jsem že ji slunce vadit nebude, leckde je taky vidím na slunci.

Kordulko - díky moc za rady. Jsi skvělá. flower smiley flower smiley

Tak si tam kup latnatku Polestar, slunce vydrží a pěkně kvete

• Autor: Betas
    Status:

Datum: 11.05.2023 14:28

Asi je to o zkouseni. Spousta lidi tvrdi, ze maji hortenzie i na celodennim slunci a krasne prosperuji a kvetou (velkoliste myslim). V tom kvetinaci to bude jeste horsi uhlidat a uzalivat.. ja sama se letos chystam nektere nechat na slunicku a uvidim.

A nekdo zas tvrdi, ze muze byt i v uplnem stinu (chtela bych to zkusit, protoze nadobove bile velkoliste se na dopolednim i odpolednim slunicku palily kvety), ale nekdo jiny zas rika, ze v uplnem stinu nepokvete..

Proto rikam, ze si to kazdy musi odzkouset nejak sam, zalezi totiz na celkovych podminkach..

Datum: 11.05.2023 14:50

received_619663293156795.jpeg

Vím o hortenzii velkolisté, celý den do ní pere slunce, nikdo ji nezaleje a navíc kvete modře

• Autor: kaaj

Datum: 12.05.2023 07:24

taky mám hortenzie na slunci. a Annabell obzvláště. winking smiley

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.