středa 20. května, 07:06 Svátek má Zbyšek
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: drahus
Výsledné hodnocení: 5

hortenzie

Datum: 15.06.2007 19:42

061507174318mm.jpg

Takhle nádherně a vícebarevně mi letos vykvetla má jediná hortenzie. Evidentně jí svědčí polostín a časté přetečení sudu na vodu.

Nejznámější druhy

hortenzie stromkovitá (Hydrangea arborescens) vzpřímeně rostoucí keř původem ze Sev. Ameriky; výška 1–3 m; bílé květy v červenci až srpnu; plnokvětý kultivar ’Grandiflora
hortenzie drsná (Hydrangea aspera) vzpřímený keř až stromek původem z jihových. Asie, výška 1–4 m; v létě bílé květy
hortenzie velkokvětá (Hydrangea macrophylla) nejčastěji pěstovaný druh; vzpřímený keř, květy bílé, modré nebo růžové; často i jako přenosná rostlina
hortenzie latnatá (Hydrangea paniculata) vzpřímený keř původem z vých. Asie; výška 2 m; bílé až růžové květy v srpnu; plnokvětá odrůda ’Grandiflora
hortenzie řapíkatá (Hydrangea petiolaris) popínavý keř, původem z vých. Asie, výška až 15 (20) m; bílé květy od června do července
hortenzie dubolistá (Hydrangea quercifolia) vzpřímený výběžkatý keř původem ze Sev. Ameriky; výška 2–2,5 m; bílé až načervenalé květy od července do srpna
hortenzie Sargentova (Hydrangea sargentiana) vzřímený keř původem z Číny; výška 2 m; bílé květy

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil drahus (05.09.2015 18:31)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 11 z 20
  • Re: hortenzie

Datum: 20.07.2024 22:47

Jajo, je vidět, že suchem u tebe netrpí.Paráda thumbs down a taky by mi nevadilo, že nerůžoví.Ale nakonec hlavně, že vůbec něco kvete.

Aleno, zaslouží si vodu.

• Autor: Reklama

Re: hortenzie

• Autor: kordula

Datum: 21.07.2024 08:31

img_20240720_185741.jpg
    Další fotografie:

Anabell mám uplě rozlámanou po prutrži

• Autor: Betas

Datum: 21.07.2024 09:50

Taky mam nejradsi, kdyz se ty kvety teprve rozvijeji, ten zelinkavy nadech love smiley

Opet slintam nad zelenou annabellkou u Aleny, me z bile hned do spalene. Tobe na ni nejde prime slunce..?

• Autor: alenak

Datum: 21.07.2024 12:57

dsc07123.jpg

Betas, je v polostínu. Bohužel přes poledne sluníčko. Potřebuje být hlavně voda a napitá. Taky jsem při 35st. dávala ten nejhorší den netkanku, tak to nebylo tak spálené. Co bylo, tak jsem vyštípala. Ale to mám jen tuto, tak se péče zvládne. Druhou obyč. Annabelle mám ve větším stínu a tu zásadně nehnojím, aby nebyly velké květy.

Datum: 21.07.2024 13:26

regina.mocova@gmail.com napsal(a):

Jajo, je vidět, že suchem u tebe netrpí.Paráda thumbs down a taky by mi nevadilo, že nerůžoví.Ale nakonec hlavně, že vůbec něco kvete.

Aleno, zaslouží si vodu.

Vodu mají jen z nebe, nic nezalévám už několik let. Musely si zvyknout na suché roky.

Datum: 21.07.2024 21:45

Jajo, přece jen máš ale lepší klima. Povětšinou vlhčí vzduch. Jako Kordul. Co máte tu nevyroste, kdyby se člověk zbláznil.Krásný pokoukání.

Datum: 21.07.2024 21:51

img_20240721_203104.jpg
    Další fotografie:

Latnaté ještě moc nekvetou

Datum: 21.07.2024 22:00

Kprdul, roste ti to před očima. Ten novej záhon bude malej za chvíli.

• Autor: Betas

Datum: 22.07.2024 23:34

4b9db9c8-d4b9-4941-9962-47272bc0cb6d.jpeg

Jeste neprselo, tak zatim trci grinning smiley Ma letos poprve zabudovanou podperu z pletiva, tak jsem zvedava, jestli to k necemu bude. Jinak vzdycky lehne jak siroka, tak dlouha spinning smiley sticking its tongue out Dodnes nevim, ktera to presne je annabellka..

Datum: 24.07.2024 21:47

img_20240724_145415.jpg
    Další fotografie:

Anabelle jsou polámané , jak po bitvě, květy měly 35 cm

• Autor: gabca

Datum: 24.07.2024 22:36

Ali, paráda. thumbs down love smiley

Moje Anabelka leží už dlouho a to tady moc neprší. Nevím, co s ní.

• Autor: alenak

Datum: 24.07.2024 23:06

Kordul, nádhera, neskutečná. thumbs down

Gabčo, co zkusit prostříhat, ty velké bambule odlehčit, něco v kouli tzv. vyštípnout, mohlo by to pomoci.

Datum: 25.07.2024 11:05

20240723_091425428_ios.jpg

Kordul, máš je jak když je poléváš živou vodou.

Gabco, moje vypadá takhle. Není svázaná, podepřená, nic. Myslím, že je to časem, kdy ji už několik let moc nezkracuju, tak o třetinu. A nechávám přehoustlou. Po čase se vysílí a tak nedivočí. A navíc jsem na tom s vodou tak, jak jsem.

• Autor: Pinka

Datum: 25.07.2024 13:24

Regi, taky se možná navzájem ty výhony popírají. Taky jí máš moc pěknou, voda nevoda winking smiley

Datum: 25.07.2024 13:46

Regi,no ta tedy je👍. Já ji mám řídkou a květy ohromný, taky to po slejváku dopadlo, bitevní👎 pole

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.