sobota 27. dubna, 09:08 Svátek má Jaroslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
Polévka z máslové dýně, rodina má řízek
Re: Co dnes vaříte? (2)
Re: Co dnes vaříte? (2)
SPIKE, asi k vám někdy přijedu na oběd .
U nás byla svatomartinská čočka, jablkové knedlíky, roštěná (tak nějak omáčka) na kedlubnách s rýží, vepřové "na přírodno" s množstvím cibule a hořčicí a kořením "dědkovo" s bramborem, dnes jablková žemlovka (poslední jablka) - průběh týdne. Zítra hrstková polévka, smažený celer a br. kaše (Tonta kuřecí řízek a brambory ne kaše).
Re: Co dnes vaříte? (2)
Špenátová polévka
Omeleta ze zeeniny, sýra vajíček, br.kaše
Houbová smaženice, těstoviny
Bedly s kmínem na sádle (+ hořčice a křen)
Re: Co dnes vaříte? (2)
Elo, co hned vyvolala chutě - jablkové knedlíky , naštěstí jablka jsou, letos se urodila. Máme jablkové řezy, to chutná všem. Celer jsem jako řízek snad nikdy neměla, mám ho dost. Jak ho děláš? Dík.
Re: Co dnes vaříte? (2)
Alenko, asi tak jak cuketu .... nakrájet na plátky (nedokážu odhadnout jak silné, nejsem strojař, ale cca půl cm, vychytáš určitě), posolit, nechat asi hodnu odpočinout, on tak trošku změkne, potom klasika trojobal - hladká mouka, rozšlehaná vidličkou vajíčka s trochou mléka nebo piva, strouhanka, Smažím zvolana na sádle. Moji chlapi by snad byli schopni si ho dát místo vánočního kapra (nejsme vegani ani nic podobného, jsme všichni dost masožravci). Tonda nene - nechutná, synova přítelkyně by jojo, ale má alergii na celer - astmatický záchvat téměř. Asi tak. Já smažené věci nemusím už dost let, ale tomuhle nikdy neodolám (i kapra pro sebe a nejstaršího syna na vánoce dělám jen tak pečeného na másle s bylinkami).
Dobrý je celer takhle smažený jen s bramborami a fest petrželky na ně, tatarka (u nás majonéza trochu, ale musí být Lídlácká Kanya, tatarku nemá nikdo rád) a možná nějaký zeleninový salát, ale obejdou se bez něj všichni.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co dnes vaříte? (2)
Elo až jsem dostala chutě na ten celer, miluju ho, miluju smažené (bohužel). Dobrá, moc dobrá je i smažená mrkev, jj a tatarka nebo majolka, nesmí u nás být Helmans, jak píšeš Lidlácká a nebo z Polska Viniary, možná je to ta samá :-).
Re: Co dnes vaříte? (2)
Jájo, smaženou mrkev jsem ještě nezkoušela ... dobrý tip. Stejně jako celer smažený mám ráda pastiňákové placičky (malé karbenátky jakoby) - letos jsem ani nezasela, nějak jsem nezvládla - ty v trojobalu ne, jen povařený pastiňák, nastrouhaný nebo jen tak podrcený, vejce a strouhanka, samo sůl taky, polévkovou lžící naberu, na rezehřátem sádle udělám ne bochánek ale placku, ne moc tenkou .
A Helmansku opravdu u nás nikdo ... děda koupil nedávno - viděl na ni raklamu - co je v reklamě je super -ani on ji nejedl, jen ochutnal, skončila v popelnici ... jsme zmlsaní.
A proč píšeš, že bohužel miluješ smažená, nic špatného na tom není, pokud se nesmaží na přepáleném tuku.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co dnes vaříte? (2)
Elo smažím na čerstvém tuku, smažené je moje říkám, že je příloha už integrovaná a další netřeba. Řízky to je moje, mňam, samo i placičky, zelenina obalená, ryby .
Re: Co dnes vaříte? (2)
Já celer moc ráda nemám, ale lepším se - v polévce a mých vegetariánských omáčkách ho sním v pohodě, ale smažený nemusím. To občas vyžaduje ten můj chlap, tak si to dám s ním, ale žádný hit to pro mě není. Ale to je asi blok z dětství. Mamka vařila do polévky kořenovou zeleninu vcelku a potom to krájela na dost velké kusy. Nechutnala mi potom ani vařená mrkev nebo cibule.
Nesnášela jsem ani dušenou mrkev, dnes ji mám moc ráda (ale dělám úplně jednoduchou, jen podušenou, osolenou a kousek másla, rozmačkanou hrubě, ne na kašičku). Podobné to mám s čočkou. Chutná mi, ale jen osolím a omastím, žádné zahušťování nebo kyselení - stejně i u té mrkve.
Re: Co dnes vaříte? (2)
My dnes roštěnou na houbách
Re: Co dnes vaříte? (2)
u nás rajská , hov. maso z polívky. no dá se to
Re: Co dnes vaříte? (2)
no já krupicovou kaši s grankem
Re: Co dnes vaříte? (2)
U nás skoro stejný oběd,jen místo hovězího vepřové.
Re: Co dnes vaříte? (2)
Těstoviny se zeleninou a vejcem + ochutnávka naložených paprik
Kynuté meruňkové knedlíky
Zeleninová polévka s krupicí a vejcem
Lasagne
Re: Co dnes vaříte? (2)
Já dělala guláš ze žampionů. Měl jsem tu pár odřezků od masa, tak jsem to vymyslela tak, že jsem z nich udělala trochu guláše,nakrájela jsem maso hodně na drobno, takže se pomalu rozvařilo a zvlášť jsem vytvořila guláš z hub.To jsem smíchala dohromady. Bylo docela chváleno. Z tmavých hub dělám guláš samotný ale žampion potřebuje něčím trochu chuť podpořit.