Re: Co dnes vaříte? (2)

Autor: babkaela, Datum: 18.11.2023 08:55

Alenko, asi tak jak cuketu .... nakrájet na plátky (nedokážu odhadnout jak silné, nejsem strojař, ale cca půl cm, vychytáš určitě), posolit, nechat asi hodnu odpočinout, on tak trošku změkne, potom klasika trojobal - hladká mouka, rozšlehaná vidličkou vajíčka s trochou mléka nebo piva, strouhanka, Smažím zvolana na sádle. Moji chlapi by snad byli schopni si ho dát místo vánočního kapra (nejsme vegani ani nic podobného, jsme všichni dost masožravci). Tonda nene - nechutná, synova přítelkyně by jojo, ale má alergii na celer - astmatický záchvat téměř. Asi tak. Já smažené věci nemusím už dost let, ale tomuhle nikdy neodolám (i kapra pro sebe a nejstaršího syna na vánoce dělám jen tak pečeného na másle s bylinkami).

Dobrý je celer takhle smažený jen s bramborami a fest petrželky na ně, tatarka (u nás majonéza trochu, ale musí být Lídlácká Kanya, tatarku nemá nikdo rád) a možná nějaký zeleninový salát, ale obejdou se bez něj všichni.


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 09:06
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-dnes-varite-2/read.php?1,865573,1629351#msg-1629351