sobota 21. září, 02:52 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Zavařování
Elo, děkuji, kouknu, ale Lidl už letos dvakrát měl, takže podle mne končí a v eshopu je také nemají. Pokud, tak musím jinou značku. Proto jsem se vyptávala
Re: Zavařování
Re: Zavařování
Pro ty co vaříte s Thermomixem, doporučuji zavařovat v něm, dřív jsem hodně zavařovala klasicky, ale asi před 5 lety jsme koupili Thermáč a postupně jsem se naučila dělat už skoro všechno v něm a dnes už i hodně zavařuji a je to vážně jednoduché a rychlé a nenašpiní se tolik nádobí jako klasicky
Re: Zavařování
A kolik nádobí se zašpiní při klasickém zavařování?
Osobně jen naliji vodu do zavařovacího hrnce, zavařím, v dnešním suchu pak nechám vodu vychladnout, zaliju jí nějaké kytky a hrnec vytřu suchým hadrem. Marně přemýšlím, co zamažu? Buď jsem děsná špína nebo si tu paní asi jen přihřívá polívčičku nad reklamou
Re: Zavařování
Re: Zavařování
Romčo, asi už jsem na to přišla. Ten zázračný hrnec, co paní má už pět let a postará se o nic neušpinění, on ti totiž umyje třeba okurky/ovoce i sklenice s víčky, udělá lák, nalije ho do těch jím naplněných sklenic a hned zavaří.
Pak nemáš nic okolo našpiněného a ještě při tom můžeš brouzdat po internetu nebo se dloubat v nose. Tak ten CHCI!
Re: Zavařování
Drahuško, včera bylo pozdě, že jsem si ho nekoupila . Naházela bych do něj po částech těch 15 kg broskví a 5 kg rynglí, které momentálně zpracovávám, neumyté sklenice, cukr, vodu, víčka a bylo by vymalováno. Jen příprava na nacpání do sklenic mi zabrala spoustu času a nádobí ... jdu pokračovat v loupání, odpeckování, cpaní, zalívání a víčkování .
Re: Zavařování
Elo, co ty všechno nestihneš!
Já chodím denně okukovat broskve, ale stále jsou tvrdé. Ostružin máme letos málo, ale jsou obrovské a sladké, jako nikdy. Ty sníme syrové. Ještě je pár borůvek, ale ty snad taky očešu, než opadají a slupneme je na nějakém dezertu. Také jich není moc.
Pak už mám jen pár jablek na nových stromcích na ochutnání a nashi a to nezavařujeme, protože je pak nikdo nežere, takže porozdáváme
Re: Zavařování
Ela, to je druhá bývala Fruta Mochov. A obdiv.
Re: Zavařování
Drahuško taky mám broskve stále tvrdé, že ještě nejdou pořádně od pecky. Ale udělala jsem dnes z nich dřeň a dala zamrazit. Snad bude chutnat. Mě určitě
Re: Zavařování
Drahuško pokud za mě ten hrnec ještě očeše okurky a ovoce, chci ho taky
Jinak mám zítra a pozítří dovolenou, musím zpracovat broskve, taky ostružin je tam přehršel. Nemáte typ na nějaký dobrý ovocný koláč, nejlépe kakaový nebo čokoládový?(mám ujetého manžela)
Re: Zavařování
Romčo, dělala jsem v době jahod tuhle roládu [www.az-recepty.cz] (tu nastavovanou vodou), přidala kakao (Tony je taky ujetá na čokoládové moučníky), naplnila tvarohem rozmíchaným s cukrem dle chuti a poskládala na to jahody, dopolko při vaření vytvořila, ve 3. hod na odpolední kávu jsme ji sežrali.
A Drahuško, pravě že nestíhám ani z mála co bych stíhat chtěla ... teď mám ale 14 dnů trochu volnější režim, minulý týden byla Tony 4 dny na dovolené s tátou a tento týden je na příměstském táboře v ZOO (ráno vyjedou o půl 8. a vrací se v 5 odpolko) tak doháním nějaké úklidové resty. Za včerejší vygruntování v domě u nejstaršího syna mi jako odměnu nadělil broskve,dovezl je ze Znojma, prý byly za slušnou cenu a Tony má broskvový kompot nejraději (hodný strejda, že na ni tak myslí) a ostatní osazenstvo má rádo míchané kompoty, tak jsem přitrhala na zahradě ryngle (dědek měl pocit, že mu budou chybět do škopku). Naše broskve zrají cca v druhé půlce srpna, jestli se jim nic nestane, bude jich mraky. Ale co už, prý sklenic máme dost.
Re: Zavařování
Děvčata dejte mi prosím nějaký tip na zpracování červené řepy . Nejlépe nějaký moc dobrý salát.
Upozorňuju, že jsem s řepou nikdy nedělala. Byla jsem podarována asi 4 menšíma ks, že něco spáchám. Ale nevím co.
Romčo, broskve by mohly být dobrý na třenou, pod tvarohovovou náplní ( můžeš přidat trochu másla, zakysanky, cukr ), navrch naskládat brosve a zalít želatinou. Dělám normálně ze šťávy a vanilk. pudinku. Do třený můžeš přidat kakao, když máš toho ujetýho chlapa.
Ostružinový mám ráda litý,+tvaroh, ostružiny a drobenku.
Re: Zavařování
Holky děkuju za tipy, dnes jdu do rolády. S tvarohem nechám na víkend, přijede syn s nevěstou . Litý ss drobenkou samozřejmě znám a dělám, taky kynuté, ale do toho kakao opravdu ne.
Re: Zavařování
Manžel jí vaří v koření. Voní už při vaření a pak se o ní pomalu popere se psy. Somrují u něj a jsou pod nimi kaluže slin. Já jí nejím, ale voní úžasně. Teď je v krámě pro rohlíky k snídani, tak ti řeknu, až se vrátí
Re: Zavařování
já ji uvařím,nakrájím jako hranolky a zavařím v láku na okurky. Můžem se užrat