čtvrtek 2. května, 16:38 Svátek má Zikmund
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 19 z 21
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 21.02.2024 19:14
     

    Já včera jen rohlíky

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.02.2024 12:45
     

    Krtkovy dortíčky neznám a vypadá to dobře. thumbs down

    Poradíš, jak na to? love smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 23.02.2024 11:48
     

    Anavi, krtkův dort jsem nikdy nedělala, ale teď jsem zahlídla video, kde dělali tyhle malé a to mě zaujalo.

    Upekla jsem kakaovou buchtu (svůj oblíbený recept s olejem), vykrájela kolečka (měla jsem je potřít mlékem s rumem nebo džemem). Krém je klasika šlehačka s mascarpone, vmíchat banán nakrájený na kousky a kousky čokolády.

    Na kolečko jsem dala lžíci krému a pomocí rozdrobených odřezků těsta jsem to tvarovala a zároveň obalila. Dělalo se to docela dobře.

     

    Stejně tak to bylo s krémeš řezy. Na ty jsem se chystala už dlouho a nakonec to šlo dobře od ruky. Koupené listové těsto, horní část před pečením nakrájet na porce. Na spodní placku jsem dala pudink (2 pudinky ve 3/4 litru mléka, po zchladnutí vmíchat 1 máslo), vrstvu šlehačky a navrch tu naporcovanou placku.

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 23.02.2024 16:52
     

    Spike, to jsou takový pěkný , dědek říká mokrý kousky. thumbs down

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 03.03.2024 17:55
     
    430609433_379923911470843_8549728338338645024_n.jpg

    Tříbarevná buchta

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 10.03.2024 14:27
     

    Po hoóóódně dlouhé době jsem upekla bábovku rafaelo. Jelikož byla vláčná, dokonce byla i snědena, ač "bábovky nemusí" eye rolling smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 13.03.2024 10:02
     

    Já teď jedu v nepečených. Dají se už koupit docela dobré jahody, tak dělám piškotový nebo sušenkový s jahodami a zakysankou... přivolávám léto. winking smiley grinning smiley

     
  • Autor: maguska
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 13.03.2024 16:53
     
    20240313_164432.jpg

    Dělala jsem prvně banánovo-ořechovou bábovku, zdá se že se zadařila spinning smiley sticking its tongue out

    Mojemu chutná mls smiley

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.03.2024 11:23
     

    Magu, to se nedivím, ořechy a banány jsou mňamka thumbs down

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.03.2024 12:53
     

    Já nedávno dělala sněhové pusinky a včera žloutkové rakvičky. Obojí miluju.....jsem zase na nějaký čas dostatečně přeslazená mls smiley grinning smiley

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.03.2024 13:00
     
    img_20240315_214739.jpg

    Já opět koláče, tentokrát pár svatebních vázaných. Samo ne pro mě, ani je nechutnal, kdybych je osolila nevím to.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.03.2024 13:01
     

    Irisko, děláš chutě. Rakvičky jsem snad nikdy nedělala. Dříve se prodávaly hotové, jenom se dodělala šlehačka. mls smiley Bylo to rychlé a dobré. Teď jsem to dlouho nikde neviděla. U nás dnes linecký koláč s tvarohem a rybízem. Rybíz zabírá místo v mrazničce a snad bude nový.

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.03.2024 23:34
     

    Ali jednou jsem si je koupila a hnus... samá mouka či co. Víckrát jsem je nekoupila. Ale v Luhačovicích jsme na ně chodili mls smiley, byly plněné vaječným likérem a zdobené ovocem a šlehačkou....mňam

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 17.03.2024 00:46
     

    Tak to musely být divný v nich mouka být nemá jen žloutky a cukr, proto jsou takové křehké

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 17.03.2024 10:34
     

    Jáji taky jsem se divila, co to je za chuť, letěly do koše thumbs up

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.