![]() |
čtvrtek 6. února, 17:33 Svátek má Vanda
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Domácí spotřebiče
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: myčka nádobí
Ivíku, já mám teď kuchyň malou, tak s nádobím musím být opatrná. Zatím si to po troškách stěhuji, tedy jen to, co zjistím, že mi chybí a potřebuji to. Talířů mám docela dost, Hrnců už tolik ne, nevešlo by se mi to. Vadí mi, když nacpu do myčky větší hrnec, pak se do toho patra už nevejde skoro nic jiného. Takže ten umyju a uklidím hned. Stejně ho brzy zase potřebuji.
Asi nejsem ta správná cílová skupina pro myčku. Už se kvůli tomu měnit nebudu. Když už tedy tu myčku konečně mám, tak ji občas používám, ale asi nikdy nebude tím hlavním, kdo nádobí bude mýt.
( Brno, 250m n.m.)
Já nesnáším žehlení a mytí nádobí. Proto mám sušičku a zbavila jsem se všeho mačkavého, proto mám myčku a mám hodně nádobí
Jsou to moje nejlepší přítelkyně 
Iviku, mě asi žehlení baví, protože stále žehlím, ač mám sušičku a tudíž bych většinu věcí žehlit nemusela. Zrovna nedávno u mě byla kamarádka a viděla, že mám připravené žehlicí prkno, tak mi říkala, abych si pořídila sušičku a nemusela bych žehlit.
Jenže já mám sušičku skoro 20 let (a furt tu jednu a stále funguje!), ale žehlím pořád. Jsem ráda, že se to žehlí dobře, občas jen složím froté ručníky, ale někdy je taky vyžehlím.
Kdybych si musela vybrat, už jsem to snad možná i psala, vybrala bych si mezi automatickou pračkou a myčkou na nádobí, myčku.
Jsem zastáncem těchto domácích pomocníků. ALE.
Rádi vzpomínáme na to, jak po každém obědě, nebo večeři se mylo nádobí a děti ho utíraly. Ondra jako starší utíral talíře a skleničky, Petruška - mladší, utírala příbory a podobně. No a při tom jsme povídali o všem možném. Pak se to naházelo do myčky a všichni se rozprchli ....
(výška 360 m.n.m.)
Regi, přmýšlím, čím bys nahradila automatickou pračku.Prádlo se taky samo nevypere.
Pokud by prádlo parla pračka výřivka, to by bylo ješě přijatelné. Pokud bys měla k použití jen valchu a necky. Nevím, nevím, co je v tomto případě menší dřina.

Alenko
Valchu a necky ne.
Ale automatku jsem ignorovala dlouhá léta. Měla jsem kombinaci Romo, pračku se ždímačkou. Na sídlišti tekla teplá voda stále, s ohřevem nebyl problém a ani na to člověk nemusel myslet kapacitně. Vypralo se tam nějak víc najednou. S automatkou mám stále nevypráno a někde prádlo. Ale pomocník to je.
( Brno, 250m n.m.)
Já jsem myslela, že Regina vymyslela praní v myčce. Místo nádobí by dala hadry
, což by šlo
. Do pračky by to s nádobím bylo horší

(výška 360 m.n.m.)
Regi, mít teplou vodu v paneláku, to byla ta lepší možnost. Já jsem ve svých dívčích letech prala ve výřivce a máchala ve studené vodě. Často i u studny. Proti tomu bylo i mytí nádobí příjemnou prací, proto fandím všem vymoženotem, které nám šetří práci.Pračka a myčka mezi ně patří. Ale důležitější se mi zdá pračka.Ty modernější mají i programy i na menší váhu prádla. Moje Boschka i na 2 kg prádla.To už se dá nastřádat.
Já jsem asi divná, ale pořád s tou myčkou nádobí bojuji. Nejsme kamarádky. Pouštím ji tak jednou za týden, aby nezatuhla, ale častěji myju ručně. Když já bych ocenila, kdyby myla velké a naschlé hrnce, které stejně musím umýt sama. Talíře ap. jsou hned umyté, ty tam dávám síš když se nás sejde víc, abych se nezdržovala a aby to tu nestálo na lince.
Dcera tu před časem byla a taky se divila, že mám rozmyté nádobí. Proč prý to nedám do myčky (popravdě nevím). Tak snad si na sebe s myčkou zvykneme. Ale jde nám to ztuha. Často si říkám, že jsem mohla mít vekou skříňku na nádobí místo myčky, protože mám kuchyň malou a pod skosenou střechou, tudíž úložných prostor málo.
Věrko mám tam i program tříhodinový na zaschlé nádobí. Ale ještě jsem ho nezkoušela. Už bych jí nedala za nic na světě.
Věrko, měla jsem to tak jak ty dlouho předlouho, ale současný stav mne natolik převálcoval, že myčka jede každý den - večer jsem ráda, že nemusím stát dlouho u dřezu s nádobím. Je pravda, že se mi už stalo, že jsem z myčky vyndávala na ruční umývání, bo tam toho nebylo dost, aby stálo za to myčku pouštět a do druhého dne to tam nechat neumím
.
Že bych nechala v myčce nádobí do druhého dne, s tím problém nemám, klidně.
Je to velká pomocnice, zvlášť když se sejde více lidí, hned je uklizeno, nedala bych ji z kuchyně.
Vím, že jedna známá předmývá hrnce, já to radši dám do myčky a v případě nečistého hrnce dočistím pak ručně. Každý máme jiný systém. 
No, a ted kdybyste mi poradily jakou mycku. Protoze ja jsem zoufalec, ktery sice nerad myje nadobi, ale mycku porad nema. Ale snad uz se k ni zacne schylovat.