![]() |
středa 16. července, 00:59 Svátek má Luboš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Jarní práce - začínáme
Mančo - určitě vřesy ostříhat a čím dřív tím lépe. Zkrátit dle mých zkušeností na 1/3 zelené plochy a přisypu rašeliny. Ony po zimě nevypadají nijak zázračně ale vždycky mi obrostly a koncem léta začaly kvést.
Lada
Kiko, však to nemusí být letos. Já takhle dělám terénní úpravy s těhotenskými přestávkami kolik let a po třetím dítěti jsem se k tomu ještě nedostala. A štve mě to a chci to mít hotové, ale prostě to nejde. Úspěch je jenom udržovat to stávající. A i tam.. potřebovala bych rozhodit cererit aspoň, když už nemám čas vozit kompost.
včera dojela vnučka s přítelem a zlikvidovali hromadu větví ostříhaných z jabloní ..práce tu je ještě fůru , vyhrabat listí od plotů a mezi růžemi . taky je v plánu otevření kompostu po 7 letech .. a dědek má zase těsto na koláčky---- UF---
Za kafe a kolačky ,bych Ti uhrabala🥰
to bys musela být blíže

😀🥰
Koláčky bych si taky dala.
Tak jsem stihla ostříhat růže, už žádnou novou, jednu jsem odstranila. Ale jak jsem podrápaná a navíc mi i ruka opuchla, tetanovku mám. Obrovská modřina, nepamatuju si , že bych to někdy měla. Kordesky jsou strašně trnitý, mrchy. Radost z toho nemám.
No, normálně jsem posekal zahradu. Když už to bylo posekaný, TAK jsem to přejezdil křížem vertikutátorem. Uhrabal a naplnil 8 pytlů. Pohnojil, protože mělo pršet a taky prší. Zavěsil jsem čmelíny, kdyby se chtěli čmeldové zabydlet. Stromy mám ostříhané i u mladých. Tam jsem postříkal stromy proti lišejníkům a u nás proti strupovitosti.
Kdo chce, TAK si práci najde.
Moje slova... tchýně NECHCE.
Úplně z vás mám depresi, jak makáte... já ještě letos na zahradu nevylezla.. buď mám práci doma nebo leje.
TAKu se ptám , čím postříkat proti lišejníku?
No Tak nastavil laťku hodně vysoko
Doufám, že mi dnes usne dítě venku v kočárku a já budu mít hodinu na práci. A budu v depresi, že nevím, co dřív. Ale to jsem už teď. Zase ale máme ještě měsíc na dělání záhonků a podobných prací.
Tak tomuhle nemuzu vubec verit!
Betas, u Anavi tomu taky moc nevěřím. A TAK je snad králíček Duracel .... dělám opravdu momentálně jen to nejnutnější doma, uvařit, umýt nádobí po všech, nakrmit zvířata (samo i jim uvařit), trošičku poklidit, hrčí pračka téměř 12 hodin denně - a ta teda opravdu hrčí, při každém ždímání si myslím, že nastartoval vrtulník a oknem vyletí, proto jdu hlídat ... v mezičase občas usnu, kdekoliv
. Třeba u oběda.
Zase se asi na zahradu nedostanu. Od kabelovky nám přijdou dělat optické vlákno, 10 - 12 hod, to už je + než to po nich uklidím, 2x budou vrtat do zdi + než se vyhrabu, to už je na zahradu pozdě.
Tak snad zítra. A myslím , že tanhle záhon budu muset asi o 50 cm rozšířit, na to co jsem tam nacpala a ještě plánuji , je úzký