|
|
pondělí 13. dubna, 00:56 Svátek má Aleš
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Detaily mojí zahrádky
Betas, já už roky buduji záhony stylem karton-posekaná tráva-listí... je to jednoduché a ta půda je pak pod tím top a lehce zpracovatelná. Ale musíš začít připravovat rok předem.
Eli, já častokrát říkám, že bych potřebovala existovat 3x. Poprvé pro povinnosti, podruhé proto, abych si užila život podle svých představ-sporty, knihy, učení jazyků a potřetí, abych mohla nedělat nic.
Ale jsem stále v jednom vydání, takže někdy fakt furt v běhu.
Tak na to ja prave nemam cas!
Navic je to na nejake navazce, takze neustale doluji nejake cihly, lahve, skla, kusy keramiky, zeleza, kosti... proste poctive praci s rycem se tu nelze vyhnout! Uz mam hotovo a zasypano asi trema pytlema pilin, popela a vsech moznych hnojiv a vcera zas pro zmenu vidle a miseni vsech vrstev 💪 Je toho relativne malo, takze si to muzu postupne dovolit. Pristi tyden snad uz zacnu se sazenim..
Není dosázeno, ale celý záhon jsem oddrnovala, nebo oddrnila, abych nebyla za lempla, že záhon přikreju textilku a udělám díru,jen kde potřebuju
.
Urcite se to vyplatilo, i vzhledem k moznemu budoucimu presazovani ci dosazovani!
Mas pripraveno 
Jen doufam, ze z toho neobvinujes me
Kordulo, ty jsi "nesmrtelná teta "
. To bych vážně nedala
.
Taky si říkám, že bych nedala, je to moc pěkné.
Kordulko, jsi nezničitelná. Ale vypadá to dobře.
Děkuji, není to hotové a jestli se toho dožiji, doufám , že to bude OK Momentálně ujiždím na rozchodnících /sedum, Regi mě poslala balík, je to poklad.
Kordul,
ty jsi nezmar,ale máš to pěkný.
Kordulko, hlavně, že došlo v pořádku, uchytilo se. Tobě stejně obrazí i koště, tak jaký divení. Je to docela dobrý druh, mám ho už víc než třicet let. První jsem kupovala v Dymokurech v zahradnictví Bitman. Už neexistuje. Dělal hodně i sukulenty.Z těhle rozchodníků měl lemovanou celou vstupní cestu, za nimi byla další výsadba. Tu už si nepamatuju co tam měl.
Kurňa, skáče mi to úplně jinam než jsem chtěla moje psaní ....
Betas, kloboukusmekuntí před tebou
, ptž to znám. Není navážka, moji rodičové kdysi v pradávnu, cca 50 let zpátky koupili kousek pozemku po zbouraném domku, aby ucelili zahradu, byl tam takový čtverec, který do jejich zahrady zasahoval. Dodnes tam nacházím, snad rostou ze země, kusy cihel, skleněných střepů, kusy keramiky atd. Jen se obávám, kdy vyroste ze země na jiném konci zahrady munice, kterou prý tam zakopal můj děda na konci války v pětačtyřicátém ... ani můj táta nevěděl kde přesně bo tehdy byl "totalajnzatz" v Německu a nějak se potom nestihl zeptat.
A minulý týden jeden z našich obecních "počišťovaců" - prostě chlap, který se stará o veřejnou zeleň, před sekačkou v trávě neviděl kamínek (to opravdu vidět nelze) , který asi v době sucha také ze země vyrostl, vysklil paní starostce vchodové dveře.
nádhera
vysoké, nízké?