pondělí 13. dubna, 01:27 Svátek má Aleš
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: drahus
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování

Detaily mojí zahrádky

Datum: 04.05.2007 21:30

pict0141.jpg
Další fotografie:
Tak to jsou kousky mojí zahrádky. Na prvním snímku je sezení s vistárií, ještě nedorostlým miscantusem giganteou a v popředí je převislá vrbička - ta koule. Na druhém snímku jsou některé moje kontejnery a na dvou dalších chrlič žabička.

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 3 z 21
  • Autor: kordula

Re: Detaily mojí zahrádky

Datum: 21.09.2023 08:37

Anavi napsal(a):

vysoké, nízké?

kordula napsal(a):

Děkuji, není to hotové a jestli se toho dožiji, doufám , že to bude OK Momentálně ujiždím na rozchodnících /sedum, Regi mě poslala balík, je to poklad.

Spíše polo. Tady na obecním mají ty hodně tmavé, ale mohutné, až moc, ale jsou paradní. V záhonku budou ,jak jinak, nízké hortenzie. Budu to sázet do sponu a sem tam nízkou trávu. Ono to zase není tak veliké, tak musím opatrně.Na Floře bych si chtěla koupit Polestar, doufám, že ji Polsko bude mít a ne tak drahou, ona zase takový zázrak není.

• Autor: Reklama

• Autor: Betas

Datum: 22.09.2023 08:16

Kordul, jen poznamka pod carou a kazdy at si dela, jak chce - ale myslis, ze je dobre kombinovat hortenzie (vlhko, vyzivna puda) s rozchodnikama (sucho, chuda puda, upal)?

Ikdyz vlastne ty zde uvazujes asi jen o latnatych, ale i tak.. Pocitove mi to moc nestimuje (asi jsem to jeste nevidela) a pripomnelo mi to tchyni, ktera je schopna zasadit levanduli vedle vresu a ve mne pak skripe uplne vsechno grinning smiley

• Autor: Anavi

Datum: 22.09.2023 08:28

grinning smiley grinning smiley grinning smiley U nás tchyně obdobně a já si říkám : Není takovým lidem někdy lépe?
    Udělala jsem si takový zelenobílý kout, převážně stálezelené rostliny okrasné hlavně listem... no a ona mi mezi to šoupla pnoucí růži v nějaké zářivé barvě... teď nějak, ač miluji všechno zelené a kvetoucí ... si přeju, aby ta růže v tom nevyhovujícím prostředí (tma, nevýživná půda) zdechla, protože tam straší. thumbs up

Betas napsal(a):

Kordul, jen poznamka pod carou a kazdy at si dela, jak chce - ale myslis, ze je dobre kombinovat hortenzie (vlhko, vyzivna puda) s rozchodnikama (sucho, chuda puda, upal)?

Ikdyz vlastne ty zde uvazujes asi jen o latnatych, ale i tak.. Pocitove mi to moc nestimuje (asi jsem to jeste nevidela) a pripomnelo mi to tchyni, ktera je schopna zasadit levanduli vedle vresu a ve mne pak skripe uplne vsechno grinning smiley

Datum: 22.09.2023 08:31

Kupodivu ale tato kombinace mi nějak neva.. latnatky se vyrovnají i se sušší půdou...

Plant photography, Hydrangea paniculata, Hydrangea paniculata limelight

Hydrangea Companion Plants Pin on Garden Marianne Majerus Garden Images

Betas napsal(a):

Datum: 22.09.2023 08:34

Vyhledala jsem k tomu "důkazní" materiál: winking smiley

Mid Sept in the garden (Sedum 'Autumn Joy', Morning Glory, Phlox 'David', Hydrangea 'Limelight'

Zdroj: Pinterest

Mid Sept in the garden (Sedum 'Autumn Joy', Morning Glory, Phlox 'David',  Hydrangea 'Limelight' | Beautiful gardens, Farmers market flowers, Patio  landscaping

Datum: 22.09.2023 08:36

A tady v kombinaci stromečkovité a sedum

Sunny Summer Perennial Border Stock Image - Image of plants, lavender:  95898875

• Re: Detaily mojí zahrádky

Datum: 22.09.2023 08:57

Je to s podivem ale i jak ukazují fotky, ty dvě rostliny se neperou. A ty větší seda nejsou tak úplně suchomilný. Když mají dost vody jsou jen větší. Vlastní zkušenost. Pak víc lehají.

• Autor: Manca

Datum: 22.09.2023 09:54

Z mé zkušenosti teda sedum sucho a úpal nesnáší. Na navážce a kamenné zídce regulérně zdechnul. Přitom levandule, routa nebo šalvěj to zvládají dobře. Já myslím, že s latnatkami to bude optimální, stačí trochu slunka.

Sousedka má na vyhnojené zahrádce, která se i zalévá. Má ho obří, ale lehá. Ale to předpokládám, že Kordula nebude zakrývat co rok hnůj flower smiley

• Autor: babkaela

Datum: 22.09.2023 11:27

Seda se s hortenziemi nepoperou - hortenzie vytáhne vodu a seda jsou v pohodě, nejsou přemokřená.

• Autor: alenak

Datum: 22.09.2023 12:28

Elo, bingo thumbs down

Datum: 22.09.2023 17:53

Nemyslete si, že mě to taky nenapadlo, jesli se to nepopere. grinning smiley Ale pokud nezkusíš, ....

Datum: 28.09.2023 18:19

received_336254552125517.jpeg
    Další fotografie:

winking smiley

Datum: 29.09.2023 20:14

received_6918765138163291.jpeg
    Další fotografie:

Pozdrav od nás

• Autor: alenak

Datum: 29.09.2023 20:23

Pěkný pozdrav. thumbs down

Datum: 04.10.2023 10:52

img_20231003_161423.jpg

Zase jsem se šťourals v tom záhonů, ten oblouk byl takový hrbolatý, tak jsem ho o 20 cm opravila.

Zítra jedu na Floru ,tak děkuji za ty fotky rozchodníků, dělám si seznam , neb ta paměť thumbs up

Eliška je po kyčly, tak jedu s jinou kamarádkou, která tam byla naposledy za komančů.Objednala jízdenky, místenky i vstupenky a stále mě s úsměvem připominá ,že ji bude 70 až v listopadu.

Ale vedoucí skupiny budu já grinning smiley, tak snad se v pořádku vratíme, nikde nezakopneme, nespadneme hlavně já / ona není tak opotřebovaná, učila na housle, ale zahrádku má/ a nikdo mám nic neukradne eye rolling smiley

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.