|
|
pondělí 13. dubna, 12:50 Svátek má Aleš
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co kvete v září
Uázaly se ocúny. Ale skoro se nemnoží. A první a asi jediné květy několikrát slimáky ožraných jiřin.
Taky mi uz vykoukly ocuny, mam plnokvete i jednoduche. A u me se prave docela dost mnozi, z puvodni jedne zakoupene cibulky od kazdeho uz jich mam nekolik desitek, ale paradoxne o dost vic tech plnokvetych. V ramci rekonstrukce zahonu jsem je ted uz druhy rok po zatazeni vyndavala a jsem prekvapena, o kolik se za ty dva mesice klidu scvrknou, ale uz z nich lezly kvety, letos jsou nejak brzo, tedy na nase horske pomery
Zadne jine cibule se mi takhle nescvrkavaji, zrovna vcera jsem radeji kontrolovala vyndane tulipany...
A taky si uzivam, ze je diky sve jedovatosti jako jedine z cele zahrady nemusim vysazovat do kvetinacu, jako vsechny ostatni cibuloviny kvuli hryzcum.. Ikdyz narcisy jsem taky zkusila bez ochrany, ale taky mi je nejak pocuchaly..
Stále to prokvítá, pouze je mi zima, být dlouho venku, fouká studené.
Berdě jsem vyfotila olověnec. Mochna je taky bezúdržbový kvetoucí keř, astřičky teď budou jistit podzimní kvetení. Jiřina se mi letos nevyvedla a tak jsem po ní toužila, kvetla málo, no vyzkoušela jsem.
Rozkvétají postupně všechny astřičky
A stačí
Hledík
Echinacea
Hvězdnice (acer)
Povíjnice bílá a modrá
Ibišek syrský
Divizna
Mydlice lékařská
Opozdilá montbrécie Lucifer
Krásně vám to kvete!
Loni jsem poprve na chatu poridila dva druhy astricek, ve vicero kusech a nebyla to nejspis vubec dobra volba. U nas na horach vykvetou mozna az tak v listopadu tyden pred tim, nez na ne nasnezi
Navic se dost vali po zemi a obzvlast ten jeden druh trpi od leta padlim, ikdyz strikano nekolikrat. Na tohle asi nemam nervy a pristi rok pujdou o dum dal..
Bahenní ibišky konečně kvetou. Akorát ten krásný tmavý je za chryzantémou a kouká k sousedům. Snad bude příští rok vyšší
Manco, ibišky bahenní je nádhera,
má sousedka a nic s nimi nedělá, ale na chráněném místě a zalévá, má je asi 3 roky, obři.
Něco jsem včera pofotila, tak na kuk. Růže si tak prokvétají, některé mají i výhony prázdné, jak které. Pozdní voňavá hosta a letní astřičky, seda.
Aleno, krásně to to kvete. Jak to děláš, že se ti sedum neválí?
Všude ho mám v takové spíš suti, nadbytkem živin to není. Vlastně tam, kde je utiskován ostatními rostlinami i ve stínu, stojí rovně. Na slunci, kde má prostor, tak leží.