![]() |
úterý 22. dubna, 23:56 Svátek má Evžénie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co kvete v září
... ostrožka kvete podruhé ?... je nádherná
Gabčo, ostrožky paráda, u mě letos podruhé nekvetou.
Začínají nakvétat astřičky - hlásí podzim...
Astřičky vám závidím, mám je moooooc ráda, taky trochu z nostalgie ... měli jsme dlouhé roky nízké, barva jak má Alenak a táta jich vždycky natrhal velkou kytici mámě k výročí svatby 23.9. Když taťka zemřel, druhý rok na jaře astřičky nevylezly. A letos uschly totálně všechny tři kopce, které jsem pořídila potom - jeden nízkých (ale jiných) a dva takových vyšších, ty byly fialové a červené. Nedaly se uzalívat, taky floxy jsou v háji.
...a chtěla by jsi nějaké
Kordulko, nechtěla, nějak jsem totálně v pasti s časem a absolutně nestíhám ani to co mám. Nechci nic dalšího o co bych se musela starat. Dnes jsem byla velmi blízko jednoho velkého zaradnictví (stála jsem před vchodem) a vedle ještě Unihobby (tam určo byly nějaké kytka slevy) ... nevlezla jsem ani do jednoho, pro jistotu.
Elen ty rostou bez péče
Viděla jsem to letos ...
Elo, tyhle fialové jsem nezalévala, vydrží hodně sucho. Na jaře můžu poslat, když budeš chtít.
Alenko, díky
. Uvidím, zda mne do jara přejde nechuť k čemukoliv a jak budu schopna věnovat se aspoň trošku víc zahradě. Ozvala bych se. Mám za humny mj. tohle zahradnictví [www.holzbecher.cz] a určitě je tam mají také.
( Brno, 250m n.m.)
Eli, mám je také, tak vydrž
, je to fakt spíše plevel
, ale krásný 
Mam je taky, je to fakt plevel, i kdyz letos jsou suchem nizsi. A phloxy sucho taky zvladaly spatne.
Astřičky jsou nádherné. Ale asi nemám dobrý druh. Anebo fakt moc sucho. Jak trochu proschnou, dole nejsou pěkné. Neuhynou ale nic moc. Abych aspoň nějakou měla, koupila jsem vloni ty nizoučké, jako bobečky.Překrásný má, jestli mě paměť neklame, Vladka. Zkušebně jednu jakoby tmavě fialovou. To funguje líp. Sice z toho nejsou kytice ale aspoň nějaký podzimní pohled člověk má.Teď jsem za dvacku dokoupila ještě dvě barvy.
I jedna stračka se rozhodla kvést podruhé. A dokonce asi třemi květy.
astřičky mám děsné chrastí - modrou jsem asi vyplela. musím je na jaře zmenšit . ještě nekvete drobná , bílá , plnokvětá . prázdná už kvete . vykvetly dvě modré ostrožky z letošního výsevu -
Kaaj, v tvých "bažinách" oproti mé Sahaře rostou krásně.
Jsou takové jako neuspořádané ale to je na nich hezké. Z tvého výsevu většina straček žije a roste už v záhoně.
Tak velké jako máš ty samozřejmě nemám. Dobu jsem je mořila v květináčcích, na Sahaře bych je zasazením rovnou asi zabila. Teď budu netrpělivě očekávat, jak si poradí se zimou. Kořenové baly měly pěkné.A barva by se mi taky náramně hodila. Ale krásné jsou všechny.