pátek 4. října, 07:01 Svátek má František
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Okrasná zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co kvete v květnu
Tak hele jo.
Ale už za chvíli ošmikám ty hyacinty. Z dálky to ještě jde, ale zblízka už nic moc. A mimochodem, nějký bílý tam lezou.
Měla jsem dvoje. Každý teda trochu jiný, ale bílá směs to byla.
No v tom Kaukenhohu to taky nechápu.
Mé dámy, neřešte kombinace, aspoň u cibulovin ne ... je to radost, že něco kvete (letos díky počasí dlouho - loni bylo nalevačku, vykvetly a za pár dnů bylo po parádě).
Já se kochám (nooo, tak nějak zahlídnu) i pampeliškami a sedmikráskami, naším šantovištěm, hlkuchavkami nachovými, popencem - psala jsem jinde, bzučí to všude. Jen mne docela štvou, prý na vymření zlatohlávci tmaví - u nás teda na vymření nejsou .
Něco málo z našeho džungloviště - první obrázek není kompozice moje, matka příroda si to takhle zařídila, červenou s fialovou bych vedle sebe asi nedala (oni vedle sebe nejsou - je mezi nimi půl m. cestička, ale ten pohled mne vždycky dostane, mám ho ráda.
Elo, tady snad ani ty zlatohlávkové nejsou, možná lokálně...zas tu je jiná havěť. Říkám, že by to bylo na jaře bez žluté smutné, chce to barvy. Ale každý jsme jiný a máme jiný pohled, proč ne. Ty petrklíče jsou taky boží. Ty mi tu chybí, ale vždy v suchopárech odešly, a že jsem jich měla. Prostě ty zákony zahrady, kde co roste, tj. taky umění zjistit a stále se učit. Moje rčení, hlavně když to kvete.
Elo, nádhera.
Hezky ti to tam samo kvete. Kamzičník mi taky tady nejde, je tu na něj moc sucho, stejně jako ty kulovitý petrklíče. Daří se tady jen těm obyčejným bílým a růžovým. Ale zaplať bůh za ně. Člověk musí vyzkoušet, co mu na zahradě jde a co ne.
Mám pocit, že mi zase odešla komule. Byl to 4 tý pokus a už jsem se radovala, že pěkně vyrostla. No, pokud neobrazí, vyměním ho za něco jiného, třeba nějakou pěknou kalinu. Už ji nechci, když tady stávkuje. přitom všude v zahradách roste jako blázen.
Gabčo, u nás komule taky není. Už jsem to vzdala, byla sázená asi 3x, na jaře neobrážela.
Komule mi první roky sotva přežívala, vypadala, že bude rašit a celé to uschlo, pak nějak z jedné části něco vylezlo... Teď už vypadá dobře. Ale jak na ni, to nevím. Kupodivu má dost vody a zatím žije. Ale barva nic moc, čekala jsem modřejší a je taková bledě fialová. Kdybych to věděla, vezmu tmavou.
Všude krása a krása, kam se podívám... máte to všechny moc hezké Děkuji za fotky
Komule se mi minulý rok objevila v záhonu, nikdy jsem ji neměla Že by nějaký ptáček? Letos obrazila, ale musela jsem ji přesadit, protože rostla na hodně nevhodném místě. Tak jsem zvědavá, jak se jí bude dařit.
Pár fotek od nás
Mise pro prvni jaro v hortenziovisti splnena
Jeste budou plnokvete tulipany a cesneky a pak az toto vsechno zmizi, prevezmou vladu hortenzie na zbytek roku
Kouzelné místo.
Taky to u vás krásně kvete.
Už toho rozkvétá hodně, leccos ještě přetrvává díky chladnějšímu počasí, ale kvete především skalka. Jinde na zahradě se to (kromě tulipánů a narcisů) teprve chystá.