![]() |
pondělí 23. června, 08:04 Svátek má Zdeňka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Okrasná zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co kvete v květnu
Orličky mám ráda, ale nějak se mi nedaří. Plnokvětý se nerozrůstal, nesemenil, tak jsem si vyrýpala obyčejný u tety a snad už se to zlomí.
V trávě mi kvete rozrazil a v kytkách se rozrůstá a semení, těším se na výsledek. Měla jsem 4 různé
Já orlíčky taky moc ne, ale tenhle jsem dostala, přímo vnucen
. Ještě mám modrý, od sousedky vnucen. Chtějí slunce a pak se asi více semení, mám v polostínu. Ono je krásných trvalek, ale ne všechny mě oslovily, nevím proč....taky říkám, k některým se musí "dozrát"
a ještě taky ZZ, ne všemu se daří....a ještě jedna věc - udržet v mezích, nebýt otrokem zahrady 
Ale čím je člověk starší, tím víc má vyzkoušeno a už se zbytečně netrápí. U nás třeba teda jdou krásně vřesovce a někdo ani prd
. Takže nemá cenu jít hlavou proti zdi a prostě člověk nemůže mít všechno. Ale dopracovávala jsem se k tomu mnoho, mnoho let.

Včera jsem zrovna byla u kamarádky... má jedno místo v zahradě pod stromem lípy a tam už zkouší snad pátou variantu osázení. Nic tam nejde (poslední verze - jí zvolená kombinace růže a levandule - tam živoří, ale to je jasné, nejde tam sluníčko, spíš je tam toulavý stín). Tak včera jsem vymyslela kakost, pupkovec a touleň, to mi roste ve stínu pod lípou jako zběsilé.
Och, krásně vám to kvete!
Mančo, mám ti nasbírat v létě semena orlíčků? Na chalupě jich máme hafo, zaplevelují mi záhony, musím razantně omezovat. A mám různé barvy.
Anavi, taky zběhovec mi jde velmi slušně ve stínu a suchu. A bergénie.
Ještě pár fotek od nás. Cibuloviny a kamzičníky úplně rozzářily přezahrádku. Teď už odkvétají, ale chystají se kuklíky a klematisy.
2, tulipánová klasika
3,+4, ronďákový koutek, zatím září srdíčka, ronďák ještě vyčkává
5, zběhovec
No máš to nádherné.
A ještě trochu bujné přírody z chalupy
Kiko, krásně jarní zahrada.
Kiko - áách - krása, máš čas sednout a kochat se a na chvíli spočinout s kafem v ruce ? ... Ani nevíš, jak bych ti to přála, stálo by to za to
.
A
srdíčka neumím, táta jich míval v naší zahradě dva obr trsy, zrovna tak velké zahradní kopretiny, za něj byly invazky, nemám ani jednu - zase letos nevzešly. zrovna tak kokardy - kvítí, které bych chtěla snad nejvíc - ani náhoidou.
Elo, kokardy u našich jak plevel, x krát mi věnovali a u mě - nic!
Kopretin jsem vysázela lán, a postupně se ztrácejí... nahrazují je rudbeckie a třapatky, zahlcuje to tam šanta... takže s tím nebojuji a nechávám přírodě volné ruce.
Víš, taky už jsem vzdala .. hlavně, že něco kvete (není to občas k nas.ání ?) ....
Kdysi před mnoha lety můj nejstarší absolvoval jakýsi roční kurz (ono to zas nebylo jen tak, byl to docela záhul - a fotky z naší zahrady byly
jeho závěrečné práce) o zakládání přírodních zahrad ... tehdy pracoval a vlastně i tak nějak spolupracoval na vytvoření volnočasového environmentálního střediska, chtěl aby bylo vzorové, ukázkové, jak má opravdu vypadat ... vycítil ... na dlouhé povídání, raději řešit nebudu .... noooo a tehdy se potkal s panem Peškem, s lidmi s Floriantusu, se spostou perenářů a jiných ... shodli se všichni ... "pudová záležitost " - buďto to pude nebo nepude - Alena píše ZZ - co neprosperuje, nemá smysl se s tím zalamovat .... za svoje zahradnické či zahrádkářeské působení jsem se setkala s tolika lidmi, rostlinami, stromy .... dnes už jsem opravdu ráda, že něco kvete ... teď kvete úžasně kdouloň, prší, nefotím.
Začínají
Irisko, jdou ti.
Kiko, jsi hodná, ale v nedostatku semen to není. Spíš jim nechutná zdejší hlína, nebo jsou hvozdíky rychlejší...
něco ode mně- konečně kvetou bílé narcisky, dále upolín , hyacintovec španělský ve třech barvách a další keř pivoněk - opět růžová .. je po dešti dost pocuchaná ..