|
|
středa 20. května, 06:50 Svátek má Zbyšek
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Okrasná zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co kvete v květnu
Začinaji kaliny
Konečně mám pořádný orlíček. Bílý od sousedky se taky chytnul, snad se bude semenit.
No a začínají hvozdíky bradaté, ty mám ráda.
orlíčky se mi tu samy vysemenily- a jsou jenom růžové ..
Letos mi hezky vykvetl hloh. Konečně. Ale oproti bříze je to furt prcek.
Je to teď s kvetením takové chudší.
Kupodivu kalamitu bez úhony přežila svída. A poslední květ pivoňky. Je to darovaná od Kaaj. Letos se rozrostla jako hrom ale květ měla jen jeden.
hmm- tak ji opatruj ... moje scípla a soused tu původní vyhodil .
Azalky a česneky.
Hodně jsem přesazovala tak mi toho zatím moc nekvete
Azalky totálně omrzly, kvete jen rododendron a z ostatního jen hyacintovec. Tak se nemám čím kochat. Začínají okr.česneky.
hyacintovce se tady hodně množí - už jsou po celé zahradě. a česneky stejně... ovšem obojí už odkvétá .
každý rok vytrhám máky a další rok je jich zase plno .
Taková škoda. Pivoňka už se začíná probarvovat. Je to docela neobvyklý kultivar. Vlastně roste a květem se podobá šlechtění Kin Kaku, jen je obráceně vybarvená.A máky jsou nezdolná rostlina. Kdysi jsem dovezla z Holandska velkokvětý kultivar. Ten dědek nesčíslněkrát posekal. Nedávno mě upozorňoval, že krásně kvete na chalupě. Na starý kolena si občas začíná některých kytek vážit a podniká osazovací pokusy.
Pinko, nad azalkami jsem si už poplakala.Odneslo to i hodně rhododendronů. vůbec neotevřely poupata.
Rozjely to kosatce a hvozdík bradatý. A skalkové karafiáty postupně.
Ahoj, zdravím všechny po dlouhé době
Snažím se poslat nějaké fotky, ale nevím proč, vůbec mi to nejde...
Tak se alespoň kochám vašemi fotkami
U nás také řádil mráz, pomrzlo toho dost, azalky, rhododendrony, hortenzie, třešně, meruňky atd atd... no, však to bylo všude podobné. Tady jsou teď rozkvetlé kosatce, pár kuklíků, začínají zvonky, ostrožky, pivoňky, orlíčky atd. Pomalu se to po spálení mrazem dává dohromady. Dnes šíleně fičí vítr, tak čekám, co se zase poláme 
Ty máky jsou moc pěkný.👌
Kosatce už taky začínají, ale jestli to sucho bude pokračovat. Od těch mrazů snad nenapršelo. Chjo
Mančo, hezký hvozdiky. I kosatce.👍