![]() |
neděle 23. března, 11:48 Svátek má Ivona
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Bábovka stokrát jinak - Ořechová
[www.week.cz]
Přihodím jen odkaz na ořechovou
, ta tu nesmí chybět.
Re: Bábovka stokrát jinak - Ořechová
Re: Bábovka stokrát jinak - Pomerančová
A ještě jednu krásnou, dosud neozkoušenou, tedy zatím z ryze estetických důvodů
Pomerančová bábovka
Ingredience
225 g cukru, 2 pomeranče, pomerančová kůra, 5 vajec, 350 g mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50 g škrobové moučky, moučkový cukr, 125 ml pomerančového juice, 3 lžíce citrónové šťávy, vanilkový cukr
Měkké máslo smícháme s vanilkovým cukrem,nastrouhanou pomerančovou kůrou a rozmačkanými, slupky a pecek zbavenými pomeranči. Přidáme vejce a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Vmícháme mouku, škrobovou moučku a umícháme těsto. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Bábovku pečeme při 200°C asi 50-60 minut. Necháme vychladnout a vyklopíme na připravený talíř nebo podnos. Bábovku můžeme ozdobit polevou z moučkového cukru, pomerančové šťávy a citrónové šťávy. Moučník podáváme nakonec posypaný moučkovým cukrem.
Royalmenu.cz
odkaz:
[www.royalmenu.cz]Re: Bábovka stokrát jinak - Olejová všude potkávaná :)
Olejová bábovka
250 g hrubé mouky, 200 g cukru krystal, 100 g oleje, 100 g vlažné vody, 4 vejce, 1/2 prášku do pečiva
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu, smícháme s moukou a kypřícím práškem a s ušlehaným sněhem. Formu vymazat tukem a vysypat hrubou moukou.
Pečeme 40 min nejdříve na mírné teplotě, až vyběhne, přidáme (ale jen málo!!).
___________________________________________________________________
Údaje o pečení jsou staré, převést na vlastní troubu
.
alternativy:
* Dno poklást ořechy. Zalít polovinou těsta, druhou polovinu (příp. méně) možno obarvit kakaem.
* Přisypat trochu kokosu (cca 2 - 3 polévkové lžíce), je z toho celkem svěží chuť, aniž by bylo extra znát, že je to právě kokos. (Asi by šla ubrat mouka, ale já osobně to nedělám.)
Re: Bábovka stokrát jinak - zdobný prvek - mramorování
Re: Bábovka stokrát jinak - rychlovka od Otázky
Hanule, já tohle provádím špejlí, tou vidličkou to možná bude mít lepší efekt, když má víc nožiček
Re: Bábovka stokrát jinak
odkaz na zdejší ořechové bábovky:
[www.week.cz]
Re: Bábovka stokrát jinak-Otázčina jednoduchá hrnková
Otázčina olejová hrnková
2 hr.polohr.mouky
1 hr.cukru
1 prdopeč
3 vejce
1 hrenk mléka
1/2 hrnku oleje
Re: Bábovka stokrát jinak-Otázčina jednoduchá hrnková
Re: Bábovka stokrát jinak-Otázčina jednoduchá hrnková
Re: Bábovka stokrát jinak
Re: Bábovka stokrát jinak
Re: Bábovka stokrát jinak
To by chtělo napéct na sraz, abychom vyzkoušeli, která je nejlepší
[www.raduzyrecepty.estranky.cz]
Re: Bábovka stokrát jinak
V rámci hledání ztraceného bábovkového fóra jsem narazila na Bábovku Margot, přihazuji odkaz do zápisníku, nevyzkoušeno.
[recepty.labuznik.com]
Post scriptum. Pochybuji, že se tu někdo pouštěl do té pomerančové
, tak jen upozorňuji, že v receptu chybí údaj o množství tuku a druhu mouky, bohužel. Osobně už jsem ji jednou testovala, chystám se ještě reprízovat, abych se ustálila na nějaké zidealizované hodnotě všech přísad, ale jen tak se k tomu nedokopu, zaprvé lenost, zadruhé.. z čirého masochismu jsem si počítala kalorickou hodnotu experimentálního exempláře, činila necelých 28 tisíc kilových joulů, ehm, vzhledem k tomu, jak rychle jsem ji zlikvidovala, si ale mohu vyhazovat z kopýtka tak maximálně jednou ročně!
(Pak to zbytek roku hubnu zpátky totiž
).
Re: Bábovka stokrát jinak