středa 15. května, 04:36 Svátek má Žofie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Dělená strava
Diskutujte!
Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Dělená strava - recepty
TOFUMISU---KYTIČKY
tofu natural -250g
cucina(provamel-soj.smetana)-200ml
sušené mléko zajíc(smetanový)-2lžíce
fruktoza-3lžíce -med
sušenky
instantní káva-rumové aroma(rum)
Tofu rozkurtujem na kaši-přidáme ,smetanu-fruktozu-zajíce a vyšleháme do krému metličkama.(já nedala necelou krabičku,už se mi zdála konzistence krému dobrá ,ale po proležení to bylo dost hutné-takže dejte celou krabičku a pokud bude krém řidší nebojte se toho)osladíme fruktoza-med,množství si určíte samy-dost to snese.můžeme i stévií-sladidlo.
SUŠENKY NALÁMEME NA VĚTŠÍ KOUSKY...MŮŽETE DÁT DLE SVÉ CHUTI(DOPORUČUJU BEZ KAKAA-PŘÍRODNÍ)
DO HRNEČKU SI UVAŘÍME SILNOU KÁVU-PŮL VODY 2LŽIČKY KÁVY-RUM
NACHYSTÁME si skleničky a vrstvíme-krém-sušenky, zalíváme lžičkou kávou-hodně,,, atd ,,,vrstvíme do plné skleničky.-NAHORU POSYPEME KÁVU.
Dáme do lednice proležet nejlépe přes noc,aby se vše proleželo a chutě spojily.
POZNÁMKA---- Z UVEDENÉHO MNOŽSTVÍ JSEM měla 2 SKLENIČKY 250ML......
TOFU krém je opravdu nutné dobře dochutit-mě i po dochutění to moc ,,nejelo,, a říkala jsem si z toho asi nic nebude
Ale opravdu po proležení,se sušenkama-kávou a spojení chutíVÝBORNÉ
CHUTNALO I MÝM KLUKŮM
DOBROU CHUT
Re: Dělená strava - recepty
Re: Dělená strava - recepty
PIZZA S REBARBOROVÝM ČATNÍ
[delicious-blog-lucie.blogspot.cz]
Místo sýru tofu nebo pocákat cucinou
Re: Dělená strava - recepty
Zajímavé recepty, spousta určitě vhodná pro dělenku - v pravé liště.
Re: Dělená strava - recepty
Je moc dobrý a hlavně jednoduchý
Anonymní návštěvník
Re: Dělená strava - recepty
holky recept na úžasný salát ze zelí:
1malá hlávka zelí
20dkg tvrdého sýru
4 vařená vejce
1 cibule
30 dkg šunky nebo salám
1 majonéza + 1 jogurt - poměr je na vás
sůl pepř
nakrájet zamíchat vychladit a zbaštit
falešné buráky - sojové oříšky
Sojové boby - suché boby namočíme přes noc, ono to nabyde a pak vaříme tak 20 minut. Pak se dají do lednice. My to třeba pak přidáváme i do různý " číny ", a je to moc dobrý. Já to někdy - když si vzpomenu vozim i sebou v krabičce autem a beru si , zasytí to a je to nabušené bílkovinami.
Chroupe to, fakt jak buráky.
Anonymní návštěvník
Re: Dělená strava - recepty
KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY - ZVĚŘ
Kousek syrového květáku ( já dělala asi 2 větší růžičky - 5 placiček) nastrouhat najemno, přidat 1 vejce a 1 bílek, nastrouhat trochu cihly, posolit, popepřit, zamíchat a lžící dělat na pánev placičky a usmažit.
Re: Dělená strava - recepty
BEZÉ ŘEZ S OŘÍŠKY A KÁVOVÝM TVAROHEM---zvěř---
Do tuha vyšleháme sníh z 5bílků,postupně přidáváme -žloutky-3lžíce kopcem ml.oříšků-3lžíce fruktozy(pokud chcete sladší dejte 4)3lžíce suš.mléka,lžička PDP(nemělo by se,ale vtomto množství to beru jako stopové množstní)
vše postupně, rychle,ale lehce zapracujeme do bílků, jen přehazujem,těsto dáme na plech který je vyložený peč.papírem a potřený máslem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180c ani od toho neodcházím,je to rychlovka 5-8min.Povrch korpusu bude hodně zlatý,tak se toho lekněte-fruktoza-
KRÉM-2NÍZKOTUČNÉ TVAROHY,FRUKTOZA(MED.SLADIDLO)NESCAFÉ,RUMOVÉ TREST(RUM)
Tvatohy vyšleháme a dochutíme dle své chuti-
Korpus rozřežene na 3díly(nedělala jsem z celé délky,asi jsem 15cm jsem odřezala)-pruhy a plníme-
pruhy před nenesením tvarohu pocákáme silnou kávou s rumem(cukrem)-krém-plát-krém....
řez dáme vychladit do lednice nejlépe do druhého dne,pokud ovšem vydržíme
POZNÁMKA-----
MÍSTO TVAROHU MŮŽEM DÁT JAKO NÁPLN -TVAROH-MÁSLO-1KU1 S GRILIÁŠEM(BUDE ŮŽASNÝ OŘÍŠKOVO-KARAMELOVÝ KRÉM)
nebo-naplnit šlehačkou a stočit do rolády
nebo-naplnit pařížskou šlehačkou
nebo-DO KORPUSU MÍSTO OŘÍŠKŮ DÁME KOKOS....BUDE KOKOS ROLÁDA NEBO ŘEZ...JE VELKÁ ŠKÁLA MOŽNOSTÍ
DOBROU CHUT VÁM PŘEJU
Re: Dělená strava - recepty
Polévka z červené čočky: ( množství an 3 porce) KYTI
200 G červené čočky
100 G mrkve
bazalka, libeček, česnek
zel. bujón bez glutamátu( Würzl)
Čočku propláchněte, zalejte 1 L horké vody, přidejte kousky nakrájené mrkve a vařce cca 15 min. pak přidejte prolisovaný česnek, bylinky, bujón a rozmixujte do hladka. Při servírování můžete přidat jeden žloutek (nedělěně: volské oko)
OPÉKANÉ POLENTOVÉ TROJHRÁNKY, KYTI 4 porce
150 G 1minutové polenty
1 lžíce olivoilu
1 lžička provensálských bylinek
1 lžička soli
500 ml vody
Vodu s bylinkami a solí přiveď te k varu, vsypte polentu a minutu až dvě povařte. Směs vlijte na malý pekáček cca 20x30 cm, vyložený pečícím papírem a nechte ji dostatečně vyhcladnout. Vykrajujte trojhránky a osmahněte je na oleji do zlatovat. Servírujte jen tak, nebo k omáčkám místo knédl
Re: Dělená strava - recepty
LILEK S VŮNÍ FRANCIE 4 PORCE, KYTI
1 střední lilek
4 větší zralá rajčata
provensálské bylinky
1/2 hrstí nakrájené pažitky
1 lžíce tekutého koření Würzl
olivoil, sůl
Lilek nakrájíme na kostičky a na olivoilu opékáme v pánci cca 15 min, pak přidáme tekuté koření a provensálké bylinky. Promícháme .
Do mísy nakrájíme rajčata, smícháme s pažitkou, osolíme a pokapame ilovoilem. Lilek nasypte na rajčata.
Lze posypat pak sýrem, nebo případně k tomu dát 100 dkg quinoy, nebo kuskusu a je z toho hlavní jídlo )
Kytičky
NEPEČENÝ VEGANSKÝ DORTÍK S ČERVENÝM RYBÍZEM
Přivedeme k varu 700 ml vody se špetkou soli, vsypeme 240 g kuskusu, 100 g třtinového cukru, 100 g kokosu a 25 g kvalitního kakaa, vaříme 10 minut na hustou kaši. Kakaovou hmotu rozetřeme do vymaštěné dortové formy, posypeme 300 g červeného rybízu a zalijeme hustou kaší uvařenou ze 650 ml sojového mléka, 40 g hladké kukuřičné mouky, 70 g kukuřičného škrobu, 50 g třtinového cukru a špetky kurkumy. Necháme chvilku ztuhnout a povrch potřeme tenkou vrstvou želé: Svaříme 100 ml rybízové šťávy se lžící kukuřičného škrobu, odstavíme a vmícháme lžičku slunečnicového oleje. Dáme vychladit.
zvěř
LAHŮDKOVÉ CUKETKY
Jednoduché, lehké a výtečné letní jídlo.
Vyloupeme 250 g čerstvých hrachových lusků. Dvě menší cuketky nakrájíme na dlouhé hranolky a vložíme do zapékací misky, na ně rozložíme 4 rajčata nakrájená na větší kostky, hrášek a 100 g čerstvého domácího bylinkového sýra. To celé pokapeme olivovým olejem, osolíme a dáme péct na 200 stupňů. Během pečení občas promícháme. Když jsou cukety upečené dozlatova, posypeme vše dalším sýrem (asi 100 g) a necháme ho roztavit. Podáváme s chlebem a čerstvou bazalkou - dělenky chleba vynechají.
kytičky
TĚSTOVINY S TROJÍMI RAJČATY
Výborné je to, věřte mi!
300 g mangoldu (nebo špenátu) opereme, nasekáme a pět minut povaříme ve slané vodě. 100 g sušených rajčat naložených v oleji pokrájíme a osmahneme na oleji, ve kterém byla naložena, přidáme mangold, 200 g přepůlených cherry rajčátek a několik natrhaných listů bazalky. Už nevaříme, ale udržujeme v teple. Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme 400 g krájených rajčat z konzervy, osolíme, opepříme a 15 minut dusíme. Mezitím uvaříme 500 g semolinových těstovin. Uvařené těstoviny promícháme se sušenými rajčaty a mangoldem a s rajčatovou omáčkou a na talíři ozdobíme tofu (nebo sýrem).
SOJOVÉ PLÁTKY S MÁTOU A KUKUŘIČKAMI
160 g sojových plátků uvaříme v osoleném vývaru se lžičkou tymiánu. 4 stroužky česneku a svazek máty posekáme nadrobno, smícháme se lžičkou citrónové kůry, čerstvě mletým pepřem a 6 lžícemi olivového oleje. Uvařené plátky smícháme s marinádou a necháme půl hodiny odpočívat.
Tři mrkve pokrájíme na šikmé špalíčky, sklenici sterilovaných kukuřiček, 100 g černých oliv slijeme a necháme okapat.
V pekáčku osmahneme naložené sojové plátky, přidáme mrkve, kukuřičky a olivy, poprášíme lžící hladké mouky, podlijeme 300 ml vývaru a dáme do trouby na 30 – 50 minut dusit.
Podáváme s dušenou rýží, nudlemi, brambory nebo nočky.
kytičky
CUKETOVÝ SALÁT
30 g zelených dýňových semínek namočíme na hodinu do vody, potom osušíme a nasucho opražíme. V misce smícháme tři lžíce olivového oleje, dvě lžíce vinného octa, lžíci medu, pepř a sůl, Tři malé cukety nastrouháme nahrubo, smícháme se zálivkou a posypeme semínky.
PLNĚNÉ CUKETY
Uvaříme asi 6 malých brambor ve slupce, necháme je vychladnout a nakrájíme na kostičky.
1 cibuli a tři stroužky česneku pokrájíme a osmahneme na dvou lžících oleje, přidáme jednu nakrájenou červenou papriku, po pěti minutách přidáme jednu malou konzervu kukuřice, brambory a dvě velká oloupaná a pokrájená rajčata. Osolíme, opepříme a touto směsí naplníme 4 malé přepůlené vydlabané cuketky naskládané do vymaštěného pekáčku. Posypeme sýrem (dělenky tavenýrem), zalijeme 500 ml zeleninového vývaru a pečeme při 200 stupních asi 20 minut
kytičky
VEGANSKÝ MERUŇKOVÝ DORT
V misce smícháme 70 g celozrnné špaldové mouky, 3 lžíce hnědého třtinového cukru, půl lžičky kypřicího prášku, špetku soli, lžíci kakaa a půl hrníčku propláchnutých hrozinek. Přidáme 4 lžíce vlažné vody a 4 lžíce slunečnicového oleje a vymícháme hladké těsto, které mokrými prsty natlačíme do malé vymaštěné dortové formy. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 – 18 minut.
400 ml sojového mléka přivedeme k varu, vsypeme do něho sáček vanilkového cukru, 80 g polohrubé kukuřičné mouky, špetku soli, 4 lžíce hnědého cukru, dobře prošleháme metličkou a vaříme 5 minut na hustou kaši. Nakonec přidáme lžíci oleje a odstavíme. 300 g měkkých meruněk nakrájíme na kousky a rozmixujeme je v horkém krému a ihned rozetřeme na upečený korpus. Krém ozdobíme půlkami meruněk a zalijeme želé: v 250 ml ovocné šťávy povaříme sáček čirého dortového želé podle návodu na obalu. Necháme ztuhnout v chladu.