Polévka z červené čočky: ( množství an 3 porce) KYTI
200 G červené čočky
100 G mrkve
bazalka, libeček, česnek
zel. bujón bez glutamátu( Würzl)
Čočku propláchněte, zalejte 1 L horké vody, přidejte kousky nakrájené mrkve a vařce cca 15 min. pak přidejte prolisovaný česnek, bylinky, bujón a rozmixujte do hladka. Při servírování můžete přidat jeden žloutek (nedělěně: volské oko)
OPÉKANÉ POLENTOVÉ TROJHRÁNKY, KYTI 4 porce
150 G 1minutové polenty
1 lžíce olivoilu
1 lžička provensálských bylinek
1 lžička soli
500 ml vody
Vodu s bylinkami a solí přiveď te k varu, vsypte polentu a minutu až dvě povařte. Směs vlijte na malý pekáček cca 20x30 cm, vyložený pečícím papírem a nechte ji dostatečně vyhcladnout. Vykrajujte trojhránky a osmahněte je na oleji do zlatovat. Servírujte jen tak, nebo k omáčkám místo knédl