kytičky

Autor: Sheila112, Datum: 15.07.2013 21:52

VEGANSKÝ MERUŇKOVÝ DORT
V misce smícháme 70 g celozrnné špaldové mouky, 3 lžíce hnědého třtinového cukru, půl lžičky kypřicího prášku, špetku soli, lžíci kakaa a půl hrníčku propláchnutých hrozinek. Přidáme 4 lžíce vlažné vody a 4 lžíce slunečnicového oleje a vymícháme hladké těsto, které mokrými prsty natlačíme do malé vymaštěné dortové formy. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 – 18 minut.
400 ml sojového mléka přivedeme k varu, vsypeme do něho sáček vanilkového cukru, 80 g polohrubé kukuřičné mouky, špetku soli, 4 lžíce hnědého cukru, dobře prošleháme metličkou a vaříme 5 minut na hustou kaši. Nakonec přidáme lžíci oleje a odstavíme. 300 g měkkých meruněk nakrájíme na kousky a rozmixujeme je v horkém krému a ihned rozetřeme na upečený korpus. Krém ozdobíme půlkami meruněk a zalijeme želé: v 250 ml ovocné šťávy povaříme sáček čirého dortového želé podle návodu na obalu. Necháme ztuhnout v chladu. mls smiley mls smiley 

 

Galerie:
vegansky merunkovy dort.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 20:44
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/kyticky/read.php?1,219768,1011752#msg-1011752