TĚSTOVINY S TROJÍMI RAJČATY
Výborné je to, věřte mi!
300 g mangoldu (nebo špenátu) opereme, nasekáme a pět minut povaříme ve slané vodě. 100 g sušených rajčat naložených v oleji pokrájíme a osmahneme na oleji, ve kterém byla naložena, přidáme mangold, 200 g přepůlených cherry rajčátek a několik natrhaných listů bazalky. Už nevaříme, ale udržujeme v teple. Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme 400 g krájených rajčat z konzervy, osolíme, opepříme a 15 minut dusíme. Mezitím uvaříme 500 g semolinových těstovin. Uvařené těstoviny promícháme se sušenými rajčaty a mangoldem a s rajčatovou omáčkou a na talíři ozdobíme tofu (nebo sýrem).
SOJOVÉ PLÁTKY S MÁTOU A KUKUŘIČKAMI
160 g sojových plátků uvaříme v osoleném vývaru se lžičkou tymiánu. 4 stroužky česneku a svazek máty posekáme nadrobno, smícháme se lžičkou citrónové kůry, čerstvě mletým pepřem a 6 lžícemi olivového oleje. Uvařené plátky smícháme s marinádou a necháme půl hodiny odpočívat.
Tři mrkve pokrájíme na šikmé špalíčky, sklenici sterilovaných kukuřiček, 100 g černých oliv slijeme a necháme okapat.
V pekáčku osmahneme naložené sojové plátky, přidáme mrkve, kukuřičky a olivy, poprášíme lžící hladké mouky, podlijeme 300 ml vývaru a dáme do trouby na 30 – 50 minut dusit.
Podáváme s dušenou rýží, nudlemi, brambory nebo nočky.