čtvrtek 25. dubna, 22:17 Svátek má Marek
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.04.2023 08:18
     

    Holky, když naše obilí pálíme v ráci super eko obnovitelných zdrojů v bioplynkách ... co říct či napsat ... svět se v pr.el obrátil již dávno.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.04.2023 08:27
     



    Anavi napsal(a):

    Eli, vzhled je až na druhém místě. Horší, kdyby ten dort krásně vypadal a nedal se jíst.

    Dort dopadl přesně podle očekávání eye rolling smiley ... korpus se zdrcl, rychle jsem upekla ještě náhradní díl ... sádlovou buchtu na plech ... při šlehání krému, jak jinak ... babí, ta čoko už je vychladlá dost ... nebyla, stalo se tekutým téměř .. přidaly jsme studené máslo - výsledný efekt, trochu řidší krém, ale chutí pařížské šlehačky ... babí, pařížskou šlehačku jsem nikdy nejedla ... zaúkolovaly jsme tátu koupit zákusek s pař. šl., stejně se chtěl zastavit v cukrárně, ... zbyla trocha krému, odřezky sádlové buchty, všichni tvrdili, že tahle kombinace je lepší než ty koupené zákusky.

    Důležitější než cokoliv, aspoň prá nás dvě ... byla cesta k výrobě a výroba samotná ... dort je nefotitelný, musela bych se stydět, dobrý bude určitě ... řehtaly jsme se při práci jako dva koně, mě od smíchu tekly slzy, Tonda ci cvrka ... ach, jo, nejsem zdatná kuchařka a Tonda se ode mne nic nemůže naučit, může, pokud se poučí z mých chyb.

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.04.2023 08:29
     

    Elí, grinning smiley to píšeme už dlouho kam se obrací či obrátil. Teď to ale nabírá grády. Už je to jak jízda na lochnesce. Blbý na tom je, že pouť za dva dny skončí, lochneska zastaví a cirkusáci zabalí maringotky a jedou zase dál. Fungování státu by asi mělo vypadat jinak. confused smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.04.2023 08:31
     

    Já myslím, že (asi jako vždycky) bude pravda trochu nebo i dost jiná.

    Tohle sdílela moje kamarádka, která na Ukrajinu jezdila hodně a často pracovně.

     

    Pár vět k ukrajinským potravinám dováženým do EU.
    Na Ukrajině žiju už dlouho. Jako všude jinde na světě je tady spousty věcí, které mě štvou a spousty, které mám rád (jinak bych tady tak dlouho nevydržel, že?).
    Místní potraviny patří k tomu, co mě na Ukrajině drží. Jsou skvělé, chuť, kvalita, často i cena.
    Ukrajina je ráj pro pojídače bio potravin.
    Na geneticky modifikované potraviny je Ukrajinský trh mimořádně citlivý, podle mě i z náboženských důvodů.
    Sami Ukrajinci občas nedoceňují to, jaké potraviny jde na Ukrajině koupit.
    Rozumím třeba polským zemědělcům, že se bojí konkurence, nízkých cen. Přestože ukrajinští zemědělci si mohou o dotacích, jaké mají Poláci, jen zdát.
    Co nechápu, je ta panika, jaká se šíří ČR ohledně kvality a zdravotní závadnosti.
    Koukám, že i mí bývalí turisté, kteří mlaskali blahem a olizovali se až za ušima, když jsem je krmil ukrajinskými produkty, zapomněli jak jim chutnalo. Několik jsem jich viděl sdílet absolutní hlouposti. Nechápu.
    Přes hranici EU by závadný potravinářský produkt měl minimální šanci projet. Kdo někdy dovážel potraviny z Ukrajiny do EU, ví o čem mluvím. Asi ano, věřím, že překupníci v EU můžou úmyslně zaměnit třeba krmnou pšenici za potravinářskou. Takovou rošádu ale můžou udělat i s domácí produkcí. Pamatujete na posypovou sůl?
    Dnes jsem se docela zasmál nad fotkami oleje, který pochází z Ukrajiny, který je potřeba hned vylít. Odkud myslíte že pochází slunečnicový olej, který roky kupujete? Vám možná unikla zpráva z loňska, že Polsko plánuje výstavbu 600 km potrubí, kterým se bude olej dovážet. Olejovod - ano, tak moc je na EU závislá na oleji z Ukrajiny . Kdyby nebylo ukrajinského oleje budou v EU podstatně vyšší ceny. Slyšeli jste někdy o obilnici Evropy?
    Pokud je něco, v čem je přínos Ukrajiny pro Evropu nezpochybnitelný, pak je to potravinářství.
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.04.2023 08:57
     
    342602157_557040683208917_7860677777328794730_n.jpg

    Mrkvová buchta

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.04.2023 09:17
     

    Jen krátce. Ukrajinské potraviny sem, ukrajinské potraviny tam. Logicky by se měl každý stát snažit o alespoň základní soběstačnost v nejdůležitějších komoditách pro obyvatelstvo.Samozřejmě, pokud lze. Už jen proto, aby nebyl vydiratelný jak stále posloucháme třeba kolem plynu. Tudíž si logicky chrání své zemědělce. Bohužel zde nastal stav, že úhlavní nepřítel všehomíra Babiš, podniká v zemědělství. Proto je třeba s ním poškodit i tisíce dalších.Babiš se z toho samozřejmě vykope, protože má poměrně dost diverzifikované podnikání. Malí zemědělci to zabalí.Půdu skoupí kapitál a budou tu nadnárodní Babišové, kteří tu ani nebudou platit daně.

    Na jedné straně dva svetry, pomalu zatlučený okna, nevytopené místnosti kvůli úsporám a na druhou stranu třeba tohle

    [cnn.iprima.cz]

    A kamiony jezdí sem a tam, a tankery vozí plyn sem a tam a vedle zničený potrubí na zcela ekologickou přepravu. Asi nejsem IQ na úrovni naší vlády ani celého Bruselu ale člověk s průměrnou inteligencí vidí ty nesmysly.[www.blogosvet.cz]

     

    Elí, výroba dortu je přesně to, co vnučka nikdy nezapomene. thumbs down A o tom to vlastně všechno je.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (22.04.2023 09:28)
     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.04.2023 20:45
     

    Regi, jen aby si nepamatovala, že babka byla pěkný kopyto, že její narozeninový dort vždy zmršila eye rolling smiley ... budiž mi omluvou, že již několik let spolupracujeme .. ostatní dorty tak nějak vychází slušně, ne luxusně, ale vypadají trošku ... jen ten její ne, ne, ne ... ale je chuťově mls smiley .

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.04.2023 22:48
     

    Elí, jsem přesvědčená, že tě tak určitě v paměti neuchová, nono smiley Luxusně, několikachodově vyváříš a pečeš roky.Tohle máte takovou specialitku.A skoro bych řekla, že už by byla zklamaná, kdyby ta legrace kolem nebyla.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.04.2023 09:21
     


    eli, myslím, že tohle je nejvíc... mám to ráda, když se doma společně smějeme... to si pak člověk uvědomí, jak cenné jsou to okamžiky, zvlášť, když kolem nás se děje to, co se děje... nesoudím, zda za to může vláda tato nebo minulé, nesnáším politiky obecně, ale že lépe už bylo, to si bohužel zcela vážně myslím confused smiley eye rolling smiley

    babkaela napsal(a):



    Anavi napsal(a):

    Eli, vzhled je až na druhém místě. Horší, kdyby ten dort krásně vypadal a nedal se jíst.

    Dort dopadl přesně podle očekávání eye rolling smiley ... korpus se zdrcl, rychle jsem upekla ještě náhradní díl ... sádlovou buchtu na plech ... při šlehání krému, jak jinak ... babí, ta čoko už je vychladlá dost ... nebyla, stalo se tekutým téměř .. přidaly jsme studené máslo - výsledný efekt, trochu řidší krém, ale chutí pařížské šlehačky ... babí, pařížskou šlehačku jsem nikdy nejedla ... zaúkolovaly jsme tátu koupit zákusek s pař. šl., stejně se chtěl zastavit v cukrárně, ... zbyla trocha krému, odřezky sádlové buchty, všichni tvrdili, že tahle kombinace je lepší než ty koupené zákusky.

    Důležitější než cokoliv, aspoň prá nás dvě ... byla cesta k výrobě a výroba samotná ... dort je nefotitelný, musela bych se stydět, dobrý bude určitě ... řehtaly jsme se při práci jako dva koně, mě od smíchu tekly slzy, Tonda ci cvrka ... ach, jo, nejsem zdatná kuchařka a Tonda se ode mne nic nemůže naučit, může, pokud se poučí z mých chyb.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.04.2023 09:22
     

    regi, já už občas nevěřím tomu, co čtu... připadá mi, že se všichni v čele státu zbláznili thumbs up a obyčejný občan jen může sprásknout ruce, protože nezmůže vůbec nic angry smiley

    regina.mocova@gmail.com napsal(a):

    Elí, grinning smiley to píšeme už dlouho kam se obrací či obrátil. Teď to ale nabírá grády. Už je to jak jízda na lochnesce. Blbý na tom je, že pouť za dva dny skončí, lochneska zastaví a cirkusáci zabalí maringotky a jedou zase dál. Fungování státu by asi mělo vypadat jinak. confused smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.04.2023 09:30
     

    Věrko, já už nevěřím snad ničemu.

    Nechápu, proč teda od nich nenakupují jiné státy EU. Nebo to je taky lež?
    Kdysi jsme měli nejpřísnější pravidla, teď jsme popelnice Evropy. Neustále říkám, že budu sice remcat, když budou potraviny drahé, ale ráda ty peníze dám, pokud budou kvalitní.

    Ale připadá mi naopak, že je to čím dál horší. Včera jsem chtěla koupit okurky - měkké, hnusné. Nakonec jsem vybrala jednu schopnou, byla hořká, hnusná.

    Mrkev jsem přebírala tak dlouho, že jsem nakonec nekoupila žádnou, bylo mi trapné koupit tu jednu, kterou jsem našla "neohýbací a neplesnivou".

    Banány sice levné, ale takové před smrtí nebo naopak úplně zelené.

    Tohle mě fakt štve.

    Nedávno jsem chtěla na dort maliny, tak jsem koupila dvě krabičky. Půlku jsem vyházela nahnilých nebo plesnivých a příčilo se mi použít na jídlo (na dort jsem si vůbec netroufla) ten zbytek, když to spolu bylo v té jedné krabičce, ale bylo mi to líto vyhodit celé.

    Salát v akci je už většinou na hraně použitelnosti.

    Takže nechápu, proč to nedají za normální peníze, aby to lidi koupili čerstvé. Nechají to tam válet týden, nikdo to nechce, tak to zlevní ve chvíli, když už to s čerstvostí nemá nic společného. Spíš takové to zboží, co bych si představovala, že dají do bedničky za 20 Kč jako v Lidlu.

    Babiččinu volbu perníkovou - mouku - teď prodávali v Albertu za 9,90 Kč, za měsíc tomu končí záruka. Takže nejdřív to napálí za 30 Kč, nikdo to nechce, tak to teď prodávají za tyhle peníze a nechce to nikdo taky, skoro bych řekla, že to lidi bojkotují záměrně (jako já). Teď ať si to nacpou někam.

    Před měsícem jsou koupila Tatru máslo, asi za 49,90, doma jsem zjistila, že za dva dny končí... dřív mě nenapadlo na to koukat, protože trvanlivost byla vždy na dlouho. confused smiley

    Takže mě fakt se*ou. thumbs up angry smiley

    SPIKE napsal(a):

    Já myslím, že (asi jako vždycky) bude pravda trochu nebo i dost jiná.

    Tohle sdílela moje kamarádka, která na Ukrajinu jezdila hodně a často pracovně.

     

    Pár vět k ukrajinským potravinám dováženým do EU.
    Na Ukrajině žiju už dlouho. Jako všude jinde na světě je tady spousty věcí, které mě štvou a spousty, které mám rád (jinak bych tady tak dlouho nevydržel, že?).
    Místní potraviny patří k tomu, co mě na Ukrajině drží. Jsou skvělé, chuť, kvalita, často i cena.
    Ukrajina je ráj pro pojídače bio potravin.
    Na geneticky modifikované potraviny je Ukrajinský trh mimořádně citlivý, podle mě i z náboženských důvodů.
    Sami Ukrajinci občas nedoceňují to, jaké potraviny jde na Ukrajině koupit.
    Rozumím třeba polským zemědělcům, že se bojí konkurence, nízkých cen. Přestože ukrajinští zemědělci si mohou o dotacích, jaké mají Poláci, jen zdát.
    Co nechápu, je ta panika, jaká se šíří ČR ohledně kvality a zdravotní závadnosti.
    Koukám, že i mí bývalí turisté, kteří mlaskali blahem a olizovali se až za ušima, když jsem je krmil ukrajinskými produkty, zapomněli jak jim chutnalo. Několik jsem jich viděl sdílet absolutní hlouposti. Nechápu.
    Přes hranici EU by závadný potravinářský produkt měl minimální šanci projet. Kdo někdy dovážel potraviny z Ukrajiny do EU, ví o čem mluvím. Asi ano, věřím, že překupníci v EU můžou úmyslně zaměnit třeba krmnou pšenici za potravinářskou. Takovou rošádu ale můžou udělat i s domácí produkcí. Pamatujete na posypovou sůl?
    Dnes jsem se docela zasmál nad fotkami oleje, který pochází z Ukrajiny, který je potřeba hned vylít. Odkud myslíte že pochází slunečnicový olej, který roky kupujete? Vám možná unikla zpráva z loňska, že Polsko plánuje výstavbu 600 km potrubí, kterým se bude olej dovážet. Olejovod - ano, tak moc je na EU závislá na oleji z Ukrajiny . Kdyby nebylo ukrajinského oleje budou v EU podstatně vyšší ceny. Slyšeli jste někdy o obilnici Evropy?
    Pokud je něco, v čem je přínos Ukrajiny pro Evropu nezpochybnitelný, pak je to potravinářství.
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.04.2023 09:32
     

    love smiley thumbs down

    regina.mocova@gmail.com napsal(a):

    Elí, jsem přesvědčená, že tě tak určitě v paměti neuchová, nono smiley Luxusně, několikachodově vyváříš a pečeš roky.Tohle máte takovou specialitku.A skoro bych řekla, že už by byla zklamaná, kdyby ta legrace kolem nebyla.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.04.2023 20:29
     

    Anavi, právě že se nedá dnes spolehnout snad na žádné zprávy.

    Jak se něco takhle rychle a příliš rozvíří, dá se za tím tušit něco úplně jiného. A čert ví, co to je, to se my obyčejní smrtelníci nedozvíme. Jsou to nějaké zákulisní čachry a asi jako skoro vždy se za tím dají především hledat peníze - tedy jak jich získat co nejjedodušeji co nejvíc a naopak někoho dalšího co nejvíc oškubat a odstavit od válu. thumbs up angry smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.04.2023 23:01
     

    Mé dámy, já už se tady začínám docela ztrácet v informacích stydlin smiley .

    Nikdo netuší - tady myslím nás, spotřebitele - odkud kam co přišlo, kdo přebalil, kdo pomlel, kdo a co zpracoval ... kdysi v pradávnu můj prostřední syn pracoval jako ředitel pobočky jedné pneu fy - otrokovické, tudíž naše, gumy-pneumatiky, aniž by opustily naši republiku či výrobce. prošly Polskem, asi i někde jinde, prodávaly se dráž a taky pod jinou značkou.

    Ještě pradávněji, u nás v Mosilaně a Vlněně se tkaly látky a koberce, na kterých bylo Made in GB či Turecko či jakýkoliv jiný stát.

    Nedohledáte, kde vlastně co bylo, kdy bylo, jak bylo ... dnes tvrdí, že másla, která byla kdesi prošlá lhůtou spotřební se přebalují u nás ... a spousta jiných takových komodit ... nečtu, nevěřím, nechápu ... hlavně už tohle neřeším.

    Jak píše SPIKE právě že se nedá dnes spolehnout snad na žádné zprávy.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil babkaela (25.04.2023 23:43)
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.