úterý 27. října, 18:57 Svátek má Šarlota / Zoe
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: JaniV
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 08.09.2018 20:42
     

    to jsou nááádherný buchtičky,jak malovaný!Je na nich vidět,jak jsou dobrý.Pečení je fakt radost,souhlasím.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.09.2018 09:56
     

    Jani, určitě a já dodám, hlavně, když to udělá někdo, kdo to umí.A není s tím práce. grinning smiley

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.09.2018 10:07
     

    Malebný pohled, Drahuško.

     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.09.2018 08:40
     

    dnes peče dcera (má ještě prázdniny) šveskové buchty zvané šoupálky, to se zabalí několik půlek jenom tak do těsta, část udělá na plech a dá tam makovou drobenku (do drobenky místo mouky mák, exkluzivní dobrota) mls smiley

    Mám tam ještě hrušky, byla jsem na lup v aleji u cesty, poraďte mi please smiley nějaký vyzkoušený hruškový koláč, děkuji předem. flower smiley

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.09.2018 09:02
     

    Hani, asi to není, co bys ráda, ani rcp. ti právě nedám, peču od oka, leč kdybys třeba trpěla vyloženým hruškovým přebytkem a experimentálním apetitem, či se ti hodilo jindy, skvělá je obyčejná hrušková buchta, kde se hrušky strouhají dovnitř (na způsob jablek, cukety, mrkve, dýně...). Ochucuje se kakaem, toho nemusí být moc, máš-li ořechy, též jsou do ní super.

    Mně se recept nedochoval bohužel, a tak vždycky hacknu olejovou bábovku. Velikost dle počtu vajec, poměry viz níže:

    Vztaženo k jednomu vejci:

    1 vejce (žloutek/bílek)

    50 g cukru na vejce

    25 g oleje

    25 g horké vody

    62,5 g hrubé mouky

    Kdo chce, může prdopeč, na 4 vejce půl sáčku, osobně holou bábovku peču bez, jen se sněhy, ale těmi hruškami těsto s určitostí ztěžkne. Příp. jedlou sodu, asi víš, jak ta trochu mění chuť... do tmavších věcí je ok.

     

    Nastrouhané hrušky ti tak nějak nahradí vodu, případně jedno vejce v přepočtech, tipuji tak 3 - 4 hrušky do čtyřvaječné verze.

    Ta chuť je prostě jiná než "nuda" s jablky atp., úžasná, taková perníková buchta je to.

    U hrušek možno trochu ubrat na cukru, dle uvážení a jejich vyzrálosti. Však to znáš...

    ................................

    Šoupálky bych hned ochutnala. (Tak půl plechu.)

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Hanule (14.09.2018 09:05)
     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.09.2018 09:21
     

    Hanulko, díky flower smiley , hrušek můžu mít několik q, je jich celá alej. Mám rcp na podobnou buchtu s jablky, je moc dobrá, s hruškami bude určitě taky, jenom se tam ty hrušky asi chuťově ztratí...

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.09.2018 09:22
     

    Právě že ne, ony dělají takovou specifickou chuť... karamelovou, alkoholickou, podle odrůdy... jablka jen mokrotu, jestli rozumíš. A tím nechci jablíčka urazit.

    No, prostě lobuji, někdy to zkus. smiling smiley flower smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (14.09.2018 09:23)
     
  • Autor: cancourek
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.09.2018 09:23
     

    Já teda nevím, ale nebylo by lepší udělat hruškovici ? Z takovýho kvanta winking smiley stydlin smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.09.2018 09:25
     

    Cancourku, určitě nechceš jen s definitivní platností ušetřit náklady na brýle celé rodině? drinking smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.09.2018 10:06
     

    Hani, dělám klasiku - základ jako na kynutý táč, na to nadrobno nakrájet či postrouhat na "okurkovém" struhadle (na kolečka) hrušky, drobenku, hotové pokapat rozpuštěným máslem s rumem - takový falešný frgál. Jinak luxusní jsou sušené hrušky a hrušková povidla. Včera jsem dávala hrušky do sušky a zavařovala s jeřabinami a kouskem citronu. U nás jeden z nejoblíbenějších kompotů. Chci ještě vyzkoušet kandované hrušky, ale napřed musíme natrhat a taky jaksi chybí čas.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.09.2018 10:26
     

    Mně chutná hruškový kompot, ale křížaly z hrušek mi přišly takové mdlé oproti jablečným. Ale babička je dělala a dělala pak taky pracharanudu. Kompot si ale dělám většinou jen tak na chuť, nezavařuji, ale hned to sníme. smoking smiley

    Ovšem ta hruškovice je asi nejspolehlivější způsob, jak vhodně zpracovat velké množství ovoce. winking smiley

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.09.2018 12:51
     

    Přidám se ke chvále hrušek. Kompoty už pro nezájem skoro nevytvářím ale pár hruškových musím. Jsou nenahraditelnou součátí ovocného salátu. Dělá se u nás povětšinou v období vánočním.

     
  • Autor: Kika
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.09.2018 13:32
     

    Já včera dělala hrušková povidla a jsou fakt mňamozní.

    Ale protože mám moc švestek, chtěla jsem nějaké vypálit, no a lihovar přestal brát, že už má plnou kapacitu. A já to zpracovat nestačím. sad smiley

     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.09.2018 13:59
     

    Sušené ščípalky z přezrálých hrušek jsou luxusní, z tvrdších nic moc.

    Povidla, dušené hrušky na frgály (sušit a rozvářet odmítám), kompot mám.

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: jahody Což takhle dietní dorty Dělenná strava dle Mudr. Haye
 

Prosím, máte někdo zkušenosti s pnoucími jahodami od Starkla? Jak a kam je zasadit, aby opravdu rostly a plodíly? Díky!!!PRUNED

Autor: hespa - 17.04.2007 09:10
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 200

Výrobu těchto dortů zvládnete jednoduše: Na stůl položíte základní (největší) část polystyrenového dortu, na ní pak dáte střední (menší) část polystyr

Autor: dortyzpolystyrenu - 13.05.2013 13:05
Rubrika: Záliby a volný čas - Komentářů: 73

Dobrý den dělenky nedělenky, přišla jsem na tyto stránky za dělenou stravou, ale bohužel vše se točí většinou olem Lenky Kořínkové. Tímto bych chtěla

Autor: Miskulka2010 - 12.01.2014 14:30
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 118
Blog: Biodiverzita, biodiverzanti ..   
 

Biodiverzita je něco, co by se ve své nejvíce zjednodušené podobě dalo označovat jako druhová rozmanitost ekosystému. Definice biodiverzity samozřejmě

Autor: Ram - 14.12.2009 18:41
Rubrika: Příroda a květena - Komentářů: 1
  
Galerie: Červen jako...   
  Červen jako...
Autor: Otazka - 15.06.2009 20:46
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 4
  
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.