sobota 26. září, 11:29 Svátek má Andrea
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 26.08.2018 19:57
     

    ten štrůdl z tuku a piva už je strašně starý, už jsem ho dělávala před 30ti lety a tou druhou půlkou piva jsem si splachovala vlasy po umytí proti vypadávání. Radila moje kadeřnice. winking smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 26.08.2018 20:15
     

    Irisko, ta druhá půlka piva slouží k občerstvení kuchařky! grinning smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 26.08.2018 20:55
     

    a nebo tak grinning smiley

     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.09.2018 13:26
     

    dopekla jsem tři plechy tvarohového koláče se švestkama. z donucení - pak žeru a jsem jak díže. stydlin smiley sad smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.09.2018 21:42
     

    Kaaj, jsi dobrá thumbs down .

    Já dnes pekla 8 nohavic štrůdlu z pivního těsta, 4 s jablky a nasekanými ořechy, 4 jablko makové, nakrájela jsem do všech ještě něco málo švestek, jsou mls smiley . Jak jsou nějaké buchty nebo štrůdl chodím taky pořád zakrajovat, naštěstí váha stejná 48,5.

    Tentokrát zbyla půlka (2+2) ještě na zítra bo jsme se všichni přežrali u oběda - byla jakovelikonční nádivka pečená s bůčkem, brombory a rajčatopaprikový salát - a tak u kafe se moc nesnědlo.

     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.09.2018 21:46
     

    pro mně ten nápis PEČENÍ JE RADOST není . u mně je pečení zlost ... za prvé už nemám sílu míchat těsto a za druhé se potom přežírám .. spinning smiley sticking its tongue out

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.09.2018 09:58
     

    Elí, co se týče váhy, jsi tedy šťastlivec.

    Jinak taky neshledávám pečení jako příliš velkou radost. Skoro radši budu vozit kolečka s hlínou. smiling smiley

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.09.2018 10:28
     

    Mě teda pečení rozhodně baví víc než vaření. grinning smiley

    Jen mám smůlu, že ač ráda peču, tak to u nás nikdo, teda mimo mě, nežere. Ale je fakt, že jsem na sladkým tak trochu závislá. Klidně vypustím večeři, udělám si místo toho čaj a něco sladkýho ( teda upečenýho - sušenky moc nemusím ).

    No ale váhu jako Ela teda nemám. eye popping smiley

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.09.2018 13:20
     

    Tak já peču jen jednou do roka a to vánoční cukroví, buchty a tak peču nerada a vůbec nejím (pouze na návštěvě a tam jsem nadšená). No a váhu mám jak dvě Ely

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.09.2018 13:45
     

    Taktéž raději peču než vařím tedy. Abych to ujedla, řeším situaci tím, že pečivo vyměním za některé jídlo. Vlastně fůra těch obyčejných bezmasých jídel je také nějaký tuk, mouka, ovoce/zelenina a nějaká přidaná hodnota směr bílkoviny, tak co.

    Podstatně raději se ovšem věnuji ouplně jiným činnostem.

    Populární pivní závin zrovna dopékám, těsto dělám ze sádla, nejlíp aspoň dvanáctky a tzv. špinavé. Čili do sádla přidám něco nastrouhaných mrkví, ty camfourky tam ničemuž nevadí a těsto se karotenem probarví, nejni to žádná bledule pak. Aktuálně ještě koketuji se skořicí, kterou máme v oblibě, no a vsypávám tam mleté lněné semínko, co jsem si pořídila na zkoušku v rámci chabě zdravé stravy, v ničem jiném mi extra nejede (jogurty a spol.), tak ho aspoň zpracuji, i když tepelný šok asi není pro výtěžek omega mastných kyselin tím pravým, ech.

    Náplň loňské vlašské, letošní jablka, vanilkovo - skořicový cukr a pěkně navinulý švestkovo - rybízovo - třešňový džem jako ozvláštnění. Z rybízu jen šťáva, v tom džemu, čili nesemínkový.

    Čímž Ele děkuji za inspiraci (těmi švestkami) a myslím, že výsledný produkt je hodně podoben na pečené či županem zaopatřené jablíčko.

    S tou hmotností a výkony... Ela je nadpřirozená bytost, to tu všichni víme. flower smiley flower smiley flower smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.09.2018 17:01
     

    Hanulko, nadpřirozená bytost určitě - stačí se zeptat Tonči cože je babi, samože čarodejnice.

    A mrkev do pivního těsta nedávám, tu bohatě strouhám do palačinek - u nás jsou to ne palačinky, ale amolety (tady nejde o překlepy, opravdu takhle). A lněné semínko mám ráda třeba ve vánočce, případně tzv. prázdné buchtě ... kynutá jako bábovka či mazanec pečená v remosce, prázdná ptž nemá žádnou náplň ... krájí se na klínky a každý si dle chuti maže marmeládou ... můj táta ji míval ze všech buchet snad nejraději, pekla se vždy na sobotní odpoledně a někdy zbylo i na nedělní snídani.

    A na probarvení těsta mám odzkoušené i sušené (někdy i čerstvé) okvětní lístky měsíčku lékařského.

    A neděkuj, není vůbec za co. Minule místo švestek byly kuličky hroznů. A semínko lněné do štrůdlu, hojně posypat na jablka odzkouším příště, díky.

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.09.2018 17:14
     

    Eli, no oni píší na tom produktu, že plná výtěžnost je než z řádně drceného. (A zbytek tělo bez užitku vyloučí, kterak kdysi pravívala reklama na vitamin C s postupným uvolňováním. smoking smiley ) Takže je to taková cukrem a kešu oříšky přichucená moučka, výrobce Cemix, proto ji cpu do těch těst, i do kynutého jsem ji dala. S těmi klasickými semínky problém nemám, konzumovat konvenčně.

    S mrkví se pokouším udat nějakou zeleninu, do palačinek či amolet je to též bezva nápad, do palačinek jsem kdysi dávala banán...

    Amoleta i omeleta je češtinářsky korektní tvar, snad jen oproti palačinkám se má jednat o placku čistě vaječnou. Nu, u nás doma za mého dětství omelety pochopitelně mouku obsahovaly. Palačinky nyní dělím na chudinské a bohaté, chudinské jsou ty se dvěma utrápenými vejci na půllitr mléka, bohaté jsou křížencem mezi palačinkami a omeletami. flower smiley

    PS. Jsem profesionální Baba Jaga. Všechny děti mě tak zbožňují, jde o mou životní roli. Patřičně hrdý smajlík.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (02.09.2018 17:19)
     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.09.2018 20:53
     

    Hanulko, ty jistě už víš (několikrát jsem zmínila) o mé nechuti k vajíčkům, proto u nás chudinské palačinky a navíc musí být hoooodně tenké, jen se nějak to slovo palačinka ve slovníku mojí mámy a babičky nevyskytovalo. Byly to amolety. A vaječné bez mouky se snad ani nikdy nedělaly.

    A lněné semínko ... na klouby se prý má pít odvar, kdysi jsem zkusila a pro mne je to bléééé, jedno polknutí jsem vydržela a víc ani náhodou. Zvířatům pro lesklou srst má být také spařené a stelným kravám jsme14 dnů před otelením také převářeli. No, otelení už u mne opravdu nehrozí. A lněnou moučku ani neznám stydlin smiley . Je vidět, že po zdravé stravě zas tak nekoukám.

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.09.2018 22:09
     

    Eli, jen si nemysli, však já také ne, tohle jsem potkala náhodou a byla velmi zvědava, načež to měli ještě v lidlu v ceně podstatně příznivější. Jo, spletla jsem písmenko, mea culpa, Cemix jsou omítky, což by, ech, teda i celkem sedělo vzhledem k mým subjektivním konzumačním sympatiím eye rolling smiley , AVŠAK producent zdravých hmot je SPRÁVNĚ Semix (jakože semínko, že, echm, echm, nezapojený mnemotechnický smajlík.)

    [www.zdravyzivot.com]

    Ono to není nedobré, jenomže ten jogurt si dám stále raději bez, takže u mě vyladění příchutě dosladka vůbec nezabralo.

    A máš absolutní pravdu s otelením a srstí, ten odvar si schválně příležitostně testnu, to bude asi pěkný utrejch.

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: jahody Což takhle dietní dorty Dělenná strava dle Mudr. Haye
 

Prosím, máte někdo zkušenosti s pnoucími jahodami od Starkla? Jak a kam je zasadit, aby opravdu rostly a plodíly? Díky!!!PRUNED

Autor: hespa - 17.04.2007 09:10
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 200

Výrobu těchto dortů zvládnete jednoduše: Na stůl položíte základní (největší) část polystyrenového dortu, na ní pak dáte střední (menší) část polystyr

Autor: dortyzpolystyrenu - 13.05.2013 13:05
Rubrika: Záliby a volný čas - Komentářů: 73

Dobrý den dělenky nedělenky, přišla jsem na tyto stránky za dělenou stravou, ale bohužel vše se točí většinou olem Lenky Kořínkové. Tímto bych chtěla

Autor: Miskulka2010 - 12.01.2014 14:30
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 118
Blog: Biodiverzita, biodiverzanti ..   
 

Biodiverzita je něco, co by se ve své nejvíce zjednodušené podobě dalo označovat jako druhová rozmanitost ekosystému. Definice biodiverzity samozřejmě

Autor: Ram - 14.12.2009 18:41
Rubrika: Příroda a květena - Komentářů: 1
  
Galerie: Červen jako...   
  Červen jako...
Autor: Otazka - 15.06.2009 20:46
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 4
  
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.