úterý 26. ledna, 23:00 Svátek má Zora
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 21
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 07.12.2018 00:09
     

    Alenko, hraní na hospodyňku skončí, jak začne zahrada. Aspoň u nás to tak funguje. A to i v zimě mám do vzorné hospodyňky daleko. eye rolling smiley grinning smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 07.12.2018 10:46
     

    Já už mám pečené ořechy, naplním nutelou těsně před vánocemi, vyskočky jsou hotové a dnes budu pokoušet marokánky, ty budu péct poprvé. A tím vánoční pečení u nás končí. A pak nastane výměnný obchod s dcerami. Jenže zítra máme rodinnou slezinu, v prosinci je u nás nejvíce narozenin a svátků. Už mám upečenou jednu bábovku - ořechovou a ještě jednu světlou upeču. Maso a nějaké lahůdky obstarají dcery. Upečený chleba jsem před chvílí vytáhla z trouby. I tak je na mě těch příprav až moc. drinking smiley

     
  • Autor: samanka
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 17.12.2018 19:00
     

    Jó domácí nudle mls smiley mls smiley mls smiley pamatuju, jak je dělávala moje babička, velký placky, sušily jsme je na utěrkách a pak krájely na jemno. Vlasovky i široký a ty pak s mákem mls smiley mls smiley mls smiley. Já vařím kupovaný, s mákem většinou vrtule, protože široké nudle jsem v krámě neviděla, ani nepamatuji. Teď jsem je zapomněla koupit, tak mi nudle zadělal (i s půlkou kuchyně grinning smiley grinning smiley grinning smiley) prcek. Dělali si je do polévky na vaření. Mám ráda i kapání, ale to mi není dovoleno. Manža chce jen nudle, a to jen trošku, maximálně mám dovolené vajíčko. A zkusit nočky eye popping smiley eye popping smiley eye popping smiley to by bylo asi na rozvod. Játrový knedlíčky nono smiley nono smiley nono smiley, ale tam jsem je trošku ošulila - kupuji u nás u řezníka, mají moc dobrou hmotu, udělám tenké placky a dám zmrazit. Pak jen nakrájím na malé kostičky a hodím zavařit do polévky. A to mi snědí.

     
  • Autor: alenak
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 17.12.2018 20:16
     

    Když to čtu, tak mám chutě, na široké nudle. Já si je snad zítra udělám, muž to taky nejí. Nemám doma čerstvý mák, musím si dojít, ale se skořicí to je taky dobrý.Doma se nudle nikdy nekupovaly, vždy dělaly,silnější placka, sušení na utěrkách. krájení vlasových nudlí do polévky jsem nenáviděla, musela jsem. Pak jsem si koupila strojek na vlasové nudle, ale radši udělám strouhání. Dostala jsem včera sklenici sirobu,tady se pečou na vánoce buchtičky s mákem, máčené v sirobu(přidává se do něho máslo) a obalené perníkem. Je to asi krajové jídlo, nedělá se to všude, máme to všichni moc rádi . winking smiley

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.12.2018 05:10
     

    nudle do polévky dělám, když mám náladu, grinning smiley ale pokud zbudou nějaké těstoviny od oběda , tak si je dělám se strouhankou a pěkně cukýrek a poleju máslem mls smiley

     
  • Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.12.2018 10:35
     

    Aleno, sirob je opravdu krajová záležitost. Tam, kde se pěstovala řepa cukrovka, tam se vařil sirob. Za mého dětství jsme chodily s maminkou paběrkovat cukrovku. Tak se nazývalo sbírání toho, co zbylo, když byla cukrovka sklizena. Sirob se přidával do perníku a mazal se na vdolky. Mě nikdy nechutnal, on má takovou peprnou chuť. Dnes už sirob nikdo nevaří, však vidět dnes pole s cukrovkou, to je vzácnost. nono smiley

    Děvčata, já jsem pokračovala v hraní si na hospodyňku. Vyrobila jsem méně tučné listové těsto. Do tohoto těsta se přidají 2 žloutky, tím se nahradí část másla. Není to špatné, ale pravé listové těsto to není. Opět zde platí, co je nezdravé - to je dobré a naopak. sad smiley

    A vlastní těstoviny, budu pokračovat v jejich výrobě. široké nudle a fleky, to by neměl být problém.Výroby vlasových nudlí jsem už nabažená, Při jejich krájení jsem si na ruce udělala puchýř. Za to nudle nemohou, spíše moje nešikovnost. grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 21.01.2019 19:55
     
    dsc_0752.jpg
    Další fotografie:

    Ne, opravdu jsem se nezbláznila. grinning smiley

    Ale manželova maminka bude mít zítra narozky (90) a já jí vařím i peču občerstvení pro hosty.

    Z tohoto budou plněné košíčky (formičky na košíčky mám miniaturní, potřebovala jsem něco trochu většího, tak jsou to holt kytičky).

    Dám do nich višeň a pařížskou šlehačku, tedy obdoba schwarzwaldského dortu.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (21.01.2019 21:27)
     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 21.01.2019 21:15
     

    Věrko thumbs down mls smiley .

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.01.2019 06:59
     

    Spike, jak na sladký nejsem, tak tahle kombinace není marná. nono smiley thumbs down

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.01.2019 08:21
     

    Taky bych neodmítla.My jsme 90 slavili v prosinci.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 28.03.2019 18:39
     
    54731199_10211721669231442_5288582497888632832_n.jpg
    Další fotografie:

    Ja blková buchta dle receptu z netu - dobře se dělá a výborně chutná.

    recept:
    40dkg strouhaných jablek
    40dkg mouky polohrubé
    25dkg cukru
    4 vejce (z bílků sníh)
    1 prdopeč
    1 lžíce skořice
    20dkg másla
    rozinky, ořechy...

    Já jsem nahradila polovinu mouky moukou mandlovou, příště zkusím dát pohankovou + mandlovou.



    A dnes vdolečky s domácími povidly, která jsem loni dělala.


    Já tdy kvůli úrazu teď nepeču (přesněji nedělám vůbec nic), tak jsem dodala suroviny a hlídala mamku, aby na nic nezapomněla. Jíst levičkou vpohodě zvládnu sama. grinning smiley smoking smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 03.04.2019 19:55
     
    56488544_10211769139098159_6905969569840496640_n.jpg
    Další fotografie:

    Višňová bublanina

     

    Včera jsem k mamce odvezla mražené jahody. Při bližším ohledání jsem zjistila, že to nejsou jahody, ale višně. Proto dnes mamka pod mým dohledem upekla bublaninu.

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 03.04.2019 20:00
     
    56359359_337260040252693_8705813728769081344_n.jpg

    Vy jste holky táááák šikovný. thumbs down

    Já dělala pudinkové řezy se zakysankou.

     
  • Autor: micina
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 03.04.2019 20:15
     

    Holky, vy mi delate chute eye rolling smiley mam jahody, jdu si udelat knedliky tongue sticking out smiley

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: jahody Karamel Dělená strava - dieta "Odvod..
 

Prosím, máte někdo zkušenosti s pnoucími jahodami od Starkla? Jak a kam je zasadit, aby opravdu rostly a plodíly? Díky!!!PRUNED

Autor: hespa - 17.04.2007 09:10
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 200

Holky, děláte některá doma karamel????Včera jsem viděla Kluky v akci, dělali Jahodový dezert s mátovým karamelem a zakysanou smetanou. Vypadalo t

Autor: Anavi - 05.02.2008 14:00
Rubrika: Moučníky - Komentářů: 18

Milé dělenky, předkádám Vám k inspiraci jídelníček pro ty z nás, které mohou mít problémy se zadržováním vody v těle. Převzato z knihy L.K. DIETA DO

Autor: Inava - 19.06.2009 00:26
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 24
Blog: Biodiverzita, biodiverzanti ..   
 

Biodiverzita je něco, co by se ve své nejvíce zjednodušené podobě dalo označovat jako druhová rozmanitost ekosystému. Definice biodiverzity samozřejmě

Autor: Ram - 14.12.2009 18:41
Rubrika: Příroda a květena - Komentářů: 1
  
Galerie: Červen jako...   
  Červen jako...
Autor: Otazka - 15.06.2009 20:46
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 4
  
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.