![]() |
sobota 28. ledna, 10:45 Svátek má Otýlie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečení je radost
Kájo, vypadá báječně, prostě k nakousnutí, hned
Výborný nápad ty trubičky, ty nedáváme, budu se opičit, díky. 
Ještě sem dám svatební dort, který pekla maminka nevěsty (spodní patro je světlé, druhé hnědé a vrchní zelené-mechové.
Věrko, dortík bych si hned dala. Já jsem na to sladký ujetá.
Já dnes pekla buchty, tentokrát tvarohové. Na fotce za syrova vypadají jak blbouni.
Sežrala jsem tři, ještě teplý. To zas budu skučet.
Jo, teplý jsou taky moje
, vč. toho občasného trpění....
Teda dortíky oba parádní.
A buchty by mohli spakovat Honzovi do ranečku a jít s nimi na vandr jak v pohádce.
Já mám dnes na programu tvarohovou štolu. Vyžádal si zcela mimořádně dědek. I když je to jaksi mimo sezonu ale to je u nás celkem běžné.
Taky to tak dělám
já včera táč s meruňkami. Regi,no co?Vánočka se peče taky celý rok.
Taky dělám vánočku docela často během roku. Proč si ji neupéct, když je na ní chuť a s chutí se i sní.
Teď mám zaděláno na koláče. Zbylo dost mazání a těch svatebních jsme jen pár ochutnali. Dnes budou jen pro nás.
Zbylo mi mazání na koláče, dnes jsem tedy upekla nějaké větší a dvojctihodné (=plněné tvarohem).
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Tak jsem taky pekla, na FB obrovský úspěch tak jsem taky zkusila:-)
Jájo, co to máš. Kynutý s tvarohem a ovoce, jako koláč? Vypadá to taky žravě
.
Kájo, tak ten je hodně povedený!
Jájo, ty tvary jsou teda zvláštní... pro nás pubertální duše
, ale podělíš se o recept? Vypadá to žratelně.
Gabčo, kynutých buchet bych se užrala... taky jsem schopná to jíst ještě horké. Ale mám teď kynuté a cukr zakázané kvůli podrážděnému jícnu, tak se musím držet. Ale jde to teda hodně těžko. Zvlášť, když peču stále... Včera koláčky z taveného sýra. Ideální pro mě - jen 3 ingredience-hladká mouka, tavený sýr, máslo-s těstem se krásně pracuje a je to hned hotové. Žádně plnění, nádivka se dává jen do důlku. A chutnají jako svatební.
Jen já dělám takovou méně sladkou verzi. Potom 2 nohy závinu z listového těsta a bábovku z bílků, které jsem postupně nastřádala. No a každý víkend dělám šneky z listového těsta - ze 3 rolí - a je to hned pryč!!!

dostala jsem klát dortu - no sežrala jsem ho na 2x. dnes mám cukr 10
to ani nebyl moc sladký . krém z marcasone se šlehačkou . v něm kousky ovoce. byl výborný .