úterý 4. srpna, 13:37 Svátek má Dominik
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 19
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 12.01.2018 14:31
     
    26731289_10209082573015686_976717055656979511_n.jpg
    Další fotografie:

    Tvarohová bábovka s margot čokoládou v miniformách z Lidlu.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 20.02.2018 20:13
     
    dscn3450.jpg

    dnes mě chytla mlsná. Je to ovoce, piškot, marmeláda a zakysaná smetana mls smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil iriska (20.02.2018 20:14)
     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 20.02.2018 20:58
     

    Irisko mls smiley mls smiley .

    Já dnes pekla vánočku.

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 17.03.2018 17:50
     
    dscn3516.jpg

    dnešní sladké i slané ke kafíčku coffe smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.03.2018 07:26
     

    mls smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.06.2018 10:55
     
    35329417_10210050923143834_5161841169784635392_n.jpg
    Další fotografie:

    Zkouším pečení bez obilné mouky a cukru.

    Korpus je z vajec a mouky kokosové a mandlové, krém je našlehaná šlehačka smíchaná s mascarpone. Je to dobré a hodně syté díky těm ořechům (tedy v tomto případě mandlím).

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.06.2018 17:53
     



    SPIKE napsal(a):

    Zkouším pečení bez obilné mouky a cukru.

    Korpus je z vajec a mouky kokosové a mandlové, krém je našlehaná šlehačka smíchaná s mascarpone. Je to dobré a hodně syté díky těm ořechům (tedy v tomto případě mandlím).

    ......Spi dopíjím kafe, to jsi to nemohla dát dřív, jedla bych očima winking smiley mls smiley

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.06.2018 18:32
     

    Recept je kde?

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.06.2018 18:39
     
    33339758_10209912060512355_6851780628891828224_n.jpg

    Pekla jsem to podle tohoto receptu na mufiny (a samozřejmě jsem ho pozměnila dle toho, co jsem měla k dispozici - část mouky bylo kokosové, místo másla jsem dala kokosový olej, psylium jsem dala odhadem, prdopeč nahradila jedlá soda...). Už jsem dělala i ty mufiny a byly taky fajn. Jo a ten xylitol je povolený cukr (z nějaké asijské břízy), ale být tam nemusí vůbec.

     

    4 vejce, 150g mandlové mouky, 150g másla, 250g tvaroh, 4PL xylitol, 50g psyllium, 1 prdopeč. + 40g 90% čololáda a rebarbora


     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.06.2018 18:42
     

    Věruš, založila jsem novou diskuzi, můžeš to tam šoupnout?

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.06.2018 18:43
     



    SPIKE napsal(a):

    Pekla jsem to podle tohoto receptu na mufiny (a samozřejmě jsem ho pozměnila dle toho, co jsem měla k dispozici - část mouky bylo kokosové, místo másla jsem dala kokosový olej, psylium jsem dala odhadem, prdopeč nahradila jedlá soda...). Už jsem dělala i ty mufiny a byly taky fajn. Jo a ten xylitol je povolený cukr (z nějaké asijské břízy), ale být tam nemusí vůbec.

     

    4 vejce, 150g mandlové mouky, 150g másla, 250g tvaroh, 4PL xylitol, 50g psyllium, 1 prdopeč. + 40g 90% čololáda a rebarbora

    ......jakou funkci tam má psyllium, používám ho, ale do pečení to neznám stydlin smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.06.2018 18:47
     

    Kordulko, to je tam kvůli tomu, aby to drželo pohromadě, když tam není žádný lepek. A taky dodává vlákninu.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.06.2018 18:59
     



    SPIKE napsal(a):

    Kordulko, to je tam kvůli tomu, aby to drželo pohromadě, když tam není žádný lepek. A taky dodává vlákninu.

    ...... to je dobrý figl, thumbs down .... já si ho přidávám do jogurtu a koukám to sníst, než ztuhne

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.06.2018 20:18
     

    Xylitol je fajn, má nízký glykemický index a oproti cukru má poloviční energii. Navíc je zdravý na zuby a kosti. Čekankový sirup je s hodnotama o level lepší, možná o dva, ale je tekutý, takže se nedá použít univerzálně, jako práškový xylitol.

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: jahody Ovoce Dělenná strava dle Mudr. Haye
 

Prosím, máte někdo zkušenosti s pnoucími jahodami od Starkla? Jak a kam je zasadit, aby opravdu rostly a plodíly? Díky!!!PRUNED

Autor: hespa - 17.04.2007 09:10
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 200

Borůvky (nevím jaké, neptejte se ) letos sázené Letošní převislé měsíční jahody, nic moc Chudinka broskvička, která je samý klejotok, kter

Autor: drahus - 18.07.2007 11:35
Rubrika: Ovocné stromy a jejich plody - Komentářů: 324

Dobrý den dělenky nedělenky, přišla jsem na tyto stránky za dělenou stravou, ale bohužel vše se točí většinou olem Lenky Kořínkové. Tímto bych chtěla

Autor: Miskulka2010 - 12.01.2014 14:30
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 118
Blog: Biodiverzita, biodiverzanti ..   
 

Biodiverzita je něco, co by se ve své nejvíce zjednodušené podobě dalo označovat jako druhová rozmanitost ekosystému. Definice biodiverzity samozřejmě

Autor: Ram - 14.12.2009 18:41
Rubrika: Příroda a květena - Komentářů: 1
  
Galerie: Červen jako...   
  Červen jako...
Autor: Otazka - 15.06.2009 20:46
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 4
  
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.