sobota 20. srpna, 08:06 Svátek má Bernard
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 13:12
     

    Spike, zajímal by mě recept, jak jsi nákyp dělala. Já uvařím rýži v mléku, pak se uvařená rýže ochutí, přidá kousek másla, cukr, vajíčko, do zapékací misky vymazané máslem dá část, na to ovoce, a pak ještě jedna vrstva, nahoru opět máslo, někdo dělá sníh, u nás ne, to jsem rcp. podědila smiling smiley .

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 13:31
     

    Alenko, už si ho detailně nepamatuji, ale vím, že se vařila rýže v mléce, potom se okořenila - skořice, mušk. oříšek, přidalo se dost žloutků a sníh z bílků, ovoce.

    Ono jenom to vaření rýže v mléce je opruz, musí se to pořád míchat, jinak se to připaluje.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 13:43
     

    to vaření dělám v tlakáči, bez míchání, bez připalování, na 6 min. jenom rýže a mléko

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 21:40
     

    Aleno, já ho dělám podle norem z dietního systému od Doberského. A v tomhle provedení to není levné jídlo ale je to dobrý. Do vychladlé rýžové hmoty se zamíchá oslazený tvaroh se žloutky a trochou másla, pak se zlehka vmíchá sníh. Potom už klasicky, navrstvit hmotu, ovoce, hmotu.Nahoru ještě trochu ovoce. Ale lepší je víc dovnitř. V důchoďáku, kde jsem to zavedla, si to klienti pochvalovali.

     
  • Autor: JaniV
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 21:47
     

    Se nedivím smiling smiley,taky bych si pochvalovala thumbs down.Jen bych prosila na talíři ještě trochu polít malinovým sirupem.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 21:55
     

    Taky bych si dala, to musím někdy vyzkoušet, tvaroh je doma furt, ten nikdy nic nezkazí. mls smiley

     
  • Autor: Manca
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 22:00
     
    img_20211122_195741.jpg

    Příště budou i mandle, dnes jen taková příprava.

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 22:16
     

    Manco, podařený výtvor. thumbs down 

    Aleno, vyzkoušej. Tvaroh to zvláční a hmota jakoby vyskočí. Já toho nejsem milovník ale ve srovnání s tím, co jsem znala jako nákyp ze školní jídelny, je to božský pokrm. grinning smiley

    Jani, když byl s meruňkami, tak se trochu polilo šťávou z kompotu při podávání. Nejlepší je, když se dovnitř dají čerstvé meruňky a nahoru kompotované.Ty se tak jakoby krásně rozpliznou a zapečou.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (22.11.2021 22:25)
     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 22:23
     

    Já bych nemohla být klient důchoďáku, nezlobte se ale umřela bych tam hlady, pokud by bylo víc sladkých obědů umřela bych hlady

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 22:24
     

    Jájo grinning smiley , víš ta tajle bez odborníků na diety winking smiley

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 22:32
     

    Jajo, já jsem taky masová. Ale aby byl jídelníček tak nějak vyvážený, nedává se těch sladkých jídel moc. Spíš klienti reptají, že je jich málo.A možná je to i věkem. Průměr bývá dost přes sedmdesát. Moje máma byla celej život masová ale tak dva roky před smrtí se jí chutě změnily a dala si kolikrát radši něco bez masa. A když je sladký oběd, píše se většinou slaná snídaně a k večeři něco s masem.A i nějaká vydatnější polévka.Ale v důchoďáku bych se asi taky necítila nijak komfortně. Než z jídla bych tam spíš umřela z nedostatku individuálního přístupu. Taková napůl disciplína jako na vojně. sad smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (22.11.2021 22:34)
     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 22:50
     

    Mám tu známou, která peče na kšeft sladké a říká, že musí mít při pečení k jídlu maso, nebo třeba chleba, jakýkoli salám a kyselou okurku. winking smiley

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.11.2021 23:51
     

    Já peču cukroví a dnes jsem si musela koupit sleďové závitky, myslím jich padne kýbl. A zatím louskám jen ořechy

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 23.11.2021 11:07
     

    Jájo, a naše mamka trpí, že má dietu a nemá sladké! Takže mi volá, že se těšila na buchtičky se šodó a měla dušenou mrkev. Minule si dělala celý den chuť na bavorské vdolečky a měla bramborou kaši a nějaké maso... ta je z toho celá nešťastná...

    jaja99 napsal(a):

    Já bych nemohla být klient důchoďáku, nezlobte se ale umřela bych tam hlady, pokud by bylo víc sladkých obědů umřela bych hlady

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: Čím a jak často hnojíte balk.. Karamel Dělenná strava dle Mudr. Haye
 

http://www.lebis.cz/Section.aspx?sid=242HnojivoKdy začít přihnojovat?Přihnojovat začněte 2 - 3 týdny po výsadbě. Můžete i dříve, záleží na velikosti r

Autor: Anavi - 21.04.2007 21:55
Rubrika: Balkonové květiny - Komentářů: 48

Holky, děláte některá doma karamel????Včera jsem viděla Kluky v akci, dělali Jahodový dezert s mátovým karamelem a zakysanou smetanou. Vypadalo t

Autor: Anavi - 05.02.2008 14:00
Rubrika: Moučníky - Komentářů: 18

Dobrý den dělenky nedělenky, přišla jsem na tyto stránky za dělenou stravou, ale bohužel vše se točí většinou olem Lenky Kořínkové. Tímto bych chtěla

Autor: Miskulka2010 - 12.01.2014 14:30
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 118
Blog: Biodiverzita, biodiverzanti ..   
 

Biodiverzita je něco, co by se ve své nejvíce zjednodušené podobě dalo označovat jako druhová rozmanitost ekosystému. Definice biodiverzity samozřejmě

Autor: Ram - 14.12.2009 18:41
Rubrika: Příroda a květena - Komentářů: 1
  
Galerie: Červen jako...   
  Červen jako...
Autor: Otazka - 15.06.2009 20:46
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 4
  
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.