úterý 19. října, 11:19 Svátek má Michaela
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 08.10.2020 19:03
     

    Bábovku

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 08.10.2020 20:45
     
    121149403_10215631278889240_7908355697546420064_n.jpg

    Snad poprvé v životě jsem dělala pařížskou šlehačku. Docela se to povedlo (ale ani není znát, že jsem spotřebovala 3 šlehačky).

    Nahoře je nastrouhaná margotka.

    Opět se mi ale nevyhnul menší výpadek - do šlehačky jsem dávala 2 ztužovače, pečlivě jsem vysypala oba sáčky, v tom mi ale došlo, že jsou vysypané do boršče, který byl v hrnci hned vedle. Snad se mi podařilo většinu vylovit a vyhodit. eye rolling smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (08.10.2020 20:47)
     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 08.10.2020 21:30
     

    Věrko, vypadá to moc dobře thumbs down , pařížskou já moooc ráda. Mám vyzkoušenou pařížskou z Kunína, nemusí se dávat ztužovač, nic, pěkně nabyde. Dobře drží, než se jde šlehat, aby byla dobře vychlazená, dávám ji na harlekýn mls smiley , dřív jsem taky vařila, už ne. Bílou šlehačku na placky Ramu krémovou na šlehání, 19%, ta dlouho drží, nám i chutná. Kamarádka ji nesnáší, že je umělá. winking smiley Jeden čas to na náš trh nedávali, přitom v Rak. i Německu to bylo za pár korun. Dávají ji i do akcí, pro mě skvělá na velký plech. Občas je v Kaufu do akce novinka Kunín krémová do omáček 15%. Vyzkoušela jsem a veliká spokojenost, na zahuštění do omáček, na těstoviny. No ale minulý týden super nákup zakysaná pochoutka - káva, Pilos, nj. jsem kafař. Škoda, že tohle mívají v akci strašně málo, po tom se můžu utlouct a nikdo jiný to nemá. grinning smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 21.10.2020 23:31
     
    121695146_10215676575461626_4263829402465870598_n (1).jpg
    Další fotografie:

    Buchta s hruškami (recept dle kuchařky ze Svatojánu)

    Další výtvor byl nutností zpracovat jablka - hledala jsem, jakou buchtu dát pod jablka a nakonec jsem použila mrkvový dort, na který je recept ve spojené pekařce. Je to dobrá kombinace.

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.10.2020 13:14
     

    Já jako rychlovku dělám poslední dobou roládu s jabkama. Nejrychlejší a žravé stačí nastrouhat na plátky jablka, rozložit na plech, na pečí papír, na to nalejt roladové těsto. Zabalím jablkama nahoru. Otázka čtvrt hoďky, sežrané ještě rychleji. grinning smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.10.2020 20:10
     

    nepeču..... angry smiley....zase jsem přibrala angry smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.10.2020 20:23
     

    Lado, dobrej nápad, zkusím taky. thumbs down

     

    Irisko, na tobě přibrání nemůže být ani znát (a pokud jo, tak tě to jen vylepší).

    Já jsem byla na gyndě, kde mi pravidelně zkazí náladu na hooodně dlouhou dobu, protože mě vždycky váží. Leckde se jen zeptají, tak něco řeknu, tady je to černý na bílým a je to pro mě vždy trauma. angry smiley thumbs up Dle očekávání jsem přibrala (naštěstí to sestřička nijak nekomentuje, dokonce ani neřve nahlas, jen mrkne na váhu a zapíše. Ovšem já to taky vidím. Nemůžu to svádět na karanténu, ale spíš na to, že poslední rok vařím pravidelně a furt, protože rodiče jsou zvyklí na kompletní oběd. Já jsem polévku vařila tak jednou za týden, měla jsem ji na 3 dny a pak nic. Často jsem na oběd zapomněla nebo se odbyla něčím (čímkoli), jindy jsem poobědvala jen tu polévku a byla furt někde v luftu. Teď sice chodíme do lesa, jezdíme na kole..., ale nemůžu se moc daleko a na dlouho vzdalovat od rodičů. A taky jim často peču, aby se mamka necpala sušenkami a jinými umělotinami. Ona má sladké ráda, ale je štíhlá, spíš hubená. No a to vše s nimi konzumuji taky a bohužel se to na mně projevuje (zatímco partner má pořád váhu jako před půlstoletím, když opouštěl základku, a to mi ještě často připomíná, jestli bude nějaká svačinka grinning smiley ).

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 28.10.2020 13:08
     
    122717745_10215737562106254_2979695373538540304_o.jpg
    Další fotografie:

    U nás teď jedou jablka, houby a dýně.

    Tohle je tedy jen s prvním jmenovaným - štrúdl s jablky, dnes jsem je nestrouhala, ale krájela na plátky. Ořechy mám i navrch, abych poznala, kde jsou uvnitř, rodiče ořechy něchtějí.

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 28.10.2020 14:32
     
    Další fotografie:

    Já už zase jedu koláče. Raději bych něco jiného, ale jsou oblíbené. Mám to nacvičené jak spartakiádu, přes léto jsem jich upekla kolik set, hrůza. Koukám u toho na film a ruce jedou samy.

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 28.10.2020 20:10
     

    Lado, taky vyzkouším, dík flower smiley .

    Štrůdl jsme měli teď párkrát za sebou, v neděli jsem pekla "pytel" - těsto - jablka + ořechy - těsto, pořád se tam ještě kousek válí. Asi jsou přejabkovaní, musím upéct něco jiného, asi vánočku. Spike, taky jsem rodičům musela dělat bez ořechů a navíc bez skořice.

    Jájo, ty teda jedeš thumbs down . Jsou jeden jako druhý, skvělé.

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 28.10.2020 20:26
     

    Vánočka zmizela v týdnu, u neumím krásnou jako vy všichni tu.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 28.10.2020 20:48
     

    Děda by byl rad, kdybych upekla koláče, ...jako Jaja

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 29.10.2020 18:14
     
    123163318_1252458955123956_127349250756201716_n.jpg

    Jsem po dlouhé době něco upekla. Ale jen díky tomu, že mi procházely v lednici dva tvarohy. grinning smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 29.10.2020 18:17
     


    Jáji dej recept please smiley

    jaja99 napsal(a):

    Já už zase jedu koláče. Raději bych něco jiného, ale jsou oblíbené. Mám to nacvičené jak spartakiádu, přes léto jsem jich upekla kolik set, hrůza. Koukám u toho na film a ruce jedou samy.

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: Nepečené letní dorty Karamel PŠENIČNÁ KŮRA
 

Poslední dny u nás jednoznačně vede Letní nepečený dort, který mnozí jistě znáte, pro ty, co neznají, sem dám jednoduchý recept: 2 malé nebo 1 ve

Autor: Anavi - 09.06.2007 12:33
Rubrika: Moučníky - Komentářů: 102

Holky, děláte některá doma karamel????Včera jsem viděla Kluky v akci, dělali Jahodový dezert s mátovým karamelem a zakysanou smetanou. Vypadalo t

Autor: Anavi - 05.02.2008 14:00
Rubrika: Moučníky - Komentářů: 18

Přebereme a propláchneme 15dkg pšenice. Zalijeme vodou, aby přesahovala 2cm. Necháme namočenou 24 hodin. Za tuto dobu pšenice mírně naklíčí. Slijeme v

Autor: Antarie - 31.01.2010 21:10
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 92
Blog: Biodiverzita, biodiverzanti ..   
 

Biodiverzita je něco, co by se ve své nejvíce zjednodušené podobě dalo označovat jako druhová rozmanitost ekosystému. Definice biodiverzity samozřejmě

Autor: Ram - 14.12.2009 18:41
Rubrika: Příroda a květena - Komentářů: 1
  
Galerie: Červen jako...   
  Červen jako...
Autor: Otazka - 15.06.2009 20:46
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 4
  
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.