pátek 28. ledna, 07:03 Svátek má Otýlie
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 22
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 17.04.2021 21:30
     

    Holky dělám všechno z jednoho těsta nikdo si nikdy nestěžoval.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: Evin
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 17.04.2021 22:03
     

    Já dělám těsto na buchty stejně jako na koláče, ale tuku dávám jen asi 3-4 dkg na 500 g mouky. Zato buchty před pečením plavou v oleji (přiměřeně), namočené ze všech stran. Udělají krásnou kůrčičku. mls smiley . A koláče by byly gumové, kdybych tam takhle šetřila na tuku.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Evin (17.04.2021 22:06)
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.04.2021 08:07
     
    img_20210417_140036.jpg

    Himaláje

     

    1 hrnek cukru krup. 2 pol mouky ,3 vejce, pr. do peč , trochu oleje a vody, kakao

    Na vymazaný a vysypaný plech nalejem polovinu těsta, potom polijeme tím tvarohem a nalijeme zbytek těsta

     

    2 tvarohy, 1 pudink, 2 vejce, van cukr , trochu cukru

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kordula (18.04.2021 08:08)
     
  • Autor: cancourek
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.04.2021 08:09
     

    Kordul, díky, píšu si flower smiley

    Sice jsme včera dostali bábovku od tchýně, ale myslím, že večera nedožije winking smiley

    Jen malá technická - kolik to je - trochu oleje a vody? grinning smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil cancourek (18.04.2021 08:14)
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.04.2021 08:43
     

    Cancourku, nejsi trochu cimprlich grinning smiley

    cancourek napsal(a):

    Kordul, díky, píšu si flower smiley

    Sice jsme včera dostali bábovku od tchýně, ale myslím, že večera nedožije winking smiley

    Jen malá technická - kolik to je - trochu oleje a vody? grinning smiley

    Těsto:1 prášek do pečiva ,2 hrnky hladké mouky / dávám polohrubou, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku oleje / je to moc ,kakao, citronová kůra, 2 vejce Náplň: 2 tvarohy(vanička), 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, cukr dle chuti, 2 vejce, mléko (dle řidkosti těsta

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil kordula (18.04.2021 08:53)
     
  • Autor: cancourek
    Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.04.2021 09:23
     

    No vidíš, že to jde detailněji winking smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.04.2021 09:28
     

    Taky jsem si je napsala a zkusím.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.04.2021 12:22
     

    Maminka dělala majolkové kynuté těsto a měla vždycky koláče výborné, měkkoučké. Já zkoušela stejné těsto, ale výsledek tak pěkný nebyl.

    40 dkg hladké mouky, sůl, 2 lžíce cukru, 1 droždí, 3 žloutky, 1 majolka (vanička), trochu mléka

     

    Z tohoto množství bylo snad 30 koláčů velikosti dezertního talíře.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.04.2021 12:25
     

    Tady je ten recept na mrkvový dort

     

    450g nahrubo strouhané mrkve, 280g mouky hladké, 200g curku, 120g mletých ořechů (vlašáky), 220ml oleje, 4 vejce, 2 ČL skořice, 1 prdopeč, sůl, citr. šťáva, rozinky

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 18.04.2021 12:35
     
    img_20210415_154808.jpg

    Super Majolkové koláčky. Hl.mouka 500g, 200g Majolky, 1 žloutek, 250g mléka, 100g kvasnic, 8 lžic cukru. Nesmí se nechat kynout, hned po vypracování testa dát do ledničky a dělat postupně koláčky. Moc dobré.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 19.04.2021 11:37
     

    Alenko, ta poslední věta je dobrá... chtěla bych někdy upéct něco, co u nás DLOUHO vydrží. Zatím mi to teda spíš berou pod rukama. Ale přiznám se, že mě to tak víc baví. Kdybych upekla buchtu a pořád ji někomu cpala a bylo to tam týden, tak bych se na pečení vykašlala...

    Alenka napsal(a):

    Buchty jsou vláčné, dlouho vydrží, mls smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 19.04.2021 11:38
     


    a pro mě ještě - ten puding do toho tvarohu jen vysypat? winking smiley

    cancourek napsal(a):

    Kordul, díky, píšu si flower smiley

    Sice jsme včera dostali bábovku od tchýně, ale myslím, že večera nedožije winking smiley

    Jen malá technická - kolik to je - trochu oleje a vody? grinning smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 19.04.2021 11:42
     

    tak jsem hoď recept na ty koláče... mě to teda strašně neba, radši vyleju něco na plech winking smiley, ale udělala bych změnu

    gabca napsal(a):

    Já mám na koláče už léta vyzkoušený z polohrubý mouky a Hery, jiný nedělám, všem chutnají.

    Chtěla jsem spíš na buchty, to je trochu jiný těsto. Hůř se s ním pracuje než s koláčovým. Ale jen o něco. grinning smiley

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 19.04.2021 14:31
     
    175078020_4233975016636241_4593332564199299212_n (1).jpg
    Další fotografie:

    Koláče mls smiley

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: jahody Rychle hubnoucí jídelníček n.. Dělenná strava dle Mudr. Haye
 

Prosím, máte někdo zkušenosti s pnoucími jahodami od Starkla? Jak a kam je zasadit, aby opravdu rostly a plodíly? Díky!!!PRUNED

Autor: hespa - 17.04.2007 09:10
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 200

Pondělí – kytičkySnídaně: Grahamový rohlík s kapiovou pomazánkou. Jak vyrobíme kapiovou pomazánku? Čerstvý neochucený sýr tofu nejprve pokrájíme na ma

Autor: Mikysek - 09.05.2010 12:36
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 217

Dobrý den dělenky nedělenky, přišla jsem na tyto stránky za dělenou stravou, ale bohužel vše se točí většinou olem Lenky Kořínkové. Tímto bych chtěla

Autor: Miskulka2010 - 12.01.2014 14:30
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 118
Blog: Biodiverzita, biodiverzanti ..   
 

Biodiverzita je něco, co by se ve své nejvíce zjednodušené podobě dalo označovat jako druhová rozmanitost ekosystému. Definice biodiverzity samozřejmě

Autor: Ram - 14.12.2009 18:41
Rubrika: Příroda a květena - Komentářů: 1
  
Galerie: Červen jako...   
  Červen jako...
Autor: Otazka - 15.06.2009 20:46
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 4
  
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.