středa 25. listopadu, 22:43 Svátek má Kateřina
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 11:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 26.11.2018 12:21
     

    Já ho také sdílela

    [www.facebook.com]

    Jenže nemám malý pekáček, aby byl nižší, tak jsem dělala z dvojité dávky a toho pudinku je tam moc. Dvě listová těsta na to praskla, půlka je v mrazáku. I jsem málo osladila a asi až moc málo. Je to docela mdlé. Jestli to budu ještě někdy dělat, tak až budu mít menší pekáček a až zas tolik nešetřit cukrem

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 26.11.2018 13:08
     

    také jsem o ní přemýšlela, nakonec jsem upekla bábovku

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.12.2018 09:48
     
    dsc_0410.jpg
    Další fotografie:

    Dnes jsem premiérově udělala medovník. Mám ale obavu, že to byla i derniéra. Je s tím práce jak na kostele a to ještě nevím, jestli bude výsledek stát za to. grinning smiley

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.12.2018 11:08
     
    img_20181201_075652.jpg

    Po dlouhé době jsem udělala tu s pudinkem

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.12.2018 12:32
     
    dsc_0423.jpg
    Další fotografie:

    Miniškvarkovky - je jich asi 80. eye rolling smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (01.12.2018 17:34)
     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.12.2018 13:06
     

    thumbs downJste pilný.Já se celý týden chystám upéct nějakou buchtu a stále nic.Snad zítra mě to vyjde.

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.12.2018 13:43
     

    My dostali jablka od švagra a začínají se scvrkávat, takže opět štrůdly. Tentokrát čtyři větší i s kokosem, ořechy a rozinkami. Dva se už na terásce chladí, dva pečené jen napůl, půjdou do mrazáku a až budou potřeba, tak se jen dopečou winking smiley

     
  • Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.12.2018 09:47
     



    drahus napsal(a):

    Kupované listové těsto, pudink a domácí kompotované broskve

    Drahuško, prosím o recept na tento koláč, nemám fb a kvůli němu se mi tam nechce hlásit. Předem díky.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.12.2018 09:52
     

    Alenko, tady jsem ten recept našla [www.nejrecept.cz]

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.12.2018 10:11
     

    Na ten koláč jsem se taky dívala,asi ho příště udělám.Dnes mám v troubě bábovku.

     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.12.2018 10:40
     
    47375834_261829047806206_308921389690126336_n.jpg

    grinning smiley pečení perníků pro horolezecký kroužek -- spinning smiley sticking its tongue out dnes asi zdobí . není tu smajlík , co si ťuká na čelo - winking smiley

     
  • Status:

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.12.2018 11:29
     



    SPIKE napsal(a):

    Alenko, tady jsem ten recept našla [www.nejrecept.cz]

    Spike děkuji, zkusím, mám naložené meruňky i broskve v dia sladidle, pudink se dá taky osladit umělým sladidlem a to listové těsto moc dietní není, je příliš mastné, ale to bych mohla jíst jen chleba a to jednoho nebaví. Tak budu trochu hřešit. Jen do dojedem pro listové těsto. Na naší vesnici se takový lixus nenachází. Ale, to ti nemusím vyprávět, když máš známé v Ořechu, tam je obchod zavřený. To u nás jsou alespoň Vietnamci. Oni sedí v obchodě 13 hod každý den, ale sortiment zboží - to je bída. drinking smiley sad smiley

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.12.2018 17:17
     

    Kaaj, ak to je skutečně "radost". Zdobila bych to asi do příštích svátků.

    Alenko, jednou za čas hřešit je normální. A dost často, když si s tím člověk ani tak moc neláme hlavu, nebývá na výsledcích až tak moc vidět.Tak ať se dílo zadaří.

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.12.2018 19:39
     

    Kaaj, pekařkám se podařilo napéct moooc pěkné perníčky a nazdobené budou určitě taky na 1A. Šikulky thumbs down thumbs down .

    Alenko, občas (já myslím, že víc než občas) je důležitější nebýt ve stresu s dietou, aby kontrolní výsledky byly OK. A místo listového těsta dost často používám pivní (250 g 100% tuku- dávám většinou sádlo bo stejně jako hotové list. těsto ztužák doma nemám, 400 g hl. mouky, 2 dcl piva, špetka soli).

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: jahody Rychle hubnoucí jídelníček n.. Což takhle dietní dorty
 

Prosím, máte někdo zkušenosti s pnoucími jahodami od Starkla? Jak a kam je zasadit, aby opravdu rostly a plodíly? Díky!!!PRUNED

Autor: hespa - 17.04.2007 07:10
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 200

Pondělí – kytičkySnídaně: Grahamový rohlík s kapiovou pomazánkou. Jak vyrobíme kapiovou pomazánku? Čerstvý neochucený sýr tofu nejprve pokrájíme na ma

Autor: Mikysek - 09.05.2010 10:36
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 217

Výrobu těchto dortů zvládnete jednoduše: Na stůl položíte základní (největší) část polystyrenového dortu, na ní pak dáte střední (menší) část polystyr

Autor: dortyzpolystyrenu - 13.05.2013 11:05
Rubrika: Záliby a volný čas - Komentářů: 73
Blog: Biodiverzita, biodiverzanti ..   
 

Biodiverzita je něco, co by se ve své nejvíce zjednodušené podobě dalo označovat jako druhová rozmanitost ekosystému. Definice biodiverzity samozřejmě

Autor: Ram - 14.12.2009 17:41
Rubrika: Příroda a květena - Komentářů: 1
  
Galerie: Červen jako...   
  Červen jako...
Autor: Otazka - 15.06.2009 18:46
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 4
  
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.