čtvrtek 19. dubna, 21:25 Svátek má Rostislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto
 
 


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.

 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 237
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 08.08.2006 15:26
     
    Moni dík. Tak až zase bude pršet,zkusím a poreferuju. Pa
     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: alika
    Status: začátečník

    Re: Pečení je radost

    Datum: 08.08.2006 16:32
     
    Mono, taky díky, ale já už peču jen občas a rychlovky. Do druhého dne ne, já mám toho Němce, divila bych se, co to tam je.eye popping smiley
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.08.2006 07:31
     
    Ten Němec mi pořád není jasný. Prosím o vysvětlení. Děkuji.grinning smiley
     
  • Autor: Benja1
    Status:
    jakodoma.webgar..

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.08.2006 07:51
     

    Ahoj Mono.

    Jestli můžu vysvětlit za Aliku, tak ten Němec je ten, co ti šmejdí po baráku, škodolibě ti schovává věci a říká si Alzhaimergrinning smiley A u nás bydlí taky a už dlouhosad smiley

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.08.2006 08:03
     
    grinning smiley..jo tak tenhle Němec. Aha. Tak já mám krom Němce ještě ty děti...a to je také napínavé, něco najít...winking smiley
     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Pečení je radost - Řezy s pudinkem

    Datum: 03.03.2007 07:58
     
    placka 1.jpg
    Další fotografie:

    Hledala jsem téma k kam přiřadit,aby nebyl každý recept samostatně,jak to je na začátku.

    Sem se všema rychlovkama co pečete.Peču ráda a miluju sladké,ale musíto být rychlé grinning smiley

    Ještě něco vyzkouším pro větší přehlednost a založím na novou vychytávku téma...jestli se mi to teda bude fungovat tak jak myslím... Teď už k věci

    Řezy s pudinkem

    jeden plát listového těsta dám na plech (ten vypláchnu studenou vodou,nechám okapat a neutírám)

    na něj naskládám piškoty (neměla jsem dost obyčejných,tak jsem dala i cukrářské viz foto)

    uvařím vanilkový pudink 1l mléka a 3 sáčky pudinku, osladím podle chuti

    ještě teplý  (ne vřelý) pudink naleju na těsto a piškoty

    nahoru dám nějaké ovoce, také lze posypat grankem, pudink prohodit kousky čokolády...

    přikreju druhým plátem listového těsta a dám péct do vyhřáté trouby

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Pečení je radost - Řezy s pudinkem

    Datum: 03.03.2007 08:01
     

    Na fotkách není to ovoce na pudinku...nevešlo by se to do jednoho příspěvku...

    Dobrou chuť ...

    povedlo se co jsem zamýšlela jdu vám to zdělit

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Pečení je radost - Ořechové řezy

    Datum: 03.03.2007 08:26
     

    Další rychlovka

    Ořechové řezy

    2,5 hrnku pol. mouky

    1 prášek do pečiva

    2,5 hrnku cukru

    1 vanilkový cukr

    1 hrnek strouhaných ořechů

    2 lžíce kakaa

    2 vejce

    3/4 hrnku oleje

    2 hrnky podmáslí nebo kefíru, acidofilního mléka...

    Vše zamícháme nalejeme na plech a dáme upécht.

     
  • Autor: naba
    Status: expert

    Re: Pečení je radost - perník nebo neperník

    Datum: 03.03.2007 08:48
     
    3 sklenice mouky (1 hladké, 2 hrubé)
    2 sklenice cukru (může být jemný písek)
    2  sklenice  mléka
    3/4 sklenice oleje 
    2 lžíce kakaa
    1,5 prášku do pečiva  nebo 1 sášek prášku do perníku
    všechno zamíchat vařečkou 
    Peče se ve středně teplé troubě na vymaštěném a vysypaném plechu.
     
    Když máte větší plech, zvolíte větší sklenice nebo hrnek, já mám jeden hodně velký, tak to měřím hrnkem. 
     
    Poleva:   necháme ve vodní lázni rozpustit 10 dkg tuku (Hera),
    přidáme 10 dkg práškového cukru, 1 lžíci kakaa, zamícháme,
    přidáme 1 lžíci horké vody a nakonec 2 až 3 lžíce Solamylu. 
    Vychladlý moučník polijeme. 
     
     Ta poleva je hned a je fajn, já to mám radši s práškem do pečiva, perníky dvakrát nemusím,
    a do těsta opravdu nejsou vejce.  
     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Pečení je radost - perník nebo neperník

    Datum: 03.03.2007 09:00
     
    Tak já dělám ten samý...ale dávám tam 2 vajíčka. Ani na něj většinou nedělám polevu,jen pocukruju nebo promáznu marmeládou
     
  • Autor: naba
    Status: expert

    Re: Pečení je radost - perník nebo neperník

    Datum: 03.03.2007 09:05
     
    A ještě přidám jeden recept, už hrozně starý a obyčejný, ale opravdu rychlý:
     
    Černá buchta
    Do mísy dáme 1/2 kg mouky (asi polohr. nebo hladká nebo smíchaná)
                                20 dkg cukru (zase může být jemný písek)
                                 14 dkg sádla (15 lžic rozpuštěného), může být nějaký tuk
                                 3 vejce
                                 prášek do pečiva
                                 1/2 l mléka
                                 4 dkg kakaa
    řádně promíchat v řidší těsto, na vymaštěném plechu upečeme.
                                
     
  • Autor: Evana
    Status: expert

    Re: Pečení je radost - Ořechové řezy

    Datum: 03.03.2007 20:30
     
    Bez polevy, jen ocukrovat?
     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Pečení je radost - Ořechové řezy

    Datum: 04.03.2007 11:32
     
    Evano já polevy nemám ráda, tak jen cukruju. Určitě poleva může být klidně i promáznuté marmoškou.
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 29.04.2007 09:10
     

    Včera byla ze všech stran vychvalovaná naprosto jednoduchá drobenková buchta, tak vám ji sem předhodím.

    Nejlepší je s čerstvýma jahodama, ale když nejsou použiji jakékoli kompotované ovoce nebo dávám jablka, která posypu hustě vanilkovým cukrem a skořicí a je to taky moc dobré.

     

     

    Drobenkový koláč

    -----------------------

     

    1 hrnek cukru krupice

    2 hrnky polohrubé mouky

    1/8 másla (půlka kostky másla) – změklého

    1 vanilkový cukr

     

    Z toho zpracujeme drobenku.

    Odebereme 1 hrnek drobenky, do zbylé přidáme:

    necelý hrnek mléka

    2 vejce

    prášek do pečiva

    Dobře promícháme.

     

    Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe čerstvým nebo kompotovaným ovocem a posypeme drobenkou.

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: Mraveniště v jahodníku Dělená strava - dieta "Odvod.. PŠENIČNÁ KŮRA
 

Potřebuju poradit, mám jahody zasazené na černé netkané textilii, krásně se rozrostly, ale... v nynější době mám u každé sazenice mraveniště!!! Obyčej

Autor: Missi - 18.06.2007 06:57
Rubrika: Škůdci - Komentářů: 3

Milé dělenky, předkádám Vám k inspiraci jídelníček pro ty z nás, které mohou mít problémy se zadržováním vody v těle. Převzato z knihy L.K. DIETA DO

Autor: Inava - 19.06.2009 00:26
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 24

Přebereme a propláchneme 15dkg pšenice. Zalijeme vodou, aby přesahovala 2cm. Necháme namočenou 24 hodin. Za tuto dobu pšenice mírně naklíčí. Slijeme v

Autor: Antarie - 31.01.2010 21:10
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 92
Blog: Biodiverzita, biodiverzanti ..   
 

Biodiverzita je něco, co by se ve své nejvíce zjednodušené podobě dalo označovat jako druhová rozmanitost ekosystému. Definice biodiverzity samozřejmě

Autor: Ram - 14.12.2009 18:41
Rubrika: Příroda a květena - Komentářů: 1
  
Galerie: Červen jako... O dvanácti měsíčkách Má tvorba
  Červen jako...
Autor: Otazka - 15.06.2009 20:46
Rubrika: Užitková zahrada - Komentářů: 4
O dvanácti měsíčkách
Autor: Majka - 29.01.2010 21:02
Rubrika: Moučníky - Komentářů: 8
Má tvorba
Autor: Verka222 - 11.06.2014 20:16
Rubrika: Co se jinam nehodí - Komentářů: 0
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.


Doporučujeme: Nutriforum.cz - Diskuzní fórum pro každého, komu záleží na tom, co jí.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.