sobota 21. září, 02:54 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Zavařování
Já ji dělám se zelím a cibulí.
Re: Zavařování
Re: Zavařování
Dotaz - jak se pozná, že je dýně Hokaido zralá a může se utrhnout?
Re: Zavařování
[www.dyne-hokaido.cz]
Míšo, pokud to není s křížkem po funuse, tak podle vybarveného vzhledu a sušších stonků. Viz odkaz.
Z mé zkušenosti, když jsem je nuceně cca o měsíc podtrhla, tedy spíše odřízla tím pádem, krásně došly a vydržely skladování hluboko do zimy.
Re: Zavařování
Dnes jsem zavařila pět sklenic okurek a deset sklenic broskví. Protrháváme je a mám celkem patnáct sklenic. Vychytávka Ládi Hrušky s nalepováním etiket bez papíru, co na Week někam dala Iriska, je skvělá věc. Když se natištěná etiketa pečlivě přilepí na průhlednou pásku, jde ve vodě snadno a rychle stáhnout a na pásce zůstanou jen písmenka. to se přilepí na zavařovačku. vypadá to moc dobře A nijak to nezdržuje. Připomínám, že to nejde v inkoustové tiskárně, jen v lejzrovce
Re: Zavařování
Drahuš je to fakt vychytávka, co? Taky to dělám.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Zavařování
Nesundává se pak blbě ta izolepa z láhve, nenechá tam lepidlo?
Re: Zavařování
Dobrá otázka, jaji.
Neznala jsem, jde asi o tohle, že:
[www.facebook.com]
Určitě zajímavé i hezké, ale na běžný konzum už bych asi nevolila, postrádám patřičné nadšení, spíš na trvalejší popisku typu té cukrové dózy.
Etiketové lepidlo odstraňuji na dávnou radu Lady olejem, koukám, že Láďa Hruška praktikuje majolkový zábal.
[napady.iprima.cz]
Některé průmyslově užité lepy však odolají snad čemukoli.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Zavařování
Jak se neomyje lep napoprve v myčce, sklenici vyhazují, vyházela jsem i všechny s namačkavacimi vicky a teď nemám pomalu do čeho zavářet. Cedulky nevytvářím, lepím samolepky na víčko.
Re: Zavařování
už mi to zavařování jde na nervy. dědek se pustil do jablek na buchty. . musím oškrabovat , vykrajovat jadřince . už mně štve. na druhou stranu vykřikuje abych zhubla a peče jak blbý . v to vedro . asi ho pošlu na psychinu . včera zase dělal zázvorky.
Re: Zavařování
Kaaj, je to obdivuhodný v jeho věku. Já radši broskve napůl rozdala a nějaké nastrkala do lednice. Na postupné jedení. Nakonec jich ani tak moc nebylo. A o kompoty a marmelády nikdo moc nestojí. Takže skoro zbytečná práce. Docela dlouho mi trvalo než jsem si na tohle zvykla, že by to byla z větší části zbytečná práce.
Re: Zavařování
Broskve a meruňky jsou jediné ovoce, které v kompotované úpravě spotřebuji na koláče apod.
Re: Zavařování
Mne deti taky nechteji marmelady jist, obcas rada neco zavarim, ale stejne mi to pak zbyde ve spajzu.
Re: Zavařování
Dnes brzy ráno jsme museli oškubat všechny broskve, protože je kroupy natloukly a fofrem se zavařovaly do kompotů, abychom půl stromu nevyhodili. Koukala jsem, že i nashi mají hnědé flíčky. asi půjdou časem do kopru také A těch pár jablíček, které máme poprvé, jsou natlučené též. Jsou raně podzimní, takže, jak uvidím, že se kazí, otrhám je a udělám aspoň štrůdl. Na jeden budou
Re: Zavařování
Tak už jsem si zase hrála.
Poslední letošní marmeláda, ostružinová. No, na to, co jich bylo, jsou malý a zcvrklý, ale do marmelády dobrý.
Ještě dozrávají.
Jo a zase jsem objednala nový víčka, tentokrát s motýlkama. No, řekněte, nejsem já prdlá?
Re: Zavařování
vypadá to parádně, ale prý z Polska nedržej, kazí se to