pátek 3. května, 03:39 Svátek má Alexej
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Vaření
hodnocení: 4.90
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
[www.bratilicious.com]
Velice zajímavé a k vážnému přemýšlení, jak nás opinkávají.
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
Jájo, já v bláhové naději bebe kupuju vnučkám. No asi je to menší zlo, než jiné sladkosti, ale že bych tím nějak vylepšovala jejich stravování, tak to podle článku (a docela tomu věřím) vůbec ne.
Včera jsem četla v Receptáři, kam píše léčitel Zajíček, jak nezdravé jsou nenasycené tuky (tedy ty, co nám tak moc doporučují) pro štítnou žlázu. Opět tam píše to, co by nám poradil selský rozum, kdybychom mu naslouchali - jíst tuky kvalitní (máslo, olivový olej a dokonce doporučuje kokosový olej), ale v rozumném množství.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
Já nemažu vůbec, pravé máslo se mi hnusí, brrr já milovala margaríny:-(. Máslo pozřu jen v několika jídlech, namazané ne. Tak nemažu nic. Hele a houby mi to je platné cholesterol vysoký, a kila dolů taky prd. Jo a cholesterol mi pomrvila lekárnice, dala mi místo léku na ch. lék na překyselení žaludku a po 1/4 roce doktopr padal ze židle, nad výsledky z laborky. A já doma koukla pořádně na léky a na net a málem jsem se vyvrátila taky. Bylo to obojí nějaké Apo a měly léky stejný obal :-( . No a pak si jednu nedej, že?
www.majkaj.webg..
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
Moje máma začala držet nemastnou dietu kvůli zánětu slinivky a od té doby má vysoký cholesterol.
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
Můj mužskej má velice rád všechno tučné - zdravé bílé maso - špek, bůček, kvanta uzeného (i když domácího), klobásy a podobné by mohl jíst stále, maže si chleba stylem sádlo nebo máslo s chlebem a cholesterol mizivý. Máme známou, která se celý život stravuje velice dietně a cholesterol stále vysoký. Takže - v jídle to si tak úplně nebude.
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
18 důvodů, proč pít vodu s citrónem
Citróny jsou citrusové plody, které jsou bohatým zdrojem živin, jako je vápník, draslík, vitamin C, obsahují také stopy železa a vitamínu A. Mají antiseptické a antibakteriální vlastnosti a neutralizují naše vnitřní prostředí. To znamená, že pomáhají na překyselení organismu.
Teplá voda s citrónem slouží jako dokonalý nápoj na začátku dne.
Pomáhá trávení, rozběhne metabolismus, čistí organismus a krev od odpadních látek z těla. Zabraňuje problémům se zácpou a průjmem (zajišťuje dobrou funkci střev). Kvůli vysokému obsahu draslíku slouží lidem s onemocněním srdce. Je také velkým pomocníkem při snižování váhy.
18 důvodů, proč pít vodu s citrónem
Citrón je vynikajícím a bohatým zdrojem vitamínu C, je to základní živina, která chrání tělo před nedostatky imunitního systému Citróny obsahují pektin (vlákninu), která je velmi prospěšná pro zdraví tlustého střeva, a také má silný antibakteriální účinek Vyrovnává pH v těle, odkyseluje organismus Teplá citronová šťáva po ránu napomáhá odplavování toxinů Pomáhá trávení a podporuje tvorbu žluči Je také výborným zdrojem kyseliny citrónové, draslíku, vápníku, fosforu a hořčíku Pomáhá zabránit růstu a množení patogenních bakterií, které způsobují infekce a nemoci Pomáhá snížit bolest a zánět kloubů a kolenou (rozpouští kyselinu močovou) Obsah draslíku v citrónu pomáhá vyživovat mozek a nervové buňky Posiluje játra tím, že poskytuje energii do jaterních enzymů Pomáhá vyrovnat hladinu vápníku a kyslíku v játrech V případě pálení žáhy sklenice koncentrované citronové šťávy může výrazně dodat úlevu Je obrovským přínos pro pokožku a zabraňuje tvorbě vrásek a akné Pomáhá udržovat zdravé oči Citrón je nápomocný při výrobě trávicích šťáv Citronová šťáva pomáhá doplňovat tělesné soli, zejména po namáhavém cvičení Napomáhá hubnutí Zabraňuje zadržování vody v těleTIP: Každé ráno vymačkejte půlku citrónu do převařené teplé (ne horké) vody. Tento nápoj pijte teplý před snídaní. Čistá citrónová šťáva může u citlivějších osob způsobovat citlivost zubů, je dobré ji tedy ředit vodou.
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
Tohle není o vaření, ani o jídle, ale o životě jako takovém, takže myslím, že to sem tematicky docela zapadá. [vimeo.com]
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
Pro lidský organismus je udržení přesného pH krve otázkou života či smrti (doslova!) Ideální hodnota pH krve je 7, 4 a pohybuje se v nepatrném rozmezí od 7,35 do 7,45. To znamená, že krev musí být neustále lehce zásaditá. Tělo tedy musí nepřetržitě a za KAŽDOU CENU udržet pH v nepatrném rozptylu uvnitř těchto hraničních hodnot, jinak umíráme.
Proč jsou slova „ZA KAŽDOU CENU“ zvýrazněna?
Když tělu znesnadníme udržení přesného pH krve, tou cenou, kterou platíme, je naše zdraví. Tělo prostě musí obětovat část sama sebe (níže popsanou demineralizací), jen aby se udrželo na živu - v rozmezí hodnot pH 7,35 – 7,45.
Čím vším tělo překyselujeme:
Především naším „moderním“ přesněji řečeno sebevražedným jídelníčkem. Leckde na internetu najdete podrobnější seznamy, které potraviny jsou kyselinotvorné, které jsou neutrální a které jsou naopak zásadotvorné. Úmyslně se píše „kyselinotvorné“ a „zásadotvorné“ a nikoliv kyselé či zásadité, protože samotná chuť potraviny není rozhodující. Pro příklad - citron chutná kysele a přesto je to potravina, která tělu pomáhá udržet zásaditější (zdravější) vnitřní prostředí.
Nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou maso, cukr a alkohol.
Maso je dvojnásob nebezpečné proto, že kromě samotného překyselení zanáší organismus ještě tzv. purinovými metabolity, které jsou také schopny vyvolat různá nebezpečná a bolestivá doživotní onemocnění.
www.majkaj.webg..
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
Věruš, dobrý přehled
Dám odkaz na větší obrázek
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
Dík
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
zkuste si přečíst tohle [www.email.cz]
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
Hledáte ve svém okolí zdroj pitné pramenité vody? Tady je mapa studánek a pramenů.
[www.estudanky.eu]
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
[delamesitosami.cz] zajímavé
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
jájo, stejně je zajímavé, jak to máme každý jinak . Po mase je mi těžko, nemusím ho, v létě se do něj vyloženě nutím. ale to už jsem tady psala mockrát. Třeba teď mám v lednici naložené jogurtové řízky (kuřecí řízky, co se naloží do jogurtem se solí a kari) a na ty se vyloženě těším. Obalím v lupínkách, udělám si k tomu bramborovou kaši a budu mít do práce oběd. Ale že bych to musela denně? To určitě ne. Tento týden mám menu - květák s bramborem, cuketový guláš (cuketa na cibulce, zaprášená sladkou paprikou) s těstovinami a cuketový prejt (cuketa s trochou mletého masa upečená na plechu, krájí se na takové kostky), k tomu asi brambory nebo kaše. A pak ty jogurtové řízky. k večeři střídám okurku s kefírem a rajčata s mozzarelou a bazalkou , nic jiného. A jinak si nedovedu představit.
Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá
Ani jednu z věcí, co tam o nich píšou, jsem v životě nekoupila. Kinder mléčný řez - na něj mám úplnou averzi a úpím, když vidím, jak to někdo hází do košíku