sobota 11. května, 17:50 Svátek má Svatava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečivo
Suelko, a recept na kyselo povíš mi? Ještě jsem ho nevařila, vím, že ty ano.
Jo, hele , to rychlokynutí s volume doprava rohlíků mi něco připomnělo. Upřímně si myslím, že to úspěšně funguje právě pro ten čas akorát, prostě kdyby to jeden přehnal a nechal tak těsto kynout čertvíjak dlouho, asi ho spaří nebo to aspoň riskuje.. připomněla mi to právě oblíbená historka z Vejce a já Betty MacDonald, jak trénovala ten domácí chléb.
Re: Pečivo
Re: Pečivo
Hanule jasně, někam to napíšu až bude čas...mám ted doma 2 děti řádila tu rýmička,ale je to nějaký vážnější tak mám doma oba moje chlapy
Re: Pečivo
Slané rohlíky
0,5 kg hladké mouky
cukr na kvásek
sůl
1,2 dcl oleje
1/4 l mléka
1/2 kostky kvasnic
Zadělat těsto, nechat nakynout
rozdělit na 4 díly a z každého dílu vyválet kruh, který se dělí na 8 ks
Plnit kysaným zelím (1 kg) strouhaným sýrem ( asi25 dkg) a uzeninou
zabalit do rohlíků, dát na vymazaný plech, potřít vejcem, posypat drceným kmínem
peče se jako koláče
Vejce se do těsta nedává!
Re: Pečivo
Arturko, vypadají moc lákavě.
Re: Pečivo
Re: Pečivo
Arturko dala bych si .
Re: Pečivo
Arturko, vypadají velmi, velmi jedle
Re: Pečivo
Tak jsem se, děvčata, odhodlala a zkusila kváskový chleba. Ale nedařilo se mi, chleba se nevyvedl . Použila jsem sušený žitný kvásek, který jsem si před časem (jak jsem v průběhu přípravy chleba, dle doby trvanlivosti, zjistila, tak před dlouhým časem) k tomuto účelu zakoupila. Kvásek se večer smíchá s vlažnou vodou a žitnou moukou a druhý den se nechá v troubě při 40°C aktivovat, během tří hodin má dojit k bouřlivému kvašení. K bouřlivému kvašení v mém případě nedošlo, řekla bych, že nedošlo ani ke kvašení mírnému. I přesto jsem zkusila použít polovniční dávku kvásku nekvásku a upéct chléb, pro jistotu jsem i přidala lžičku sušeného droždí. Nic nepomohlo, chleba moc nevyběhl, je nízký a pěkně hutný.
Ale nevzdávám se, za nějaký čas zkusím znovu, ale kvásek si vyrobím přímo z mouky.
Re: Pečivo
Arturko a to ty sama,,,,,,,,,,,,,,,,< to je nápad dobrý k vínu vyzkouším.Já dělám podobné ,ale z lískového těsta a dávám do toho udělané mleté maso na česneku ochucené solí a ten sýr.Na horu sypu kmín a peču. Taky super
Re: Pečivo
péefko, to je zvláštní teplota, co já vyčetla, maximální pro kvásek je 35 st.
Dala jsem přislíbený postup přímo do Pekařky, ano?
Re: Pečivo
Hanulko, obdivuju tě, tak mladá a tak trpělivá. Mě by z těch postupů a z té čekací doby hráblo. A ještě bych vytopila sousedy, protože sliny při představě hovového chleba by mi tekly celou dobu..........
Jsi jednička
Arturko, ty rohlíčky musí být . Obávám se, že já bych nevyválela tu placku takhle kulatou ani náhodou
Re: Pečivo
.
Re: Pečivo
Heli, ono to takhle učednicky rozepsaně vypadá jak proces roku, ale když se člověk zajede, seká to jak Baťa cvičky, normálka v mezičase dalších činností. To na jeden zátah by to byl záhul, myslím.
Já zase obdivuji třeba tvou suchou zídku a tak, zednických možná pár ano, ale zahradnických buněk mi přiděleno nebylo ani zbla.
Re: Pečivo
Hanule, jsi úžasná, moc děkuji za návod na chleba .
Re: Pečivo
Rádo se stalo , ještě pak přepočítám a doplním ty poměry mouk a vody včetně obsaženéhov kvásku, pro zajímavost a lepší vlastní představu, co a jak dál, to jsem nad ránem nestačila. Ona to paní Klára též někde odvažovala, tak to porovnám. Paní Klára má mouku částečně vlastní, k tomu si sladuje další obilí na přísadu ze sladové mouky, no zkrátka ortodox. Kdoví,, třeba jednou.. taky ještě něco bude.
Btw, holky pekařské od Pardubic, tohle je zajímavý zdroj:
[www.mlyn-janderov.cz]
Prodej i pro maloodběratele..