|
|
pátek 13. února, 07:48 Svátek má Věnceslav
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Jarní práce - začínáme
Gabčo, u nás sníh skoro nebyl. Půda už je rozmrzlá. Byla jsem ustrojená na zahradu jak hastroš. Obalené kalhoty semeny apod. Taky jsem si říkala, že to chce střihnou na podzim....klematisy já šmiknu nad zemí, až bude čas, tak to stáhnu, hlavně aby to nerašilo po celých větvičkách, zbytečně by se vysílilo. Trochu navečer sprchlo, tak se to rozjede, když nebude mrznout. Čemeřice vodu po mrazech potřebují, ale alespoň se vodou narovnaly. Na sluníčku už i růže šmikám, napučené tj. dost. Pak to nestíhám.
Stříhala jsem dnes odkvetlíky - rozchodník, řebříček, chryzantémy... Kdybych měla čas, šlo by štěpkovat i tohle. Kompost si to přebere. Ořech jsem ještě nezačala. Teď je prostě málo času na vše, jako každý rok. Asi ani nebudu prořezávat žádný strom.
Gabčo, kupuju si o číslo větší gumáky a nosím dvoje ponožky, ty druhé fakt teplé. Ve svém věku je prostě nemám na fesťáky, ale na práci. A ta je v chladném počasí.
Včera bylo docela příznivě na zahradní práce. Vydržela jsem venku skoro 6 hodin. Dneska je to horší. Vzduch studenější, zataženo a tělo se po zimě brání. Něco jsem postříhala, počistila, musela jsem zalít některé čemeřice. Nahoře to nevypadá ale hrábne se a zcela sucho.
Roznosila jsem zpod střechy většinu osázených květníků s cibulovinami. Leze snad úplně všechno. Ale jak a jestli vůbec to pokvete, to ještě není vidět.
Ty jo, stravit na zahrade 6hodin, to by byl muj sen!
To nevim, jestli si budu moct nekdy dovolit. U nas dnes rano bily poprasek a pres den ohyzdne. Ale pristi tyden uz to jaro snad konecne vypukne!
Já byla včera na zahradě jen chvilku, ostříhala jsem některé uschlé trvalky, co jsem nestihla na podzim.
Pěkně mě bolela záda, odvykla si.
Betas, v důchodu se ti to určitě povede. Ale netěš se, stejně nebudeš nikdy hotová, protože s věkem jde všechno pomaleji.
Takže prakticky řádná změna, člověk nestíhá.
Taky jsem lítala po zahradě třeba 5 hodin, ale už je to čím dál míň a po zimě si musím opatrně zvykat, to dřív taky nebylo. Ano a vše jde pomaleji a to si nechci připustit, ale je to tak
.A příští týden už vyrazím aspoň "na zvykání" 
jj- taky jsem v pátek byla vyhodit odpad do popelnice a napadlo mně odklidit suché a zmrzlé muškáty z květníků u garáže. - po pár minutách mně zebalo v rukou a mazala jsem domů . . ani jsem všechno nezlikvidovala . snad příští týden bude tepleji .
Okno umyté není, ale nevadí, přivolávám jaro.
Alenko, krásný truhlíček, i ten zelený dřevěny obal
Gabčo, když jsem ho uviděla, pad mi do oka a hned jsem vzala, bych se doma udělaného nedočkala. Výrobek PL, z Hoby marketu.
Dotaz, už můžu probudit begónie ? Mám je od podzimu v květinači na chodbě.
Kordul, já bych ještě chvíli počkala. Co s nimi, když začnou rašit. Já koukala na svoje a ještě jsem je nechala. Uvidím, jak dopadnou.Mně vloni i když byly úplně nezalité a suché začaly pučet i tak, když se trochu oteplilo.
Já se snažím (marně) probudit amarylis a vy už begónie
Dnes je krásně. Už jsem byla venku a snad ještě něco stihnu. Ostříhala jsem snad už poslední maliny a ostružiny, ještě chci něco vyrýpat, přesadit. Nechala jsem si tu tak 10 sazenic zahradních ostružin, že třeba někomu daruji nebo najdu místo.