neděle 19. května, 17:35 Svátek má Ivo
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Kuřátko 100 x jinak
Re: Kuřátko 100 x jinak
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Kuřátko 100 x jinak
Slíbila jsem Jáje recept na kuře na víně:
Kuře na víně
Kuře opláchneme a naporcujeme na kusy. Osolíme, opepříme (a vůbec nějak okořeníme) a osmahneme na oleji. Podlijeme celou lahví (krabicí) bílého vína (stačí úplně obyčejné, nejlevnější). Dusíme do měkka. Porce vyndáme, omajdu zahustíme (já dělám normální mouku s vodou) a dochutíme (sůl, pepř, sl.paprika...). Vrátíme porce kuřete a prohřejeme. Podávám s hranolkama nebo americkýma bramborama.
Doplňuji jde to s bramborem a i s rýží je to moc dobré
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Kuřátko 100 x jinak
Datum: 06.12.2006 22:55
1 kuře
2 balení olomouckých tvarůžků - kroužků
200g libové slaniny
4 jablka
Kuře naplníme směsí pokrájených tvarůžků a nadrobno nakrájené slaniny a velice pečlive zašijeme osolíme a dáme do pekáčku přidáme rozpůlená jablka bez jadřinců a podlijeme vodou. Pečeme a podle potřeby podléváme podáváme s brambory. Je to děsná bašta
Pro zajímavost jsem to zkusila upéct v římském hrnci, bylo to ještě lepší. Pečení v ř.h. asi znáte že? Před pečením i s poklicí namočit do studené vody aby nasál, dávat do studené trouby a nepodlévat, ale to vy jistě znáte že,
Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaja99 (08.01.2007 09:14)
Galerie:
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Kuřátko 100 x jinak
Datum: 06.12.2006 16:51
Skvělý recept dělala jsem to z kuřecích prsíčk chlapi mlaskali nestihla jsem vyfotit
Citovat:
Kuracie stehna- najlepsie horne, alebo prsia sa obalia ako rizky v trojobale, len namiesto struhanky sa pouzije nastruhany tvrdy syr.Pekac sa vystelie papierom na pecenie, na to sa vedla seba poukladaju obalene porcie - takto dopredu pripraveny pekac sa pripadne moze zakryt a odlozit docasne do chladnicky.....
Potom sa len na kazdu porciu da lyzica kyslej smotany a strci do predohriatej rury a zvolna pecie do zlatova ( cca 30-40min pri 200-220C..ale kazda rura pecie inak!!)
Vyhodou je, ze mas pripravene porcie pre vsetkych hosti naraz a nemusi sa nic zohrievat ...
Moze sa to podavat teple napr.so zemiakmi, ale aj s pecivom... da sa to konzumovat aj studene..Tento recept u mojich navstev mal vzdy velky uspech..
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Kuřátko 100 x jinak
Seznam ingrediencí:
1 ks kuřete
2 balení kyselého zelí
1 lžíce kmínu
1 lžíce soli
Postup přípravy:
Kuře omyjeme a osušíme, naporcujeme, osolíme a pořádně okmínujeme. V pekáčku rozložíme zelí i se šťávou a na něj poklademe porce kuřete a potom už jenom asi hodinu pečeme.
Galerie:
Re: Kuřátko 100 x jinak
Kuřecí na Hermelínu:
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osmahneme je na cibulce. Přidáme pokrájený Hermelín a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Směs osolíme, okořeníme dle chuti a zalijeme šlehačkou. Ještě krátce podusíme. Podáváme s bramborem.
Re: Kuřátko 100 x jinak
Ožralé kuře
06.07.2007Pamětníci Labužníka už tenhle recept znají, ale jelikož se k nám neustále trousí noví a noví hladovci a zároveň se nám tenhle recept v průběhu času vypařil, tak zařazuji jeho reprízu.
Tento recept jsem objevil v nejmenovaném časopise, ano byl to Cooks Illustrated a nedalo mi to, abych honem nezaběhnul do konzumu pro kuře a pár plechovek piva.
Myšlenka vrazit kuřeti do zadku plechovku piva mě nedala spát, dokud jsem si to nevyzkoušel ... a řeknu Vám je to BOMBA! :-))
Ingredience:
1 celé kuře (cca 1,5kg)
1 plechovka piva
Nálev:
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
4 stroužky česneku
1 lžička chilli v prášku
1 lžíce červené chilli omáčky
sůl
Tak tedy vezměte celé kuře, vyndejte z něj, co Vám tam Xaverov nadělil, omyjte, osolte a vůbec připravte jako na běžné grilování.
Máte-li nějaký oblíbený recept na potírací omáčku, klidně přeskočte následující řádky a udělejte si ji po svém. Kdo se chce nechat vést nechť na pánvi dvě minuty prohřeje výše popsané ingredience nálevu.
Kuře nyní vložíme do misky, zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinu nasáknout nálev pod kůži. Předem varuji, že kdo chce kůrčičku klasicky křupavou měl by se vyvarovat medu.
Posuneme se o hodinu kupředu. Vezměte plechovku piva, otevřete, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem.
Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.
Kdo si rád hraje, může jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět.
Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 180°C cca 35 minut.
Tak a máme hotovo, kuřátko je krásně dozlatova propečené, takže jej vyndáme z trouby, dvěma papírovými utěrkami přidržíme, zaklepeme a plechovka se vlastní vahou sama vysune. Naporcujte a hurá ke stolu, ať Vám ta pochoutka nevychladne jako mě při focení :-)
A nyní proč má vlastně kuře tu plechovku zaraženou tam kde ji má zaraženou. Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je božská mana.
Já osobně se velkým kusům bílého masa na kuřeti vždycky vyhýbal a zpracovával ho následně na něco jiného. Těm časům je teď konec. Věřte, či nevěřte, na talíři mi zbylo stehno i křídlo, nacpal jsem se tím dříve odsuzovaným masíčkem k prasknutí, je to prostě balada. Myslím, že u mě doma bude sedět na pixle jedno kuře každý týden :-))
i s fotkama zde:
[www.raduzyrecepty.estranky.cz]
Re: Kuřátko 100 x jinak
Prihodím odkaz na Jogurtové řízky
[recepty.atlas.cz]
Robila som ich a boli moc dobré.Pár poznámočiek:-dobré je použiť smotanový jogurt,žiadné odtučnené náhražky.Já mám rada cesnak,tak som do jogurtu narvala pár stúčikov .Obalovala som v zmesi strúhanky a cornflackov,tie dodali na křupavosti.
Re: Kuřátko 100 x jinak
Re: Kuřátko 100 x jinak
Povltavské kuře
-----------------------
45 min, pro 4 osoby
1 kuře
olej, česnek, sůl, pepř
2 Sedlčanské Vltavíny
2 dl smetany
Kuře rozporcujeme, osolíme, opepříme. Na rozpáleném oleji opečeme a vložíme do pekáče. Na výpeku restujeme na plátky nakrájený česnek, zalijeme trochou vody a kuře přelijeme. Dusíme do poloměkka asi 30 minut. V míse smícháme dva nastrouhané Vltavíny, dvě deci smetany, promícháme a směsí přelijeme kuře, které necháme dopéct.
Podáváme s brambory, s rýží a různými zeleninovými saláty.
Re: Kuřátko 100 x jinak
Kuřecí stehna zapečená ve šlehačce [www.mimibazar.cz]
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 kuřecí stehna, 1 cibule, 1-2 stroužky česneku, 2 světlé papriky, rajčata-množství podle chuti, nakládané žampióny, šlehačka, koření country grill, sůl, 1 kostka kuřecího bujónu, olej, máslo vhodné na smažení
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuřecí stehna osolíme a okořeníme country grillem. Cibuli nakrájíme na kostky a zpěníme na troše oleje a másla. Přidáme okořeněná stehýnka a nakrájené papriky na proužky. Opečeme stehýnka, přičemž mícháme ostatní směsí, aby se nepřichytila. Podlijeme vodou, do které rozdrobíme kuřecí bujón. Promícháme, přikryjeme a pozvolna dusíme do měkka. Poté všechnu směs i se stehýnky přendáme do pekáčku, přidáme prolisovaný česnek, nakrájená rajčata na menší kousky a překrájené nakládané žampióny. Nalijeme šlehačku, promícháme a dáme zapéct do trouby na 175-200°C do růžova. Při pečení krásně voní česnek:-) Přeji dobrou chuť!
Re: Kuřátko 100 x jinak
1 kuře, 1 šlehačka, 2 kyselé smetany, 10 stroužků česneku, sůl, pepř
Kuře rozporcujeme, osolíme. Šlehačku, kyselou smetanu, promačkaný česnek a pepř promícháme a do takto připravené směny naložíme kuře na 24 hodin. Na vymaštěný plech dáme kuře, polijeme ho smetanou v které stálo a upečeme do růžova.
Re: Kuřátko 100 x jinak
[www.cukrovi.kvalitne.cz]
narazila jsem na stránky s dalšími "kuřecími" recepty...
Re: Kuřátko 100 x jinak
Kuře v sýrovém těstíčku
1kuře (já dala 4 stehna a 2 křídla), 2 stroužky česneku, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžice másla, 2 lžice oleje, 1/4l šlehačky, 1 dl mléka, 2 vejce, 5 lžic hrubé mouky, 200 g sýra (eidam nebo čedar), sůl, pepř, 1 lžice sekané petrželky
Porce kuřete potřít česnekem se solí, grilovacím kořením a opéct v pekáči na másle a oleji. Osmahlé kuře zalít těstíčkem: vejce rozšlehat s mlékem a smetanou, vsypat mouku a nastrouhaný sýr a vše promíchat, přisolit, popepřit a posypat petrželkou. Přikryté dusíme v troubě půl hodiny, pak odkrýt a dopéct dozlatova. Příloha: vařené nebo opékané brambory a salát.
Ten recept jsem si kdysi opsala z nějakého kalendáře a až dnes vyzkoušela a fakt je to mňamka .