Opisujem,tak to bude česky
nadívané kuře rytíře Petra Smila z Hasic
0,7 l jablkového základu,nebo strouhané jabka porek
1 kuře kousek slaninky cibule
2 vejce 1 mrkev brambory
pepř,sůl,grilovací koření,petrželová naťˇ
římský hrnec (není podmínkou)
řimský hrnec namočíme do vody.Na dno dáme na kolečka nakrájené brambory,mrkev,pórek cibuli.Přidáme troch jablíček,osolíme,opepříme a vše zamícháme.
Připravíme nádivku: Smícháme nastrohané jablíčkarozinky,nakrájenou slaninkusůl,pepř,vajíčka a petržel.nať.Kuře naplníme nádivkou a sešijeme nebo sepneme.
Kuřátko osolíme,okořeníme grilov.kořením a položíme na brambory.
Pečeme hodinu a půl.