středa 15. května, 05:05 Svátek má Žofie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
www.majkaj.webg..
Re: Co šneci
Labužníci si po deštíku vyjdou do přírody a sami si svoji lahůdku nasbírají. V letních měsících se šneci nesbírají, protože jsou těžko stravitelní. Sbírají se však od podzimu do pozdního jara. Opravdový labužník ohodnotí šneky nasbírané v prosinci a lednu, kdy jsou zavíčkovaní k zimnímu spánku. Vzhledem k tomu, že v té době šneci nic nekonzumují, odpadá zdlouhavá práce s jejich čistěním, které je nutné, aby se šneci zbavili jakýchkoliv případných jedů, kterými se v přírodě nakrmili.
Vyčistění šneků, po kterém se mohou připravit podle jakéhokoliv receptu:
Šneci se musí podrobit přísné hladovce po 10-14 dní. Po této době se mohou krmit směsí mouky, čerstvého tymiánu, fenyklu i estragonu. Takto šneci získají zvláštně výraznou chuť. Šneci se potom několikrát operou, nejenom kvůli čistotě, ale také kvůli jejich chuti. Nejdříve se zvenku očistí a operou v čisté vodě, podruhé se operou ve vodě s octem a solí a znovu se opláchnou v čisté vodě. Vloží se do vařící vody a nechají se přejít varem.
Po vychladnutí se měkkýši vyjmou z ulit a uvaří se v dobře okořeněném vývaru. Ulity se sterilizují vařící vodou. V tomto stavu se šneci mohou zmrazit, nebo nacpat nazpět do úlit a uzavřít směsí másla s česnekem, hnědými šalotkami, petrželkou, ochucené solí a pepřem.
Takto připravení šneci se poskládají máslem nahoru na specielní talířek s prohlubeninami, který je pro individuální porce, nebo na ohnivzdorný talíř naplněný hrubou solí. Opečou se pod grilem. Používá se specielních kleštiček, ve kterých se horcí šneci drží a pomocí malé vidličky, nebo párátka se jejich tělíčka vytahují z ulit. Bylinkové máslo se vyjídá bagetou. Tato příprava se ve Francii nazývá Beurre d´escargot, nebo Escargot Bourguignonne.
Re: Co šneci
Re: Co šneci
Mojko děkuji za radu, tak to vypadá profesionálně
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co šneci
Majko co by to rval do ulit a zase vyďoubával ? Chtěl se nadlábnout a ne dělat labužníka :-)
www.bmprofit.cz
Re: Co šneci
To vypadá.
Re: Co šneci
dejte pokoj zvedá se mi pajšl
Re: Co šneci
no to mně taky, ale ne ze šneků
Re: Co šneci
No, na to, že je to vlastně velmi levný kus flákoty ( bez ingrediencí),(na zahradě a v okolí jich je na kila), patlat s tím by se mi asi nechtělo.
To už raději něco jako Bohouška, co by domácího mazlíčka ( ale nesměl by mi utéct)
.
Re: Co šneci
Prej utéct, by tu svojí obří ulitu nikudy neprocpal Leda by utek z domova
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co šneci
Bohoušek mazlíček je rozkošnej, už dlouho chybí další jeho foto, jak se miláčkovi vede a jestli ho Galad nešidí
Re: Co šneci
a jestli už letos kvalitně leštila
Re: Co šneci
To si pište, že leštila! Hned jak jsem přijela domů. Vyblejsknu ho, až se dneska odstěhuje nájemník, který mi na stole vždycky udělal takový bordel, že sem se k Bohouškovi málem nedostala
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co šneci
Žarlil
Re: Co šneci
vyblejskni i nájemníka
Re: Co šneci
To by asi Ostravak radost neměl, on se hrozně nerad fotí
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co šneci
Hele to je ten Ostravak co bloguje???