![]() |
neděle 16. února, 03:36 Svátek má Ljuba
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Okrasná zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co vám kvete v únoru?
Mně ta narychlená, co jsem koupila před Vánocema v Penny scípla. Byla jsem ji vyklepat na kompost a nebylo tam vůbec nic, ani kořínek. Asi jsem ji ulila.

Mne prave vzdycky ty predvanocni narychlene taky nevydrzely, jen tahle, tak prave ziram. Vykveta bile a pak ruzovi..
dnešní foto po dešti, nigra už růžová, Merlin v rozpuku, klopící orientálky
Aleno,
. I nigru máš pěkného cvalíka. 
Taky něco přidám. Na dvojce je dodávka z Holanska iburgensis Picotee. Na trojce nigry ze slev co byly na parapetu přes zimu. Taky růžoví. Takže Betas určité máš tu jednu nigru.Na čtyřce od Káji a má kolem sebe prcky. Hned vedle ní je ta na pětce. Kdyby se pomíchaly, mohly by mít docela zajímavé děti.
Přece jen už něco kvete.
Aleno, Regino, krásně vám to kvete. U mě už vykukují liliochvostce a lilie, tak doufám, že už nebudou velké mrazy.
Máš krásné kvetení
. U mě kosatečky ještě nekvetou, sněženky jo, ale přišla jsem z focení pěkně vymrzlá. Vidím ty práce, co bude. Ale jsem ráda, že jsem stihla ostříhat všechny klemíky 10 cm nad zemí, mám pouze 3ové. Co to máš za odrůdu na 1obr a za ní ta růžová, asi to je fakt postižení, virus
. Vloni jak jsi kupovala s Ančou, jak jdou, je to stejně nádhera, když kvetou. Na okně vypadají taky moc pěkně, daří se jim u tebe.
Co Ctěnice, takový červík malý je, tak na pokuk.
Jo, psala jsem dotaz k Mikanovi na odrůdy. 
Jo nigru mám starší jak Merlina, přirůstá pomalu.
Berdo, zatím nejsou lilie vidět, liliochvostce mají taky puky, připravila jsem k nim chvojí, taky mi jednou omrzly.
Je to nákaza.
Ta bílá je buď Camelot nebo Joker.Roste taky moc hezky. Z té várky mám ještě Monte Christa, toho mi nabídli jako novinku za něco, co neměli. Ten byl menší a zatím není tak velký ale daří se mu. V zásadě jsou tyhle kultivary na první pohled dost podobné, liší se asi dobou kvetení a nějakými drobnostmi. Trochu odstíny.
Co jsem kupovala s Ančou docela roste, jediné, oč jsem přišla je Reana. Nevím, co mi s ní udělali. Mám podezření, že ten kus, kde byla, se zaplevelil a stříkli tam nějaký herbicid. Teď se k tomu samozřejmě nikdo nepřizná.
Práce na mě kouká ze všech stran. Doufám, že to nějak postupně dám dohromady po loňsku. Co se týče mrazů, už fakt nevím. Před týdnem předpovídali úplně něco jinýho než teď. Vůbec bych se nedivila, kdyby v tom blázinci co je , ještě mrazy přišly. Aby se hodně všechno zničilo.
Do Ctěnic kouknu, nejspíš
,ale zatím jsem žádnou upoutávku neviděla. Taky je otázka, kolik mu toho pokvete. Jak jsem se dočetla, má čemeřice z Ameriky vyseté asi dva roky.
Pěkné kvetení
Letos jsou čemeřice později než vloni. Koukala jsem podle fotek. Navíc nejdřív vykvetla první úplně jiná než vloni.Myslím, že je to Cinnamon Snow. Skořicový sníh. Některý mají hezký názvy. Vloni začal Růžový mráz..Zatím tak nějak na udávanou časnost kvetení kašlou. Na dalších fotkách se chystají. Pokud na ně něco nepřijde, třeba nějaký veliký mráz, vypadají, že pokvetou bohatě.Uvažovala jsem, jestli je mám už zbavit starého listí.
Vypadají pak mnohem líp. Ale stále váhám kvůli mrazům. Letos je to blázinec.Takhle je přece jen listy trochu ochrání.
hmm- vyhrožují , že přijde ?? Bestie z východu'' nevím , který idiot ten název vymyslel , ale má hodně mrznout . . listí ještě nechej .
Máš je překrásné.
Cin. S. by měla mít trochu žluté v květu, o tu jsem přišla, květ byl nádherný. Na 4tém obr. bych typla Shoo. Star, ta je tady taky tak nakvetlá, už postavení listů je jiné, je taková dravější než jiné . Podle fotek u mě asi tak týden zpoždění. Já teda počkám se stříháním listů, i když třeba Merlinovi by to prospělo, vloni už byl fiknut. Hlásí kolem -10st, což by jim nemělo vadit, ale přece jen je to ochrání. Mám už připravené kartonové krabice, příp. přikryju ty nejvíc opoupatované, třeba trochu zachumelí
. Ještě se prosím zeptám, máš ICE Red tmavou, přemýšlela jsem do velkého květináče na slunce, myslíš, že by to zvládla? Moc se mi u nich líbí listy 
Žádné velké kvetení, jen sem tam mezi listy něco vykoukne. Už od podzimu. Přitom loni kvetla až někdy v březnu. Předtím se asi usazovala. Tak jsem zvědavá, kdy vlastně pokvete.
Aleno, mám ji v záhoně. Aspoň si to myslím, že ji mladá koupila, když nebyla Anča. Myslím si, že by vydržela slunce, pokud by to nebyl úplně úpal. Ale co by asi nevydržela je ten květináč. Já nacpu do květináčů leccos, tady by se mi líbilo dát ty klopící někam nahoru do květináčů. Taky bych tím vyřešila i místo
ale nejsem si jistá květináčem. Fous je nedoporučuje. Někde jsem od něj četla nějaký článek o čemeřicích a tam o tom píše, že tam nejsou dvakrát šťastné. Protože mají dost velké kořeny, což je pravda, když jsem jednu starší dolovala. A vzpomněla jsem si na to, když jsem byla v tom zahradnictví, jak o něm psala Berda, že tam měli velké květináče. Jela jsem se tam přece podívat a rostliny kvetly, to je pravda, byly velké ale nevypadaly tak úplně zdravě. Co určitě vydrží, to už vidím kolik let, je místo, kde je mají v Hortisu. Určitě si to uvědomíš. Mají před celým krámem takové dlouhé jakoby postavené koryto. Tam jim jdou moc dobře.
Stříhat teda zatím nebudu.
Manco, později budou potřebovat ostříhat všechno to listí jak v něm kvetou. Jednak budou květy líp vidět. Druhak to potřebují, vyrazí jim nové listí. Ve starém se může držet hniloba.