sobota 27. dubna, 10:53 Svátek má Jaroslav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Klikni pro filtrování
Tagy: bábovka

Bábovka stokrát jinak

Datum: 09.05.2007 07:51
 

Olejová bábovka

3 žloutky

18 dkg cukru krupice

deci oleje

vanilkový cukr

citronová kůra

deci vlažného mléka

18 dkg polohrubé mouky

1/2 prášku do pečiva

 

Uděláme sníh z bílků. Žloutky třeme s cukrem, přidáváme po troškách olej, pak vlažné mléko, mouku a sníh.

Pečeme docela dlouho, vyndávám až ve chvíli, kdy se ten vršek skoro připaluje, aby byla opravdu uvnitř hotová, jinak spadne sad smiley.

 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 14 z 20
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 17.04.2016 21:22
     

    Hanulko, ááááááááááách .... to je kráááásy eye popping smiley mls smiley . Jedna hezčí než druhá co se formy týče a s láskou a výtvarným a kuchařským nadáním zpracovaný obsah hodný obdivu a koboukusmeknutí a nedostává se mi jaksi chvaloslov a .... kruciš.

    Díky taky ostatním za rcp. - já peču je "úsporné" bábovky, co se surovin a zpracování týká, tzv. přiměřené hrnkovky, víc jak 3 vejce nehodlám do nich vrazit (vejce nemusím a kdyby to šlo peču bez nich), kakao, meltu či jiné tam nějak při plnění formy vpašuju a míchnu vidličkou, podle toho to vypadá, ale snězeny v krátké době jsou vždy.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Bábovka stokrát jinak

     
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 06:03
     
    9537 maluvky.jpg
    Další fotografie:

    Eli, děkuji!

    To já jsem, nemá cenu zastírat, co bábovek se týče, velmi rozmařilá, jak ve spotřebě vajec, tak času určeného ke zpracování. Mám to za hračku a ne praktickou činnost, omlouvám se tím, že jde o působení radosti vlastní duši, která je aspoň sežratelná. Mít to na výkrm mužstva, musely by mé kratochvíle ustoupit rovněž stranou. (K mé obří mrzutosti, tak.) Jak si jiný hraje s vyšíváním atp., tak já s těmi těsty. Dortařina už mě naopak neoslovuje, pouze na pasivní pokochání, dortařina je pro mne už o té trpělivosti vyšívaček, kterou nedisponuji. A jako daleko poctivější pečlivosti.

    Smím se optat, proč ti nesedí vejce? Jako nejedou ti, nebo tělu se nepozdávají? Mám ráda právě na kynutých těstech, že je toliko nepotřebují, bábovka a piškot je naopak v přímém protikladu, kde si to plýtvání doslova užívám.

    Forem jsem si svého času nahamounila trošku víc, než je běžná potřeba domácnosti, i když o klasické sběratelství nezastavitelného typu se rovněž nejednalo a rozdělit bych se stále o ně asi neuměla. Mám jich... tak akorát, abych jich měla na koukání. Tudíž alespoň jednou za čas cítím svou morální povinnost některou vyvětrat.

    ...............

    Jsem se včera pro svou zjevnou obsesi už styděla, ale když jste ke mne tak laskavé a shovívavé, vecpu i vám, co jsem nutila Majce v zádveří. Mě baví pohled na každé zakrojení...

    No, a co konzumace se týče, tak rok zpátky jsem nevěděla, co s bábovkou, a teď nám vydrží dva dny, že se krotíme.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (18.04.2016 06:15)
     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 07:26
     

    Hanulko, je vážně krááásná, třeba, možná, někdy, snad ... donutím se či spíše ukojím svoji potřebu vyzkoušet, zda bych také uměla ... jako se spoustou jiných věcí.

    Vejce nemusím, nejedou mi, nechutnají, smažené a vařené dokonce (jako česnek) páchnou či co ... můj nějaký problém. Čert ví kde jsem k tomu přišla.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 11:40
     

    ... dnes jsem se dívala v bazaru chce za těžký železný formy bábovky 300,- , ale žádný zajímavý vzor tam nemá

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 11:50
     

    Hmmmm, tam bych asi nemohla, kordul. Hned bych je všechny chtěla, a to je samozřejmě blbost. Ony i ty klasické jsou moc krásné, pokud by ses rozhodla nějakou pro sebe zachránit. smiling smiley flower smiley

     

    Eli, rozumím, to já naopak vaječný typ jsem. I česnekový. flower smiley Tvému organismu prostě na vejcích něco neštymuje, podobně to mám já s rybami, tedy jím je, ale nikdy, nikdy, nikdy nemám chuť je připravit. Ony vědí, že k nim nemám vztah, tak ode mne nejsou dobré. Jinde se ráda nacpu. stydlin smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (18.04.2016 11:51)
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 12:00
     
    p3070080.jpg
    Další fotografie:

    teda mezi máma, mám jednu po babičce a nenapadlo mě v ní něco péct eye rolling smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 13:52
     

    Tam bych si určitě vybrala .... já vím, proč do podobných krámků nelezu winking smiley .... kam potom s tím, že. Po babičce mám tu největší, co je na první fotce, jenže mi praskla ... bylo u nás slzavé údolí. V ní jsem pekla v kachláčích kynuté bábovky (třeba s mákem, ořechy...).

     
  • Status:

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 14:17
     

    Kordulko, to je krása. Jedna hezčí než druhá, hrnce sádelňaky, to taky bývalo dřív běžné. Taky jeden máme, jenže pašíka nechováme a tyto hrnce byly na sádlo. smiling smiley

     
  • Status:

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 14:42
     

    Hanule, to jsou výstavní kousky thumbs down thumbs down thumbs down a to přenáááádherné mramorování eye popping smiley eye popping smiley

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 15:47
     



    Alenka napsal(a):

    Kordulko, to je krása. Jedna hezčí než druhá, hrnce sádelňaky, to taky bývalo dřív běžné. Taky jeden máme, jenže pašíka nechováme a tyto hrnce byly na sádlo. smiling smiley

    ......Alčo, mám taky jeden, ve kterém bylo sádlo a to se prostě nevymeje, musím do něho vkládat kytku v květináči, ale ten dnešní , je pěkný kousek, ale už taky musím končit, protože jen než ty hrnce nanosím po zahradě dá zabrat a to mám dva zelnáky

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 16:02
     
    9599 nahatice.jpg
    Další fotografie:

    Jsem se rozvášnila, takže ještě má dnešní pocta slévárenskému průmyslu — a Otázce, jde o upravený recept Otázčiny ořechovky, je tedy dvojpříchuťová, a jelikož jsme chudičká domácnost a došel nám rum, v neořechové části je za přísadu skotská whisky.

    Tímto zároveň z celého srdce a dvojnásob děkuji nejmenovanému kamarádu z Vysočiny, že se rozhodl skoncovat s alkoholem. flower smiley

    PS. Jde o úctyhodně velký kousek. Forma hvězdička je zajímavá svým žebrovaným sopouchem. (Ale jako na Galadinu designofku fajnofku to nemá, sopouch se ukázal zcela nezáludným kupodivu...) Připojuji též fotku neocukrované pro porovnání.

    Jak chutná, dosud nikdo neví, chladla tři dny a tři noci a já se opila už při vyškrabování mísy. Škyt.

    ...........................

    Dále radostně hlásím, že ode dneška máme nový přírůstek od laskavé Amélky. love smiley Až ji trochu ošetřím, upeku. love smiley

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 16:07
     



    Hanule napsal(a):

    Jsem se rozvášnila, takže ještě má dnešní pocta slévárenskému průmyslu — a Otázce, jde o upravený recept Otázčiny ořechovky, je tedy dvojpříchuťová, a jelikož jsme chudičká domácnost a došel nám rum, v neořechové části je za přísadu skotská whisky.

    Tímto zároveň z celého srdce a dvojnásob děkuji nejmenovanému kamarádu z Vysočiny, že se rozhodl skoncovat s alkoholem. flower smiley

    PS. Jde o úctyhodně velký kousek. Forma hvězdička je zajímavá svým žebrovaným sopouchem. (Ale jako na Galadinu designofku fajnofku to nemá, sopouch se ukázal zcela nezáludným kupodivu...) Připojuji též fotku neocukrované pro porovnání.

    Jak chutná, dosud nikdo neví, chladla tři dny a tři noci a já se opila už při vyškrabování mísy. Škyt.

    ...........................

    Dále radostně hlásím, že ode dneška máme nový přírůstek od laskavé Amélky. love smiley Až ji trochu ošetřím, upeku. love smiley

    ......koukám , že forma podobná jedné z toho bazaru thumbs down

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 16:10
     

    Tohle je ta forma, jako mám já!

    Hanulko, ty mě snad vyprovokuješ, že si taky jednu upeču. A jestli se naštvu úplně, tak se snad pokusím i tu tvoji tříbarevnou-májovou. smoking smiley

    Ale takhle dokonalý tvar mi z ní nikdy nevypadnul. grinning smiley

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 16:11
     

    Juju, kordul, je to právě klasická hvězdička, jen sopouch nemá hladký. A má jiné uši trochu, ale to se na výklopku nepozná. Tu klasiku, co tu prezentovala Věrka-SPIKE a mluvila o ní i Alenka, mám též. Jsou moc krásné.

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.04.2016 16:13
     

    Věrko, ptže ty kyselinky jsou záludné. Mám na mysli tvarohy, jogurty a ovocenky, tj. se šťávami. Připékají se.

    Sama peču jen jednoduché, tím to mám vyřešeno. A upeč, upeč, ať v tom nejsem sama... flower smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (18.04.2016 16:14)
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.