pátek 26. dubna, 03:14 Svátek má Oto
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Recepty z divočiny
500 g srnčieho pliecka, koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler), 1 cibuľu, 30 g masti, mleté čierne korenie, vodu, mlieko, hladkú múku, 1 lyžicu horčice, 20 g údenej slaniny.
Očistenú mrkvu, petržlen a zeler postrúhame a opražíme s cibuľou pokrájanou na drobno, na masti. Pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a prikryté dusíme. Keď je mäso mäkké, ragú zahustíme mliekom, v ktorom sme rozmiešali múku. Pridáme horčicu a povaríme. Nakoniec pridáme na rozškvarenú slaninu, pokrájanú na kocky. Podávame s haluškami alebo s knedľou.
Re: Recepty z divočiny
Re: Recepty z divočiny
Slaninu nadrobno nakrájame a opražíme.
Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezne.
Mierne ich naklepeme, posolíme, okoreníme a opečieme na opraženej slanine z oboch strán.
Opražené rezne vyberieme a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Potom vložíme rezne, podlejeme vývarom, trochou vína, pokvapkáme octom a prikryté udusíme domäkka.
Počas dusenia rezne obraciame a podlievame vývarom.
Napokon pridáme maslo zmiešané s múkou, po chvíľke ríbezľový kompót, olúpané koliesko citróna, zvyšné víno a prevaríme. Mäkké rezne vyberieme, omáčku precedíme a pridáme do nej šampiňóny nakrájané na štvrtky a opražené na masle a zohrejeme.
Srnčie rezne s omáčkou podávame s opekanými zemiakmi a ríbezľovým kompótom.
Re: Recepty z divočiny
něco jsem pohledala na netu - viz příloha
co mělo úspěch a žádají repete je:
recept: večer jsem maso naklepala a potom nakrájela na nudličky a přes celou noc naložila do marinády - olej, kečup, sojová omáčka, worchestr, hořčice, pivo (Budvar), sůl, pepř, nové koření, bobkový list (ráno jsem ho vyndala), sladká paprika, tymián
ráno jsem ho vyndala z ledničky a dala na pánev na osmahnutou cibulku, zalila vodou a delší dobu dusila, nastrouhala k tomu trochu domácího špeku a ke konci přidala sterilované papriky, na závěr jsem to dohustila troškou jíšky
Re: Recepty z divočiny
Re: Recepty z divočiny
tchyně hodila hřbet srnčího jen tak upéct do trouby a nic moc, bylo to tvrdé, ale snědli jsme to, ale zbytek co je v mrazáku, ať nějak radši zpracuju já
minulý víkend jsem vyzkoušela srnčí naložit opět přes noc do marinády - tentokrát - červené víno, tymián, sůl, pepř, vajíčka, cibule, druhý den jsem to dala ještě s trochou rýže dusit, když už bylo víno víceméně vyvařené, tak jsem to zahustila smetanou a naservírovala jim s rýží a zblajzli to všechno
už se nám zásoba srnčího v mrazáku ztenčuje, ale kvůli tomu bourat znovu nebudu
Re: Recepty z divočiny
Mám jedno šuple v mražáku plné srnčího masa - dostali jsme jako pozornost od jednoho myslivce. Neříkám, že nejsem vděčná a že bych neměla srnčí ráda, jenže se obávám, že to nebudu tak umět udělat.
Kdo ještě máte nějaký zaručený recept, tak prosím sem
Tohle vypadá docela dobře, je to podobné receptu od eveliny, tak to možná zkusím:¨
Srnčí ragú
1 kilogram srnčí plece, 100 gramů másla, 150 gramů kořenové zeleniny, 50 gramů cibule, 15 gramů cukru, 3 cm citronové kůry, sůl, nové koření, 5 pepřů, bobkový list, 4 lžíce citronové šťávy, 30 gramů mouky, 100 ml červeného vína, 1 lžíce vína Madeira, vývar
Srnčí plec zbavíme kostí a kůžiček a nakrájíme na gulášové kostky. V hrnci na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, přidáme citronovou kůru, cukr, nové koření, pepř a bobkový list. Usmaženou zeleninu postříkáme polovinou citronové šťávy, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené srnčí, osolíme přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu a půl až dvě hodiny. Měkkou zvěřinu vyndáme, zbylou šťávu zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme obě vína, citronovou šťávu a povaříme. Omáčku procedíme na maso a spolu ještě chvíli vaříme.
Re: Recepty z divočiny
Srnčí řízečky po revírnicku: (toto jsem zkošela a dobrý )
750g srnčí kýty,
sůl, 4 stroužky česneku, 2 vejce, 0,5 dcl mléka, 50g hl.mouky
50g žampionů, 150 g oleje, 250g tatar.omáčky
kýtu nakrájet na plátky a naklepat, osolit a potřít česnekem
těstíčko: vejce, mléko, mouka, žampiony = v tomto obalíme a smažíme po obou str. v horkém oleji
poléváme tatarskou omáčkou, příloha vařené brambory
ale jak jsem zrovna teďka procházela recepty na "dančí" tak jsem z toho teda těžce v rozpacích - to je samý jalovec, koření, červené, bílé víno, špek.... no asi to zase strčím do mražáku :-( a vrátím se ke kuřecímu nebo co . děcka nad tím stejně budou ohrnovat fifák
Re: Recepty z divočiny
dělali jsme kdysi srnčí na grilu s grilovacím kořením a taky výborný . Jinak nemám s divočinou žádné zkušenosti.
Re: Recepty z divočiny
dančí hřbet jsem dělala dneska, na plátky, rozklepat, posolit popepřit, posypat moukou, osmahnout z obou stran a dusit
Ovšem úprava se špekem, jalovcem a podlít vínem je taky moc dobrá , co se ti na tom nezdá?
Divočinu máme častěji než jiné maso, doužívám běžné recepty jako na hovězí či vepřové.
Re: Recepty z divočiny
Častěji sice nemívám, ale občas srnčí nebo kančí, ale nedělám s tím žádné štráchy - běžné recepty, když nakládám používám buď koření na zvěřinu (hotové namíchané koupené) nebo tymián, šalvěj (té moc ne), občas rozmarýn, dobromysl, nebo klasiku bobkový list, nové koření, pepř, česnek. Když peče kančí můj chlap dává na naložení česnek, a směs šípku a čili (koupeno v pytlíku), olivový olej - v rámci abytobyloconejlepší to občas přežene.
Re: Recepty z divočiny
Už jsem to do nějaké diskuze psala, nevšimla jsem si, že je tu speciál, tak stručně zopakuji:
Dělala jsem daňčí závitky na víně, naplněné byly kouskem klobásy a dušeným kysaným zelím s kostičkami uzeného, podusila jsem je na strouhané kořenové zelenině, špeku a másle. Z koření jsem použila mletou směs Divočina, celé divoké koření (bobkový list, pepř, nové koření, hřebíček) a přidala jsem ještě jalovec, co jsem si v létě natrhala v Chorvatsku, a čertsvý tymián. Podlévala jsem červeným vínem.
Bylo to moc dobré, ale pro děti, jak tu píše Ilka, asi moc ne. Ale zkus to udělat úplně obyčejně - podušené přírodní plátky nebo kostičky, ne moc kořeněné, jen lehce zahuštěné. Nebo další klasiku - svíčkovou.