Re: Recepty z divočiny

Autor: Anavi, Datum: 18.07.2008 10:40

Mám jedno šuple v mražáku plné srnčího masa - dostali jsme jako pozornost od jednoho myslivce. Neříkám, že nejsem vděčná a že bych neměla srnčí ráda, jenže se obávám, že to nebudu tak umět udělat. confused smiley

Kdo ještě máte nějaký zaručený recept, tak prosím sem please smiley

 

Tohle vypadá docela dobře, je to podobné receptu od eveliny, tak to možná zkusím:¨

 

Srnčí ragú

1 kilogram srnčí plece, 100 gramů másla, 150 gramů kořenové zeleniny, 50 gramů cibule, 15 gramů cukru, 3 cm citronové kůry, sůl, nové koření, 5 pepřů, bobkový list, 4 lžíce citronové šťávy, 30 gramů mouky, 100 ml červeného vína, 1 lžíce vína Madeira, vývar

Srnčí plec zbavíme kostí a kůžiček a nakrájíme na gulášové kostky. V hrnci na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, přidáme citronovou kůru, cukr, nové koření, pepř a bobkový list. Usmaženou zeleninu postříkáme polovinou citronové šťávy, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené srnčí, osolíme přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu a půl až dvě hodiny. Měkkou zvěřinu vyndáme, zbylou šťávu zahustíme jíškou z mouky a másla, přidáme obě vína, citronovou šťávu a povaříme. Omáčku procedíme na maso a spolu ještě chvíli vaříme.


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 09:42
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-recepty-z-divociny/read.php?1,30074,100156#msg-100156