![]() |
neděle 23. března, 11:14 Svátek má Ivona
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Ostatní a volné téma
hodnocení: 4.70
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Ostatní a volné téma. Aneb co se nikam nevešlo..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: VŠECHNO NEJLEPŠÍ ! ! !
Bosk, nebrala bych to jako ty. Cituji část z odkazu. [svatky.centrum.cz] Ženské křestní jméno Božena je slovanského původu. Má význam „blahoslavená“, „bohem obdařená“ či „bohem milovaná“, potažmo pak také „požehnaná“, „blažená“. Význam jména je patrný již na první pohled. Koncovka –ena v češtině vyjadřuje vlastnost základního jména, tedy v případě jména Božena vlastnost křesťanského Boha. Významově je tak jméno Božena příbuzné s latinskými jmény Benedikta, Theodora nebo Beatrix.
Jak významově, tak obvyklostí a četností to není žádná divočina. Ani žádné pobláznění rodičů. Zajímavé je, důvod jsem nikde nezjistila, že v období renesance starších jmen / Mariemi a Annami se to jen hemžilo/, se příliš nedávalo.
Nakonec jméno je jen jméno a na to jací jsme nemá povětšinou žádný vliv.
K sousedům chodí návštěva a ty mají syna Briana , asi se vzhlédli ve skupině Queen
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
😁 Kdyby mi říkali Jako byla bych spokojená, nejlíp mi říkal děda úplně od mala mi říkal Jaruno, od něj to převzal můj tatínek, pro něj jsem taky byla Karina. Jinak mě doma jménem nikdo neoslňoval, ono není jak přijatelně oslovit, Jarko se říkalo tatínkovi, ve škole mi říkali příjmením, Jarča je děsné to mi říkala jedná učitelka, no a když mi někdo řekl Jaruško to jsem se i jako dítě už dokázala obránit, to mi přišlo jak pro nesveprávnou postiženou osobu s nudlí až na bradu.
Boženou mám kamarádku, je skvělá a milá a celý život pro všechny Boženka, je fakt sluníčko.
mě dost lidí říká Alenko, to šílím , v 70 už to není ono
, i když mám spolužačku a té jinak neřeknu než také tak, je to tak zaběhnuté už od školy
Nějak nemám žádnou kytku, aspoň virtuální, ale opravdu jsem nějak mimoň.
Přeju ... nejen pro dnešní den ... všem Ladám jen to dobré a nejlepší, aby se dařilo jak má, aby zdraví vydrželo a aspoň kousíček štěstí
. Vím o dvou .. Lada je Lada a Zamina je také Lada ..
Také se připojím. A virtuálně přidám trošku poblázněnou čemeřici.
Takže hlavně hodně zdraví a ať vše vychází aspoň na sedmdesát procent dle přání.
Pozdě, ale o to srdečněji, vše nejlepší hlavně zdraví lásku a štěstí
Ladám vše nejlepší
Klárce od Reginy .... asi bych měla dát spíš to mailu, ale jsem opravdu lemra líná ... bez virtuální kytky
... přeju jen to dobré a nejlepší
.
Eli, díky, vyřídím. Bude ráda. Ptává se na některé, s kterými přišla víc do styku nebo o nich vypravuju a víc je zná.Musím pochválit sebe, dokopala jsem se a upekla koláče o víkendu.Odvezla si je jako kus dárku.
Nooo, ty bych si teda dala
, jenže opravdu lemra líná, já chci jen spát, A dostala jsem na ně tvaroh úúúplně úžasnej, klasickej, jaký jsem dělávala z mléka od naší krávy, na koláče nedošlo, snědla jsem ho jako Dr.Voštěp z pohádky - pořádný kusanec chleba a na to pořádně naloženo tvarohu, trochu posolit ... půl kila na tři oběd, bylo mi dobře.
Já se připojuji Klárce s přáním taky, jinou dámu tohoto jména v okolí nemám...že jsi se vytáhla s pečením, dobré dokopání.

Pečení pro Kláru je obtížná záležitost. Hatí mi celou estetiku výtvoru.
Aby to jedla, musí tam být spousta ovoce. A z kynutého těsta. Samozřejmě to těsto to nemůže úplně utáhnout.Cukrovat se vůbec nesmí a žmolenky jen drobeček. Takže se esteticky nic neschová.Ale proti gustu.... 
Eli, já bych tvaroh upřednostnila taky naslano a nepekla. Tam nejlíp vychutnáš tu kvalitu.
no jo Klárky- taky přeju Klárce od Reginy všechno nejlepší
. a další Klárka je moje 23 letá vnučka.
na fotce s dědkem
a dnes je Aleny-takže hodně zdraví a vše nejlepší