pondělí 29. dubna, 21:53 Svátek má Robert
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Velikonoční pokrmy
Sice prasknul, ale je roztomilý
Re: Velikonoční pokrmy
Re: Velikonoční pokrmy
Manco, krásně sis vyhrála se zdobením.
Ivo, ty nemáš trs kopřiv na zahrádce? Mně se tu objevily vedle jednoho záhonku, tak je tam nechávám a průběžně využívám v kuchyni.
Já občas dělám karlovarské knedlíky. Jsou dobré a docela rychlé (rohlíky pokropit mlékem nebo vývarem, kopřivy, muškátový květ, pepř, sůl, osmahlou cibulku, česnek, vegetu, dost vajec - z bílků sníh), dávám je nejdřív zapéct do trouby a potom ještě povařit ve vodě. Stejně dělám špekové knedlíky, kdy do toho ještě přidám uzené nebo pečené maso a dělám koule. Podávám se zelím a polévám špekovými škvarkami (špek krájím hodně nadrobno, škvarečky jsou krásně voňavé a křupavé).
Re: Velikonoční pokrmy
Beránek je z těsta na bublaninu (i s višněmi uvnitř), upekl se dobře, ale těsta bylo málo, tak špatně stál (zezadu se opíral o lis na česnek ).
Nádivku mám ráda vypečenou a uvnitř nadýchanou. Takovou tu těžkou a uvnitř mazlavou bych asi nepozřela.
Upekla jsem slané koláče. Na FCB se na ně objevil recept, ale špatně jsem si ho uložila a už nenašla, byl z toho tedy intuitivní pokus.
(Kynuté těsto plněné strouhanou mozarellou, navrch podušený špenát, kopřivy, pórek, medvědí česnek, cibule, uzené tofu a posypané strouhaným eidamem)
Re: Velikonoční pokrmy
Děvčata máte to krásné, vymazlené