neděle 28. dubna, 23:02 Svátek má Vlastislav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Tak si tak čtu o papiňáku
Používám ho celý svůj dospělý život (tedy od osmnácti) a začínala jsem hliníkáčem. Někdy se mi stalo, když jsem včas neztlumila plyn, že tou šešulkou lítala omáčka po sporáku pěkně kolem dokola a já většinou vyzbrojená velkou poklicí, jako rytíř štítem úskoky a jinými úhybnými manévry sáhla po knoflíku na regulaci plynu a vypla nebo ztlumila hořák a bylo po všem.
Ty nové to snad ani neumí. Né, že bych po té legraci zrovna tolik toužila , protože to znamenalo mýt půlku panelákové kuchyňky ,
ale nedovedu si představit život bez něj. Vařím krom jídla pro nás (většinou se jedná jen o masová), taky psům a když jedeme na dovču, tahám ho kvůli nim s sebou
Teď mám zrovna asi půl roku nový, protože nevím z jakého důvodu se mi u předešlého na několika místech vypouklo sendvičové dno (ta spodní vrstva) a na sporáku se kolíbal. Asi nějaká výrobní vada. Tak šel....
S moukou mám stejné zkušenosti , jako Lada a ostatní. Synátor sice nerad vidí, když v něm vařím, protože prý to jídlo kazím. Jenomže od něj se to nedá tak brát, je to jeho profesionální úchylka (kuchař).
kdyby mi někdo řekl, že mám dělat hovězí pouze na plotně, bez tlakáče, raději ho nebudu jíst. Prasátko změkne i normálně poměrně rychle, ale když natrefíte na nějakou starou krávu
Tak co, holky, nezlobily jste? Nepřiletěl k vám Ježíšek na peruti? Neměly jste moc uklizeno? On pak netrefí, vždyď se narodil ve chlévě a přílišná čistota mu nic neříká
Už vám tlakáč dělá hrnečku vař?
Re: Vaření v papiňáku
Tak vám musím říct, že kastrůlek jsem šla otestovat na Silvestra ovarem a zjistila jsem, že nefunguje ventil. Pára se drala ven pod rukojetí a s ventilem nešlo ani hnout. Takže jdeme reklamovat. Máma mi přinesla účtenku a v pondělí tam vlítnu.
Poinformuju, jak to dopadlo.
Re: Vaření v papiňáku
Dominik
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Lída
Re: Vaření v papiňáku
Sháním nějakou šikovnou tabulku, kde jsou uvedeny doby pro vaření různých potravin v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Orientační doby jsou asi napsané v návodu...
Re: Vaření v papiňáku
tady jsem ti něco našla...
TABULKA DÉLKY VAŘENÍ
množství pozice čas
POLÉVKA A RÝŽE
Zeleninové polévky 6 porcí II 16 min.
Rýžová polévka 4 porce II 16 min.
Bramborová polévka s artyčoky 6 porcí I 7 min.
Ryzota 4 porce I 7 min.
Vařená rýže 4 porce I 7 min.
pozn.Délka varu rýže je určená podle kvality
RYBY
Vařené ryby cca 600 g I 8 min.
MASO
Hovězí šál cca 800 g II 20 min.
Porcované hovězí cca 800 g II 15 min.
Roast.Beef cca 800 g II 11 min.
Vepřová pečeně cca 800 g II 18 min.
Krůtí stehno II 18 min.
Kuřecí stehno II 10 min.
Rozčtvrcené kuře cca 1 200 g II 15 min.
Slepice cca 1 200 g II 30 min.
Re: Vaření v papiňáku
Lído, já jsem takovou tabulku měla přibalenou přímo k tomu papiňáku, mám ho tuším od Tescomy.
ZOMBi
Re: Vaření v papiňáku
[www.tescoma.cz] - str.8