pátek 4. října, 07:06 Svátek má František
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Bylinky
Libeček mám asi 3. jaro a teprve nabírá síly na keř. Sousedka ho mívá dvoumetrový a prý se má nechat každoročně vykvést kvůli další sezoně. A pořídím ještě jeden, protože muž ho miluje a stihneme ho sežrat dřív než doroste.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Libeček, holky mám s ním problém. Připadá mi v jídle přílš uměle magový, možná jsem ho dávala moc , kolik ho asi dáváte? Já už ho jednou keř zlikvidovala, že mi nechutná, ale mám nový neodolala jsem.
Jájo, tak 20 cm větvičku pod maso, do polívky pár lístků. Je hodně aromatický
jeho chuť jsem milovala, naši přidávali pár lístků do brambor při vaření. Ale mamka ho nemá ráda, tak ho zlikvidovala a ke mně do bylinkoviště je to příliš velký keř.
bylinkoviště hotové , ten košík jenom natřu zlehka bílým balakrylem - bazalka, citronová máta, pažitka, petřel, libeček a teď ať už to roste
Krása, jen bych se trochu bála té máty, aby ti neudusila vše kolem
To je jen na jednu sezonu, ikdyž ta máta je mrcha rozpínavá. Já dávám do truhlíku na jeden konec mátu, na druhý meduňku a na podzim vysypu jedne velký propletenec, jak se popraly o místo (mají k dispozici 80 cm samozavlažovák) Pak mám ještě dva opravdu velké truhlíky (ty nejsou na parapet, ty sotva unesu, když je naplním) a do nich dávám ostatní bylinky, které se umějí chovat trochu slušně a jen se lehce rozrostou - místa mají dost. V jednom mám teď saturejku, tymián, jednu petrželku a šnitlík, ve druhém je šalvěj a oregáno a ještě k tomu nasypu semínka koriandru a možná bazalku.
Ivanko, když tak ji hodím zvlášt do truhlíku nebo půjde nemilosrdně na zahradu, však z tama i přišla . Já to chci teď, ať ten koš zaroste
Spike já to taky beru jen na jednu sezonu, však příští rok to zase natahám ze zahrady , jen teď ať mám něco po ruce , jsem líná chodit na zahradu . A o mátě vím své, nasadila jsem pár kousků do skoro 2 metrového truhlíku a rozrostla se dokonale
A mám ještě jeden stéjný koš, sice více rozpadlý, ale tak to nějak spravím a do toho nasadím další bylinky, až natrefím na nějaké za slušnou cenu
Tady jsou moje bylinky - libeček, saturejka, tymián, kontryhel, šalvěj (za ní je vidět kustovnice) a mangold. Mátu a meduňku mám radši v truhlíku.
krásnou bylinkovou zahrádku máš
Mám jen tenhle záhonek, ostatní jsem pro nedostatek času zrušila. Tady jsou maliny, ale zatím je jich málo, tak jsme využila místo pro bylinky. A ještě je tam větší strom sakury. No větší - to teprve bude, ale je vysoký a zatím nemá moc velkou korunu, tak ani moc nestíní. Ty bylinky jsou zatím chudinky, protože jsem je tam dala z truhlíků asi před 10 dny. Jen ten libeček je tam už druhým rokem.
Spike já jsem teprve letos našla místo na nějaké bylinky, ale lepší dříve než později . Mezi bylinkama mám ostružinu, ale ta se pne mezi dírovanou zídkou, takže to tam nějak neruší
Meduňka od loňska neuvěřitelně narostla. Přemýšlela jsem, že na zimu zmrazím do kostek ledu. Mohlo by to i dobře vypadat.
Mně bylinky v květináčích nikdy nešly. Máme na zahrádce nově vysazenej libeček, pažitku a petržilku. V předzahrádce mám ještě šalvěj a to je asi tak všechno.
gabčo, potvrzuji, vypadá to výborně, natrhej si ty nejmenší nejmladší lístečky. Ještě jsem zamražovala nerozkvetlé květy levandulí. V létě velmi efektní, když tyhle kostky naházíš do pití . A hlavně mám pocit, že ta vůně byla mnohem intenzivnější
Koukám, že ti pažitka už jde taky do květu. Já všech pět trsů seřízla u země a už zase rostou nové.