Tak si tak čtu o papiňáku
Používám ho celý svůj dospělý život (tedy od osmnácti) a začínala jsem hliníkáčem. Někdy se mi stalo, když jsem včas neztlumila plyn, že tou šešulkou lítala omáčka po sporáku pěkně kolem dokola a já většinou vyzbrojená velkou poklicí, jako rytíř štítem úskoky a jinými úhybnými manévry sáhla po knoflíku na regulaci plynu a vypla nebo ztlumila hořák a bylo po všem.
Ty nové to snad ani neumí. Né, že bych po té legraci zrovna tolik toužila , protože to znamenalo mýt půlku panelákové kuchyňky ,
ale nedovedu si představit život bez něj. Vařím krom jídla pro nás (většinou se jedná jen o masová), taky psům a když jedeme na dovču, tahám ho kvůli nim s sebou
Teď mám zrovna asi půl roku nový, protože nevím z jakého důvodu se mi u předešlého na několika místech vypouklo sendvičové dno (ta spodní vrstva) a na sporáku se kolíbal. Asi nějaká výrobní vada. Tak šel....
S moukou mám stejné zkušenosti , jako Lada a ostatní. Synátor sice nerad vidí, když v něm vařím, protože prý to jídlo kazím. Jenomže od něj se to nedá tak brát, je to jeho profesionální úchylka (kuchař).
kdyby mi někdo řekl, že mám dělat hovězí pouze na plotně, bez tlakáče, raději ho nebudu jíst. Prasátko změkne i normálně poměrně rychle, ale když natrefíte na nějakou starou krávu
Tak co, holky, nezlobily jste? Nepřiletěl k vám Ježíšek na peruti? Neměly jste moc uklizeno? On pak netrefí, vždyď se narodil ve chlévě a přílišná čistota mu nic neříká
Už vám tlakáč dělá hrnečku vař?