pátek 10. května, 00:32 Svátek má Blažena
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vánoční cukroví - nepečené
je to tvrdšíííí
Re: Vánoční cukroví - nepečené
Re: Vánoční cukroví - nepečené
....... no vždyť to je z karmililek, a ty jsoutvrdší
Re: Vánoční cukroví - nepečené
Aby vám to nevytahalo plomby ze zubů
Ale na pohled to vypadá moc dobře.
Re: Vánoční cukroví - nepečené
Budou se muset krájet spabší plátky, ale jinak je to dobré. Do dvou jsem dal rum '!!!!!!
Re: Vánoční cukroví - nepečené
taky mám tip na nepečené cukroví, jsou to kokosové kuličky, trošku jinak Tady je recept:
2 hrnky mletých mandlí 3 lžíce BIO kokosového tuku 10 ks sušených datlí 2 lžičky mletého sušeného zázvoru 1/2 lžičky mletého hřebíčku špetka soli 4 lžíce sirupu z agáve strouhaný kokos na obalení(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Vánoční cukroví - nepečené
Proboha Bio kokosovej tuk, ten je stejný svinstvo jako jakejkoliv kokosovej nebo palmovej tuk. Nejnebezpečnější tuk, který bys mohla použít.
[www.vitalia.cz]
to je na první googlení a najdu ti toho kolik chceš.
Re: Vánoční cukroví - nepečené
.... kde to včera ukazovali datle, kde bylo víc broučků než datlí
Re: Vánoční cukroví - nepečené
1)viz Jája
2)kde tu exotiku budu shánět?
Re: Vánoční cukroví - nepečené
Proboha, kde žiješ???
Tyhle suroviny bych tipla na nějaké exotické končiny. Dejme tomu, že bych nahradila bio kokosový tuk 100% tukem, ale sirup z agave, tedy nevím, nevím.
naštěstí mi rodina nic kokosového nekonzumuje, i když na fotce to vypadá hezky.
Re: Vánoční cukroví - nepečené
A co tam budou dělat ty datle? To nebudou kuličky, ale koule..... a bude jich právě 10? Nebo patří nakrájet?
Máš ten recept vyzkoušený?
Re: Vánoční cukroví - nepečené
Ono to s ím palmový tukem není tak zlé, je to skoro totéž jako je sádlo nebo máslo. Aspoň je přírodní na rozdíl od 100% ztužených tuků.
Mě tedy ty kuličky docela zaujaly, já bych je zkusila,protože vůn kokosu miluju. Kokosový olej používám místo krémů na pleť celého těla. Sirup z agáve občas kupuju, taky tu mám sirup javorový.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Vánoční cukroví - nepečené
Jenže bohužel i ten palmový tuk je ztužený a rafinovaný :-(. Na kůži bych ho taky brala, ale jíst nee
Re: Vánoční cukroví - nepečené
Já myslím, že ne : "Panenský kokosový olej se vyrábí zásadně bez syntetických prostředků, jde o čistý přírodní produkt, který s chemií vůbec nepřichází do styku."
On je svý složením blízký sádlu, tedy víc se blíží živočišným tukům, než rostinným, proto taky tuhne při vyšší teplotě než rostlinné oleje. A taky pro tu blízkost sádlu je bízký tuku v naší pokožce.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Vánoční cukroví - nepečené
Ono pro mě ani sádlo není .-). Na kůži jak říkám to bych brala.
Re: Vánoční cukroví - nepečené
Jasně, chce to oboje s mírou, ale není nutné se těmto tukům vyhýbat úplně striktně. Výhodou např. je, že se tolik nepřepaluje, tak je vhodný na smažení. A ještě je tu podstatný rozdíl - kokosový olej se lisuje z kosových ořechů (podobně jako olivový z oliv), palmový se získává z olejové palmy, jejího "srdíčka", čímž se ta palma vlastně zničí. A to, proč je tento olej zavrhován, není až tak jeho složením, jako to, že plantáže pro pěstování těchto palem vznikají zlikvidováním deštných pralesů a tím se ničí přirozené prostředí.
Na Srí Lance jsem před přistáním při pohledu z okna jen zírala, na ta kvanta palem. Je to výsledek práce kolonizátorů - Angličanů. Sice to zvedlo Srí Lanku ekonomicky, ale určitě není dobré tohle hodně monokulturní osázení. Jsou tam hlavně palmy - se žlutými plody (ty se používají na pití kokosového mléka) a se zelenými plody (z těch se získává kokos), a pak jsou tam velké plochy kaučukovníku.
Tak to jsem tedy rozvířila úplně odtažitou diskuzi, která se týká vánočního cukroví