čtvrtek 2. května, 02:32 Svátek má Zikmund
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Svíčková!
Re: Svíčková!
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Svíčková!
Re: Svíčková!
Napíše mi někdo recept na svíčkovou?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Svíčková!
Re: Svíčková!
Re: Svíčková!
Jaja 99 jo díky.
Re: Svíčková!
Tak tahle diskuze tu taky nějak zapadla. Vytahuji ji na světlo a přidám "svůj" recept.
Na svíčkovou kupuji hovězí váleček. Prošpikuji a opeču na tuku. Dám do velkého kastrolu, přidám nastrouhanou a orestovanou čerstvou kořenovou zeleninu, cibuli a kostičky špeku a trochu karamelu. Přidám koření (pepř, hřebíček, nové koření, jalovec a bobkový list) schované v čajítku, či jak se to kovové sítko na sypaný čaj jmenuje (nelovím pak koření v zelenině). Osolím, podliju a dám do trouby. Když je maso měkké, tak ho vyndám, zeleninu rozmixuji, povařím, dle potřeby zahustím moukou (ale obvykle mám zeleniny dost, že zahušťovat není nutné), dochutím cukrem, solí, octem, hořčicí a rybízovou zavařeninou. Pak už jen šlehačka. Na plátky masa pak dám pořádný kopec brusinek, měsíček citronu a kopeček šlehačky. No a vysoce kalorické jídlo je připravené k podávání. Věra
Re: Svíčková!
trochu karamelu... v jaké podobě?
Re: Svíčková!
Já z koření dávám celý pepř, nové koření, bobkový list , tymián a sůl..( cukr ne a místo šlehačky zakysanou smetanu) Vařím volně a rozmixuji i se zeleninou a někdy ani necedím. Naposledy jsem ji dělala z králika......
Re: Svíčková!
Obyčejně to dělám tak, že do nádoby, v níž budu svíčkovou dělat, dám na dno trochu cukru a nechám ho zkaramelizovat, pak sundám z plotýnky a postupně přidávám orestované maso a zeleninu. Karamel se během dušení rozpustí. Ale stačí ho jen trochu. Věra
Re: Svíčková!
Maco, já tam taky cukr moc nedávám, záleží na tom, jestli je potřeba. Někdy je už zelenina dost sladká sama o sobě. Ten tymián jsem do svíčkové ještě nezkoušela. Dávám ho do rajské omáčky a do bramborové polévky, jinak snad nikam. Věra
dodo.16
Re: Svíčková!
Babička má podobný recept na svíčkovou co zde píšete.Prostě naše babičky a mamky umí vařit nejlépe měj te se Martin D.
Re: Svíčková!
Taky dělám trošku karamelu a taky dávám celé koření do vajíčka na čaj a taky používám kysanou smetanu. Z kořenové zeleniny dávám nejvic celeru. Je to sice druh zeleniny, který nemusím, ale do svíčkové patří a myslím si, že dělá chuť. Proto ho dávám hodně. Celkově dávám na váhu zeleniny minimálně o 1/3 až 1/2 víc, než masa (včetně cibule).
Stejně, když "tu svou" svíčkovou uvaříme všechny najednou a ochutnáme je, bude každá jiná
www.evciny-stra..
Re: Svíčková!
Jájo,jsi můj člověk
Re: Svíčková!
Tak to jste jedny z mála, myslím, protože co tak znám ze svého okolí, tak na svíčkajdu se většinou chodí právě k babičkám na slavnostní oběd - nikomu se s tím moc nechce dělat, ale většině lidí chutná!