úterý 21. května, 20:10 Svátek má Monika
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vaření v papiňáku
Traged, já měla z papiňáku vždycky hrůzu, připadal mi jak časovaná bomba . Jenže když teď posoudím vaření v papiňáku a bez něj, nechápu, jak jsem vůbec mohla dřív vařit třeba maso , prostě bez papiňáku v současnosti ani ránu. Já mám teď nějakou blbou gumu ve víku, takže když to správně nedotáhnu, tak mi někdy ta pára vylítne bokem, což se teda leknu, ale jinak si myslím,ž e je to vcelku bezpečná záležitost .
Kamarádce teda nějakým nedopatřením vylít - ale musela to mít určitě špatně dovřený - a ohodilo to strop a částečně i ji, takže měla popáleniny a od tý doby nechce tlakáč ani vidět. Ale to jsou spíš vyjímky.
Jen to chce tlakáč, u kterého je víko, které se zavírá svrchu, nebo jak to napsat. Mamka má typ, do kterého se dává víko dovnitř, takže když má hrnec plný třeba nějaké omáčky, chtě nechtě v tom někdy to víko vymáchá a to je naprd .
Mám tlakáč od Tescomy a fakt paráda.
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Určitě během vaření neotvírám. Podusím, doleju vodou na potřebné množství a zavřu. Jo a zahušťuji vždy až po dovaření - třeba moukou, jíškou nebo strouhankou. Kamarádka to teda dělá tak, že dá rovnou i jíšku, ale mě se to párkrát přichytlo, takže až když je maso měkké, tak dodělám omáčku do konečné podoby a už to nezavírám.
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Také v něm vařím....od začátku..Měla jsem dvě velikosti Kukty,tam bylo to víko dovnitř. (Když měl kdysi kluk žloutenku,tak jsem koupila ještě úplně malinkej..ten mám dodnes.) Teď mám několik let Tescomu duo - jedno víko,dva hrnce...Za těch téměř třicet mi žádný mi nikdy nebouch ani nic podobného...Vařím v něm skoro všechno, omáčky rovnou zahustím...Teda...maso a koření orestuju, pak přihohím mouku, důkladně orestuju, zaleju a než zavřu,tak provařím...Teda zkraje jsem to zahušťovala až pak...Kamarádka kuchařka říkala,že dává mouku hned. No tak jsem to zkusila a vidím to jak dnes...začalo mi všechno lítat z hrnce A to jsem tam měla ptáčky...fakt hrůza...sem to pak musela pomalu vařit v hrnci... Jsem si tenkrát pěkně nadávala....Jenže jsem se tenkrát nezeptala a nějak jsem to neorestovala či co...Když jsem jí to líčila,tak nevěřícně kroutila hlavou, že jí se to teda nestalo a příště mi to přišla předvést...Měla pravdu od té doby mi už také nic z hrnce nelítalo... Už to mám za ty léta v oku, jak co dlouho...vypínám dřív a ono se to ještě dotáhne než klesne tlak...Ze začátku jsem neměla jistotu,tak jsem kolikrát otevřela raději dříve a pak dala ještě na pár minut dovařit...Taky se mi stalo,že jsem maso převařila a ono se sypalo... Jo a brambory ve slupce ty jsou tam za chvilinku ..
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Traged, tak určitě i úspora energie, protože, co bys vařila v normálním hrnci hodinu a půl, tady je hotový za dvacet minut. A dělám to stejně jako Lada - nechám to vařit kratší dobu a nechám dojít, ale chce to cvik a odhad, ale neboj, časem do toho přijdeš.
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku