Re: Vaření v papiňáku

Autor: LadaB, Datum: 05.12.2007 12:25

Také v něm vařím....od začátku..Měla jsem dvě velikosti Kukty,tam bylo to víko dovnitř. (Když měl kdysi kluk žloutenku,tak jsem koupila ještě úplně malinkej..ten mám dodnes.) Teď mám několik let Tescomu duo - jedno víko,dva hrnce...Za těch téměř třicet mi žádný mi nikdy nebouch ani nic podobného...Vařím v něm skoro všechno, omáčky rovnou zahustím...Teda...maso a koření orestuju, pak přihohím mouku, důkladně orestuju, zaleju a než zavřu,tak provařím...Teda zkraje jsem to zahušťovala až pak...Kamarádka kuchařka říkala,že dává mouku hned. No tak jsem to zkusila a vidím to jak dnes...začalo mi všechno lítat z hrnce grinning smiley A to jsem tam měla ptáčky...fakt hrůza...sem to pak musela pomalu vařit v hrnci...grinning smiley Jsem si tenkrát pěkně nadávala....Jenže jsem se tenkrát nezeptala a nějak jsem to neorestovala či co...Když jsem jí to líčila,tak nevěřícně kroutila hlavou, že jí se to teda nestalo a příště mi to přišla předvést...Měla pravdu winking smiley od té doby mi už také nic z hrnce nelítalo...grinning smiley Už to mám za ty léta v oku, jak co dlouho...vypínám dřív a ono se to ještě dotáhne než klesne tlak...Ze začátku jsem neměla jistotu,tak jsem kolikrát otevřela raději dříve a pak dala ještě na pár minut dovařit...Taky se mi stalo,že jsem maso převařila a ono se sypalo...grinning smiley Jo a brambory ve slupce ty jsou tam za chvilinku ..winking smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 00:30
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vareni-v-papinaku/read.php?1,36675,36685#msg-36685