|
|
středa 20. května, 15:45 Svátek má Zbyšek
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Diskutujte!
Je spousta věcí na které tu není chlíveček
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pochvalte se, nikdo to za vás neudělá
Taky mám rodokmen,z maminčiny strany,dělal jej její bratr a dostal se do r 1611,kdy na jižní Moravu přišli naši předkové z Francie.Byli to vinaři apřivezli s sebou i hlavy vinné révy.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Moji předkové tu zůstali po bitvě na Bílé hoře, nějaký Maďarský zeman se zakoukal do české holky a měli 7 dětí.
Chválím, ne sebe ale přeci jen někdy platí, že bohulibé činy bývají odměněny. Dneska jsem si byla v Praze vyzvednout Pupíka na hlídání, omladina odjíždí pryč. Jen jsme dojeli domů a psi ze začali zdravit na zahradě a dovádět, zaslechla jsem takové jiné štěkání a pištění. Vystartovala jsem ven a zahlédla, jak se o něco přetahují v trávníku. Jak mě zmerčili, Hercule to chytil do tlamky a utíkali s tím pryč. Vyrazila jsem po chvíli za nimi na kontrolu a našla jsem uloveného krtka. Dlouho jsem tu žádného neměla ale teď se tu jeden, možná je jich víc, objevil. Tak už není.Nejsem příznivcem zabíjení a navíc je krtek pěkné zvířátko. Jen kdyby tak neryl.Psům jsem nenadávala.
Krtek je chráněný! Doufám, že jsi ho resuscitovala. ................................................ šmejda. Když ho chytíš, tak ho musíš odnést, tam kde neškodí - nejlépe k sousedům.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Krtek v žádném případě není chráněný, kvůli hádce na FB jsem to nastudovala
To jsou pejskové šikulové.
Dostali by velkou odměnu. Zapůjčila bych si je.
Moc se nám nedaří letos boj s krtky vyhrávat....
dala jsem ptákům do misky na okně trochu slunečnice.. úplné nálety . sem tam se trefí i do skla- a to jsou rány.
hlavně brhlíci tu dělaji kravál .
Kaaj, jak jsou vychytralí. Jídla zatím musí mít dost ale tohle je pohodlnější.
Mě zase začínají loudit sýkorky, každou chvíli sedí na sušáku. Taky docela brzo.
Naši sušili ořechy na okně chráněném balkonem o patro výš. Celé vlašské. Rehek si pro ně chodil jak do krmítka. Chvíli kloval a jak byla díra, čapnul a odnesl. Přemlouvala jsem je, ať je tam zas dají, že je ořechů dost.
Já už krmím sýkorky z kupovaných ořechů
Nekrmíme zatím, hmyzáků, semínek a ostatního je všude po zahradách a polích dost ... ať si nazobou tam.
včera na posečeném trávníku pokakovala červenka . ani se nebála- asi tahala žížalky. já ty potvůrky krmím , protože se mi líbí jak tady nalétavají na okno . taky nepotřebuju vůbec stříkat na brebery. . je tu tolik různých ptáků , že to asi oberou .
Musím se pochválit, protože doma jsem samozřejmě vyslechla od dědka, že jsou to blbosti. V Lidlu teď měli za celkem slušné peníze brusinky tomu říkají. Podle mě jsou to klikve ale to nevadí. Přivedla mě na tu myšlenku Alena. Rozvařila jsem je s cukrem a trochou želírovacého přípravku a udělala brusinkovou přílohu s masům, do jogurtu atd. Zasterilizovala jsem to, aby tam nemuselo být cukru tolik jako v džemu.Něco podobného jsem vytvořila z kiwi. Na marmeládu z kiwi jsem se už chystala déle, nakoupila jsem kiwi v akci a musela nechat dozrát. Barevně není marmeláda tak zelená jak jsem si představovala ale na chuť je dobrá. Tím snad končím zavařovací sezonu.