pondělí 29. dubna, 17:19 Svátek má Robert
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Nápoje
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečený čaj
Heli, měřím klasicky v kg. Stejně toho nandám na plech víc než dvě kila.
Anavi, na barvu by byly dobré ty černé jeřabiny. Možná i švestky, když v sušené formě dokáží obarvit směs na marokánky. Jináč neporadím. Příští rok asi budu řešit stejný problém. Mamka chce omladit staré rybízové keře.
Re: Pečený čaj
Re: Pečený čaj
Ono to chce asi vychytat. Budu to dělat poprvé, tak jsem se chtěla držet toho receptu.
Na keříku zbyl přesně 1 litr rybízu (měla jsem si něco myslet ). Zvážila jsem ho a mělo to asi 650 g. Dala jsem ještě 1/4 l angreštu. Dala jsem to do mrazáku. Máme hodné sousedy, kteří nám nabízejí každoročně, abychom si otrhali ostružiny, které ve značné míře prolezly od nich do naší zahrádky, tak přidám do mrazáku něco ostružin. Chtěla bych to doplnit nějakým jablkem, hruškou, zázvorem a limetkou. Až budu mít vše pokopě, pustím se do díla. Nejspíš ale hned jak nasbírám aspoň 1/2 l těch ostružin.
Jestli to nebude dobrý tak to stejně sním, protože by mi to bylo líto vyhodit
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečený čaj
Je to skvělý a dobrý i do jogurtu
Re: Pečený čaj
Jájo, mě tečou sliny už teď. Určitě budu pokaždý na zahrádce postrkovat ty ostružiny očima k tomu, aby už konečně zčernaly . Zatím do toho mají tedy hodně daleko. Jsou jako brčál.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečený čaj
Pořiď si ostružinomaliny ty už budu mít snědené :-)
Re: Pečený čaj
Jájo a kam asi tak myslíš, že bych je mohla zasadit ? Vykácet tůje - to jo, ale nejsou na to lidi
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečený čaj
na plot by se Ti nevešly?
Re: Pečený čaj
Helčo, já vážím - mám recept na 2 kg ovoce.
Re: Pečený čaj
Jájo, na plotech je všude obsazeno - habry , tůje , psí víno .
Ivčo, ty neděláš čaj podle receptu v úvodu diskuze- máš jiný?
Re: Pečený čaj
Vyzkoušela jsem recept od kámošky. Je hodně podobný tomu od jaji, jenom:
méně cukru: pouze 1 kg na 2 kg ovoce
více rumu . na 2 kg ovoce celých 250 ml a ještě potom do každé skleničky navrch jedna kávová lžička rumu navíc!
více hřebíčku: 7 ks (a má se předem namočit a "vymáchat" - nevím proč)
a na celé množství ovoce 1 lžička kyseliny citronové, to jsem ale nedala, neměla jsem.
Dělala jsem z jablek, švestek, hroznového vína a ostružin, je to krásně tmavé a moooc dobré!
**
Teď mi byla doporučena ještě jiná NOVINKA: přidat tam limetku.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečený čaj
Limetku taky dávám a nebo zázvor kdo ho má rád, bez toho už to nedělám
Re: Pečený čaj
Na podzim jsem přidávala i šípek, pár plodů pro hezký vzhled ve sklínkách, ten se pak vyloženě nejí, pro samé semínko, no dyk víte. Dá se leda ohlodat či pecičky zběsile plivat, ale kdo to má vyjma mě zapotřebí? K té kombinaci jablko, hruška, zázvor se šípek skvěle hodil, protože na těch malvicích není zas až tak moc k vidění. Chuť to výrazně jen těžko ovlivní, ovšem šípek je jednoznačně čajový plod, táákže...
Pětková Heli, ty nahřívané či vypařované sklínky mají k tomu hygienickému hledisku ještě jeden důvod, a tím je vyrovnání teplot před plněním, abys eliminovala riziko prasknutí studeného skla. Zvenku musí být suché, to je jasné.
Pečený čaj není špatný, pro mne hlavně v tom jogurtu a věřím Ivče, že i na zmrzlině by byl úúúžasný, no nicméně já mít, kurnik, nějaké ovoce, je z něho opět marmeláda. Ty u mne prostě vedou. Marmošky a povidlí, mít z čeho, zavařuji a žeru celý rok.
Re: Pečený čaj
hanule, my moc zavařeniny nespotřebujeme - jedině na palačinky nebo někdy na rohlík, kluci spíš vyžadují ten pečeňák.
Re: Pečený čaj
Hanule, dáváš tam sušené šípky?
Pečený čaj je vynikající do zakysané smetany. To jsem se od vás inspirovala. Neteř je schopna sníst pečený čaj jen tak. Je to sladké.
Re: Pečený čaj
Sluni, rovnou z keře, je to pro podzimní variantu.