Re: Pečený čaj

Autor: Hanule, Datum: 02.08.2013 13:22

Na podzim jsem přidávala i šípek, pár plodů pro hezký vzhled ve sklínkách, ten se pak vyloženě nejí, pro samé semínko, no dyk víte. Dá se leda ohlodat či pecičky zběsile plivat, ale kdo to má vyjma mě zapotřebí? K té kombinaci jablko, hruška, zázvor se šípek skvěle hodil, protože na těch malvicích není zas až tak moc k vidění. Chuť to výrazně jen těžko ovlivní, ovšem šípek je jednoznačně čajový plod, táákže... coffe smiley

Pětková Heli, ty nahřívané či vypařované sklínky mají k tomu hygienickému hledisku ještě jeden důvod, a tím je vyrovnání teplot před plněním, abys eliminovala riziko prasknutí studeného skla. Zvenku musí být suché, to je jasné. flower smiley

Pečený čaj není špatný, pro mne hlavně v tom jogurtu a věřím Ivče, že i na zmrzlině by byl úúúžasný, no nicméně já mít, kurnik, nějaké ovoce, je z něho opět marmeláda. Ty u mne prostě vedou. Marmošky a povidlí, mít z čeho, zavařuji a žeru celý rok.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 14:28
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-peceny-caj/read.php?1,2767,1019870#msg-1019870