úterý 21. května, 17:28 Svátek má Monika
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Domácí spotřebiče
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Domácí pekárna
Yris, pokud ti kvásek takhle zkysne, tak tu tekutinu slej, přidej maličký kousek droždí (asi 1/10 kostičky), lžičku cukru a 2-3 lžíce mouky a teplou vodu a pokračuj dál. Vzpamatuje se.
Mně se tedy v sobotu taky chléb moc nepodařil, kvásek asi za moc nestál a těsto jsem udělala moc tuhé. Aspoň vydrží dýl v žaludku a zasytí na hooodně dlouho Dnes už byl chléb opět dobrý.
Re: Domácí pekárna
Re: Domácí pekárna
Pekla jsem znovu o víkendu a chleba zase nebyl takový jako dřív, nebyl to úplný prcek, ale hutný byl opět. Fakt nevím co dělám špatně. Nebo že by se ta moje pekárna taky na mě zlobila?
Re: Domácí pekárna
Prý za úplňku se chleba péci nemá, špatně kyne - možná jsem mimo, ale byl úplněk, ne?
Re: Domácí pekárna
Babkaelo, tos mě uklidnila. Já myslela, že je to mýma nešikovnýma rukama.
Měsíc má vliv na kdeco, tal proč ne na kynutí chleba. A úplněk samo byl.
Re: Domácí pekárna
Spike....tak si predstav ze chlebik byl vynikajici a ja ten kvasek zbytecne vylila))nu coz zadelam na novy,jen skoda ho a skoda mouky.
Peefko a jaky mas recept?mouku?co pouzivas za program?napis at se da poradit kde je zadrhel
Re: Domácí pekárna
Yris, tvým dotazem jsem si uvědomila, že používám vlastně stále jen jeden program - normální, ještě má pekárna třeba kyprý nebo celozrnný a ty vůbec nepoužívám, ani nevím proč. Mouky používám nyní hladkou bílou, chlebovou pšeničnou, chlebovou žitnou, špaldovou. A nepovedl se mi třeba chleba podle receptu z dámy ten základní bílý, kterým se začíná a teď ten můj hrnkový, kdy dávám 3 hrnky mouky a asi 320 ml vody, ocet, olej a 1,5 lž. droždí. Možná zkusím jiný program.
Re: Domácí pekárna
Peefko...nevim co mas za pekarnu,tak tezko posoudit ty programy.Ja davam program Basis tj pomaly,Vollkorn tj celozrnny,trva 3.30min.1 kynuti 45min,2kynuti18min.,3kynuti 35min., peceni 55 minut.'Hladkou mouku vubec nedavam,micham na pul pol.psenicnou a celozrnnou zitnou.cca po 350g.Pridam kvasek,pokud delas z drozdi tak davam balicek suseneho,seminka,sul,kmin,cca 350ml vlazne vody,trochu olivoveho oleje cca 5 lzic,ted tedy pridavam i hrst ovesnych vlocek. Kvaskovy necham jen zadelat a kynout,pak to necham stat cca 6 hodin jeste kynout a zapnu uz jen peceni 60 minut.Z drozdi davam ten program na celozrnny chleb.Ocet nedavam vubec.Nejlepsi chlebik je fakt z kvasku,ale kazdy ho pestovat nechce .
Re: Domácí pekárna
Sláva, dneska se mi konečně po dlouhé době chleba povedl. Zkusila jsem nový recept, přesně podle receptu a dávala jsem čerstvé droždí, už při kynutí bylo znát, že to bude jiné, povedené. V předchozím příspěvku jsem zapomněla uvést, že přidávám i různá semena, což jsem dnes neudělala, tak nevím, jestli ty nezdary nesouvisí i s těmi semínky.
Re: Domácí pekárna
Peefko....Tak to je super seminka to asi neovlivni,ale spatne drozdi,nebo mouka...nespravny program.
Re: Domácí pekárna
Dopekla jsem dalamánky a ještě horký jsem si jeden dala
Dnes se podařily, což mi zvedlo náladu.
Ten flek na pečícím papíře je od vánočky. Používám papír, dokud se nerozpadá
Re: Domácí pekárna
Věrko, ty jsou .
Re: Domácí pekárna
Spike, dalámánky k nakousnutí .
Re: Domácí pekárna
Věrko, ty vypadají velice žravě....
Re: Domácí pekárna
věro ty jsou luxusní!! ta popraskaná kůrčička dařit se mi takovýhle dalamánky, peču denně!! dala bych si
Re: Domácí pekárna
Ahojda ve spolek,mám prosbu potřebovala bych radu .Dobrý recept na chleba z hladké tmavé mouky.A na ty dalamánky.Vypadají luxusně .
Mockrát děkuji za radu