úterý 21. května, 18:47 Svátek má Monika
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Domácí spotřebiče
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
www.evciny-stra..
Re: Domácí pekárna
No tak to by mě ježíšek pěkně nas.al
Máte všichni výtvory
Re: Domácí pekárna
Re: Domácí pekárna
Holky, upřímně závidím. Když vidím ty vaše výrobky - krása a sliny mi tečou do klávesnice
Re: Domácí pekárna
Četla jsem recept SPIKE na kvásek a následně na chleba. Ale já jsem jelito. Asi bych to sama dokázala jedině za předpokladu, že bych postup výroby viděla na vlastní oči.
Re: Domácí pekárna
Helenko, já taky nejlíp funguju, když si to pod odborným dohledem sama zkusím. Takhle jsem zjistila, že jsem do kvásku dávala málo mouky a dělala ho moc řídký. Pak jsem ho měla málo a do těsta jsem musela přidávat ještě vodu. Teď už vím, jakou správnou hustotu má kvásek mít, ale musela jsem to vidět.
Podobně jsem to měla i s palačinkami. Dlouho se mi nedařily, byly mastné a trhaly se. Teď je dělám s přehledem bez tuku a jsou super. Ale taky nejsem nikomu schopná popsat, kolik čeho. Cítím v ruce, jestli metla v těstě jde už tak akorát ztuha a pak je hustota správná.
Re: Domácí pekárna
Věrko, vystihla jsi to přesně. Budu muset vychmátnout nějakou šikulku ve svém okolí. Ale to bude jako hledat jehlu v kupce sena . Pekárnu nemám, pekla bych v troubě.
Re: Domácí pekárna
Já taky pekárnu nemám. Zadělávám ručně a peču v troubě.
Uděláme někdy sraz za účelem pečení chleba
Re: Domácí pekárna
Jj, já jsem pro všema deseti
Re: Domácí pekárna
Co to ???
Re: Domácí pekárna
...si říkám, co tě tak pobavilo.
Ach jo, už vím a v původním příspěvku jsem to opravila. Rychleji píšu, než myslím. Takhle zbrklá jsem normálně.
(380m n.m.)
Re: Domácí pekárna
... Helenko , já dělám podle rcp. / od tety / je jednoduchý - přímo pro d...la - mně , který nikdy chleba a nic podobného nepekl.Necelý měsíc , co mám rcp. se pořád peče .Od rána mám zaděláno na dva s cibulkou. Můj poznatek - těsto je řidší - má takové být , kvasnice opravdu sušené , z norm. to nejde. Někdy dám 2hr. hl. a 1hr. polohr.m.Těsto vyklopím na mírně pomoučený stůl - nezakrývám a stírám tou gumovou stěrkou jde to , ikdyž je těsto řídké - čehož jsem se poprvé zalekla. Forma fakt předehřátá , když je málo nešel chleba vyklopit. Jinak krásně vyběhne , hned po upečení. Rcp. je fakt jadnoduchý a nám chutná
Re: Domácí pekárna
Jaká značka domácí pekárny je kvalitní?Jaké máte zkušenosti?Nevíme,kterou máme koupit,když je tolik různých značek.Domácímu chlebu se přece jen nic nevyrovná.Děkuji za odpovědi.
Re: Domácí pekárna
Jaruško, díky. Někdy to vyzkouším (teď se snažím něco shodit a s takovou pochoutkou bych se neudržela )
Nezkoušela jsi to náhodou někdy z jiné než ze pšeničné mouky?
(380m n.m.)
Re: Domácí pekárna
zatím ne , ale v plánu je. Chci zkusit ze směsi - selský chléb. Zrníčka by u nás nejedli . Jen si dej - jsi jak proutek .
Re: Domácí pekárna
Jaruško, dej potom vědět, jaký byl
Re: Domácí pekárna
Tak já mám ten druhý díl - Kouzlo kuchyně Čech a Moravy. Taky mi ji přinesl Ježíšek a potěšilo mě to. Celkem jsem se tam už něco dozvěděla. Začala jsem používat přepuštěné máslo, např.na telecí řízky a je to úplně jiná příprava než když jsem je dělala na másle normálním. Jen se mi v té kuchařce u sterilovaných okurek a jiné zeleniny nelíbí v nálevu použití sacharinu. V Pekle na talíři hovoří o škodlivosti umělých sladidel a do receptu je dává .