![]() |
středa 23. dubna, 10:13 Svátek má Vojtěch
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Ovocné stromy a jejich plody
Diskutujte!
vše co souvisí s tím co na stromech ovocných vyroste.
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Ovoce
Nám hodně rodí Duke.
Nám rodí každý rok a dceři neskutečně
Pinko, ta je obsypaná!
Dnes první sklizeň
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Mančo, mě sotva kvetou.

Já se těším na první úrodu angreštu, červeného i černého rybízu.
Jahody slibují pořádnou úrodu.
Zahrnula jsem mezi ovoce i rebarboru. Loni vypadala mizerně, letos už mohu sklízet.
Spike, máš to nějak napřed, velké bobulky.
Angrešt mám pozdnější, na rybízy se těším též. Dříve jsem černý rybíz nesnášela, ten jeho puch. Teď se ho nemůžu nabažit, asi to tělo potřebuje.
Akorát jsem naštvaná, jak byl ten fučákový vítr, tak mi mladý černý pěkně počochnil. To mám nový a výhonky dost rostou a není to zatím odolné, zdřevnatělé. Zatím mi dělají radost borůvky, ale tam zalévám, neprší nám tu a už se ukazují. Dotáhla jsem dnes i hadici pod višničku, je na suchém místě, aby bylo na buchty. 
Mančo paráda, u nás už minulý týden byl k mání. V pondělí obrala první várku Šárka, ve středu za se kluci. Také letos obsypanej. Na podzim jsem mu teda udělala průřez, byl hodně zahuštěnej. První jahody jsme ochutnaly, rybízu se ukazuje dost, muchovník obsypanej.
U nás muchovník a třešně mizerné. Vyšlo to na nějaké chladnější dny a nelítaly včely. Předtím jo, dřín vypadá nadějně i hrušky potom. Na víkend udělám buchtu, buď že zimolezu, nebo rebarbory. Kyselá bude určitě.
alenak, taky máš borůvku obsypanou
. Rebarboru mám zatím v lednici a čekám až mě osloví múza pečení
.
Třešně též pomálu, na to jak kvetla. Mám malou, mladou, loni poprvé víc urodila . Meruňka se neukáže jak chutná, kvetla v blbou dobu. Broskev nějaké má, tak uvidím, je nějak málo olistěná, stará loni zdechla. Jablka, švestky zatím dobré.
Třešně kvetla jak o závod, dají se spočítat. Broskev nebude mít nic. Meruňka krásně kvetla, plody opadávají, nevím proč. Tak budou aspoň jablka, angrešt, borůvky.
Už to začíná...mňam..
Taky tam každý den chodím nakukovat.

U nás už sklízely děcka včera