pondělí 2. prosince, 08:24 Svátek má Blanka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Ovocné stromy a jejich plody
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
vše co souvisí s tím co na stromech ovocných vyroste.
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Ovoce
1. Wilsonův ranný, 2.Thornles Evergreen, 3. Koupený kdysi v Krruhu, 4. Black Satin
Kamčatku jsem namnožila taťkovi hřížením.
Před pár dny jsem začla sklízet beztrnou ostružinu loch tay. Chutná mi, není ostrá. Plodí prvním rokem, tak to je jen ochutnávka.
Kupovala jsem nějaké maliny, něco chcíplo, většina je po babičce. Teď vyrostly takovéhle velké a nevím, co to je. Chutí ani vůní nevynikají, ale ta velikost.
Mančo koukám měla by být pozdní, je vidět jak jste napřed tubych měla v listopadu:-). Mám staré maliny, dobré sladké, chtěla jsem je vyměnit, ale asi si je nechám, každý hudrá na novošlechtění.
Já jsem právě překvapená, protože jsem vybírala ranější. Píšou od půlky července do září, to mi nepřijde pozdní. Naši mají letitou, zraje až v srpnu. Když přijde deštivé počasí, nic z ní není. Každopádně je dobrá.
Maliny vybírám zásadně s popisem aromatická. A to teda nic moc. Ostatní budou asi umělohmotné, no hlavně hezké na obrázku.
Jajo, ostružiny máš přímo velkolepé.
Ostružiny jsou moje nejmilejší ovoce, jsem schopná se na nich pást až do nasycení:-). Nejlepší jsou ty se stříhaným listem, jsou opravdu moc dobré, jen s ostružinami přichází podzim, což mě štve.
Mám odkopek stále plodících malin. Jsou vynikající, množí se neskutečně, tak už jsem jich nepočítaně rozdala
Tak ty vypadají moc pěkně. Mamka má letos nějaké hodně mizerné. Dělají malé plody a hned zasychají.
maliny máme dva druhy- jednouplodící a stále plodící- ty jsou až do mrazů . jména nevím . . sadila jsem je já už v pravěku. ani nevím odkud byly. .jsou na chalupě , co teď bydlí dcera kolem spodního plotu po celé délce. jsou velké a chutné plody. už mi byly dopraveny dvě mísy . jedna je rozmixovaná a přeceděná v mražáku - druhou jsem pojídala až nebylo nic
další ovoce je keřík bílého rybízu . každý rok má plodů až visí k zemi . navíc asi ptáci nebo vítr donesl semínko o kus dále do plotu a tam roste další .. taky už plodí .. ještě nejsou obrané , ale už je budu muset obrat . pak půjdou do mražáku na zimní koláče se sněhovou krustou .jo - a ještě máme tři jabloně- Prima je poloraná , pak Spartan a nakonec zimní Ontario . všechny letos zaplodily.
Já se malin pořád nemohla dopěstovat, a letos jsem dělala i sirup. Ještě mám nějaké v mrazáku. Jabloně jsou letos obalené, asi je na ně rok. Vypadají i švestky a dřín, na ten jsem zvědavá. Ještě neplodil víc než 2, to se chuť nepoznala.
Já si letos chci koupit alespoˇ2-3 hlohy, miluju hložinky, tedy ty plané, tohle by měly být hlohy plodové, takže větší.
Hlohy jsou krásné, i velkoplodé. Jak chutnají netuším. Jeden čas jsem zálibně koukala na hrušeň tatarovu. Plánuju na podzim zas sadit pár švestek, ale vešly by se i stromy ,,na okrasu". Ovocné, ale s nejistým výsledkem.
Včera jsem zpracovávala rybízy. Dostala jsem vloni na ochutnávku červený a černý - půl na půl, džem. Bylo vynikající. Tak jsem letos dělala taky . ještě jsem zkusila černý naložit do rumu, jako jsem dělala vloni aronii- likér. Dnes borůvky, no urodilo se, spokojenost. Když nebude nějaká pohroma, bude ovoce dost, pouze meruněk je málo.
U nás i úroda meruněk, ale strom roste až do nebe, takže se to dá sklízet jen z vysokého žebříku. Když se nechají spadnout, tak jsou na cucky. A co jsme se předevčírem snažili otrhat ze země, tak bylo napíchané od vos.
mladí se včera chystali obrat rybíz - ale ještě je moc kyselý . odložili to na později .