![]() |
neděle 23. března, 12:08 Svátek má Ivona
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Ovocné stromy a jejich plody
Diskutujte!
vše co souvisí s tím co na stromech ovocných vyroste.
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Ovoce
Mě se do rybízu pustili ptáci, což nikdy nedělali i když jsem nechala na keřích po sběru, spíš to tam uschlo. Takže jsem musela začít sbírat a dělala jsem pro kamarádku lineckou a pro sebe směs černý a červený rybíz a angrešt. Ale je toho tam ještě spousta, doufám, že si natrhá i snacha. Borůvka ještě nemodrá.
Pinko, takhle to měl vloni brácha, že mu nemodrají a borůvky mizely. Pak zjistil, že bez přikrytí nemá šanci, všechno mu ožírali. U nás byli včera zamotaní v síti kosáci, 1 nepřežil, je to pro ně asi velké lákadlo.
Ali, to snad ne, žerou je zelený? Já mám borůvku velikou,, že bych jí nezakryla. Loni si jí vůbec nevšimli.
Zelený ne, jak se začne zabarvovat, tak už je jejich. Sítě velký byly v Kaufu i Lidl, ale před létem, jedině někde zbytky. Sousedka dává starou záclonu, dokonce jsem někde četla, že bílá tenká netkaná textilie jde i na borůvky, tj. dost velká , prý to pod ní taky zraje bez problémů, to by taky šlo. Dokonce o tom bylo psáno v radách o borůvkách, takový letáček.
Dokud byla menší, taky jsem dávala záclonu, ale to nesmí být ani škvírka, oni jsou mazaný. Sítě mám ,ale jak to zraje postupně, tak jak pořád musím někudy k borůvkám, tak se mi to zachytává a už to je někde špatně. Tak uvidím ,jak jsou letos ptáčkove při chuti
Ty žluté nic moc. Ostružiny mizí první.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Měla jsem maliny černé, žluté i oranžové nic z nich nebylo jde mi jen klasika. Ostružiny jsou ještě zelené, když tady zrají je už podzim.
Děvčata, závidím vám krásné maliny a ostružiny, těch já snad nikdy nedosáhnu.
Gabčo, taky maliny nemám, několik pokusů a nejdou tu. Ostružiny Borůvky,máme pozdnější, taky se musí stříkat na vlnovník. Dnes jsem jela na kole do přírody a ostružin jsem se v polích pěkně přecpala. Zase je jiné ovoce, které tu jde.
Borůvky, rybízy, angrešt, začínají jablka, blumy, meruňky, samá práce.... ale neztěžuju si, něco zpracuju, něco rozdám, horší, kdyby nic nebylo 
Už po několikáté se tohle usídlilo na japonské hrušce, vždy to odstraníme a spálíme, za rok se zase objeví jen na jediném místě. Víte co je to za škůdce.
Přiznávám, že nestříkáme, kupované je stříkané dost, tak se snažíme mít těch pár kousků svého ovoce bez postřiku.
Přástevník americký?
nebo Ploskohřbetka?
[prima-receptar.cz]
Předivka jabloňová?
[eagri.cz]|so|skudci|detail:c18ccd9cbe2ba381e37b810d0c56a6a5|popis
aneb vyber si svého škůdce...
Je to spálené, to je hlavní. Stříkat stějně nebudu.
Dnes jsem obírala rybízy na další várku šťávy. Přijdou mi teda málo zralé, ale byl čas. Všechno naseli ptáci, do plotu nebo pod lísku. Všechny mají málo vody i živin. Trojka mě ale zaujala, kuličky rostou dokola.
včera vnučka Vendy obrala zbytek bílého rybízu .byly velké kuličky. další keř taky naseli ptáci . už druhý rok plodí ve stolístce. ta naštěstí kvete jednou , tak se po odkvětu hned ostříhá . večer jsem ostopkovala , v cedníku vymyla a nechala okapat , pak jej dědek dal na dvakrát do sáčků zamrazit . tři dost velké misky jsem poslala dceři .
druhá dcera má červený a taky černý .-
Kdosi tu loni, nebo předloni hořekoval nad ostružinami, že nevyzrají všechny kuličky v plodu, byl to někaký škůdce, nebo nedostatek ve výživě. Kdopak to byl poraďte co to bylo, na jedné ostružině to mám letos taky,tak a§
byyh zjednala nápravu. Děkuji za pomoc. .